Pezet - Muzyka Współczesna (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)

Post autor: clockers »

ale przecież on nie robi trasy nawet żadnej z tą płytą, będzie jeden koncert na Torwarze. i na pewno się wyprzeda, bo zaanonsował go tak, jakby mógł to być ostatni jego koncert.
Nedvved

Post autor: Nedvved »

Czy może mi ktoś powiedzieć kto narzucił Pezetowi te napięte terminy, przez które nie jest do końca zadowolony z płyty? O ile się nie mylę wydał płytkę własnym sumptem.
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Mnie zastanawia, jak on mógł mieć napiętę terminy jak tyle gościnek ogarnął do remiksów gorzkiej wody a jak wiemy, raper i gościnka szybko napisana to odległe tematy.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Pewnie cała płytę nagrał bo ktoś rzucił mu kasę i miał termin ale tego się dowiemy za kilka lat
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Słaby album, kilka dobrych kawałków: Dom, Piroman i Nie zobaczysz łez. Reszta zapychacze.
Gdy mam ochotę posłuchać Pezeta to wracam do Muzyki Rozrywkowej - wtedy szczyt formy, bezczelność, flow, teksty. Wszystko grało jak trzeba.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

przesłuchałem album na porządnie i trochę złagodzę ocenę (nie tyle słabiutki, co w opór przeciętny), ale niesamowicie gówniane momenty ma ta płytka
Auer generalnie dobrą robotę zostawił po sobie, ale Pezet już nie bardzo
nie ma żadnego naprawdę dobrego numeru, najbliżej chyba Magenta i Dom, ale nawet tam maniera Pezeta jest ciężka do zniesienia

o pingwinek też smarnął recenzję xD
http://www.porcys.com/short/album/pezet ... polczesna/
Awatar użytkownika
GeorgePortfel

Post autor: GeorgePortfel »

Mam bardzo mieszane uczucia bo ta płyta to taki miszmasz wszystkiego, ale taka jest przecież muzyka współczesna. Z ciekawości wszedłem żeby zobaczyć jaki odbiór tu. Zdziwiony jestem takim szkalowaniem Auera. Ani jeden bit mnie nie drażnił. Za to Syny. Patologiczny track. :roll: Całościowo ciężko ocenić, nierówno. Mi strasznie siadło Intro - stary Pezet na świeżości.
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Post autor: maly mefedronik »

Ciekaw jestem bardzo, co zmotywowało Jana Pawła po wieloletnim zamulaniu, że nagle postanowił nagrać płytkę i to jeszcze w takimi ekspresowym czasie.
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Leżał hajs rafalali

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ostrzej niż Flint i Bartkowski, delikatniej niż Wycisło - to ja, Wasz symetrysta.

Recenzja: Pezet "Muzyka współczesna"
Spoiler
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Ktoś tego jeszcze w ogóle słucha :dunno: Flinstona to akurat już dawno wyjaśnił Jacek Tedegraniecki. Najlepsza recenzja na porcysiu, że "ta płyta mogła być skipem"
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

Recenzje na porcysie zdecydowanie nie są pisane z myślą o normalnych ludziach. Słucham rapu od ponad 15 lat, zarówno polskiego, jak i zagranicznego - może nie słyszałem wszystkiego, ale uważam, że naprawdę mam kurwa pojęcie o tej muzyce. Jednak czytając te pretensjonalne recki, za grosz nie przypominające dziennikarstwa muzycznego, czuję się jak chłop pańszczyźniany słuchający mszy po łacinie (oni mówią w języku niezrozumiałym dla ogółu, dzięki czemu mogą się poczuć elitarnie i myślą, że ktoś będzie ich przez to postrzegał jako mędrców). Przecież to nawet nie wygląda jak recenzja, tylko jak jakaś notka. Takie coś można napisać podczas kilkuminutowego posiedzenia na kiblu.
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
maly mefedronik

no akurat "ta płyta mogła być skipem" zrozumiałe chyba dla każdego
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

syrop klonowy pisze: 08 paź 2019, 12:24 Recenzje na porcysie zdecydowanie nie są pisane z myślą o normalnych ludziach. Słucham rapu od ponad 15 lat, zarówno polskiego, jak i zagranicznego - może nie słyszałem wszystkiego, ale uważam, że naprawdę mam kurwa pojęcie o tej muzyce. Jednak czytając te pretensjonalne recki, za grosz nie przypominające dziennikarstwa muzycznego, czuję się jak chłop pańszczyźniany słuchający mszy po łacinie (oni mówią w języku niezrozumiałym dla ogółu, dzięki czemu mogą się poczuć elitarnie i myślą, że ktoś będzie ich przez to postrzegał jako mędrców). Przecież to nawet nie wygląda jak recenzja, tylko jak jakaś notka. Takie coś można napisać podczas kilkuminutowego posiedzenia na kiblu.
przecież to jest w dziale krótka piłka a nie w tym z recenzjami
Obrazek
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

na Porcys jest mocna frakcja zapatrzona w nadredaktora Borysa i nieudolnie kopiująca jego styl pisania (wplatanie wykwintnych zwrotów podkreślanych wersalikami, hermetyczne follow-upy do dzieł kultury internetowej), co zwykle wychodzi mega pokracznie, ale akurat red. Niemal mocno na plus. Czekam na podsumowanie 2018 w hh
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

Ablazir pisze: 08 paź 2019, 12:30
syrop klonowy pisze: 08 paź 2019, 12:24 Przecież to nawet nie wygląda jak recenzja, tylko jak jakaś notka. Takie coś można napisać podczas kilkuminutowego posiedzenia na kiblu.
przecież to jest w dziale krótka piłka a nie w tym z recenzjami
OK, kolega wyżej podlinkował pisząc o recenzji i nie zwróciłem uwagi, że to szybkie szoty.
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
fdm

Post autor: fdm »

clockers pisze: 04 paź 2019, 16:36 ale przecież on nie robi trasy nawet żadnej z tą płytą, będzie jeden koncert na Torwarze. i na pewno się wyprzeda, bo zaanonsował go tak, jakby mógł to być ostatni jego koncert.
Torwar wyprzedany w 15 minut.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

dawaj na narodowy
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

Mamy dziary i szramy jak na słońcu plamy
Dlaczego akurat jak na słońcu plamy? To ma jakiś głębszy sens niż brzmienie i powiedzmy, że klimat?
Obrazek
ODPOWIEDZ