Zioło

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Re: Zioło

Post autor: mateko »

A co z tym Tonciu się dzieje co se pety gasił na łapach?
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
rbj

Post autor: rbj »

Raper moich licealnych czasów, wchuj dobrych wspomnień. Szkoda że to się tak potoczyło, bo bity, stylówa, teksty, flow były jednymi z lepszych w Polsce
Awatar użytkownika
wojtek123

Post autor: wojtek123 »

Ostatnio sobie przypomniałem jego produkcje, może porównanie na wyrost, ale mam z nim podobnie jak z Noonem, niezależnie z jakiego okresu pochodzi bit, to w ciemno jestem w stanie zgadnąć kto jest autorem. Produkcyjnie naprawdę były to świetne rzeczy, lirycznie, w czasach licealnych Hip-hop znałem na pamięć, ofiary czy głupi do dziś.
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

3 lata bez ćpania gratki!
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

https://glamrap.pl/raper-ziolo-ma-dlugi ... a-wakacje/

Pamietam jak zbierał na wakacje i nie uzbierał,a w zamian oferował swoją dupke
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

Od początku roku praktycznie 100% moich środków schodzi na spłatę zadłużenia mojego i mojej byłej śp. dziewczyny. Ostatnio doszło do tego 3000 zł grzywny sądowej (zgadnijcie za co, tak, za to) – przez którą mam notabene zablokowane konto i środki na nim
ktoś wie za co?
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

No pewnie za narko. Już tą historię tu pisałem z 2 razy ale gość był tak znany w środowisku że kiedyś siedziałem sobie obok niego na wulkanie na słodowej, on był z jakąś dupką, pili se piwko, wszystko fajnie, gdzieś obok nas jeszcze jakaś para siedzi i nagle po godzinie czy dwoch ta para wstaje, podchodzi do Zioła, wyciąga odznakę i każe mu wyciągać narkotyki. Nawet buty ściągał i nic nie miał co najlepsze. Nie znałem go ale zdawał się wtedy szczęsliwym człowiekiem, nie wyglądał na jakiegoś poroboionego, dupka też całkiem normalna nie żaden szlauf. To chyba czasy z pamiętnego posta że wygrywa życie w końcu :cry:
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Ogólnie dobrze się kamuflował, bo paręnaście dni przed śmiercią płyty sprzedawał, co gdzieś się znalazły zakurzone. No i powinąłem opcją do ręki w maku na rynku, chwilę pogadaliśmy i mi opowiadał jak na prostą wychodzi, że wykurwia gdzieś zagranicę do pracy na kuchnię, miał przy sobie nawet jakieś winyle do samplowania i z zajawką mi tłumaczył co z czym z tego będzie. W chuj zasko to było
cztery żubry i dwie kurwy
moxxi

Post autor: moxxi »

the badman pisze: 25 paź 2022, 18:54 To chyba czasy z pamiętnego posta że wygrywa życie w końcu
XD przecież to był wałek

Już bardziej na jego temat wiarygodne były komentarze na glamrapie
Spoiler
i te video z pociągu xD dobry meczing do całego posta w ogóle
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
elkacpero

Post autor: elkacpero »

Jasek pisze: 25 paź 2022, 22:27 Ogólnie dobrze się kamuflował, bo paręnaście dni przed śmiercią płyty sprzedawał, co gdzieś się znalazły zakurzone. No i powinąłem opcją do ręki w maku na rynku, chwilę pogadaliśmy i mi opowiadał jak na prostą wychodzi, że wykurwia gdzieś zagranicę do pracy na kuchnię, miał przy sobie nawet jakieś winyle do samplowania i z zajawką mi tłumaczył co z czym z tego będzie. W chuj zasko to było
nie wiem co o tym myśleć, bo też go spotkałem w podobnym okresie [kilkanaście dni przed śmiercią] w podobnym miejscu [rynek, ale kfc] i wyglądał jakby już od tych kilkunastu dni nie żył. w każdym razie niech mu ziemia lekką będzie, miłe wspomnienia z jego muzyczką mam
2ps__

Post autor: 2ps__ »

typ był wrakiem totalnym już na dluugo przed śmiercią, nie pamietam dokładnie odstępów czasowych ale myśle ze pare miechow wcześniej jego ówczesna dupka wyhustala sie pod klatka, po wyjściu z bloku w którym wówczas melinowali, czas upływał im na napierdalaniu helu po kablach i różnych innych pojebanych mixow, w sensie ze niczym nie pogardzili xD ale wiecie klimat jak w jakimś requiem dla snu a nie zabawa, michal niby sie przejął, ale nie powstrzymało to przed zajebaniem laptopa, aparatu i innych rzeczy tej typiarki ze niby „psy znajda i przypal”, potem jeszcze przez te nwm pół roku max na moje staczał sie w dół, akcjami typu sprzedawanie swojej nowej dziewczyny z uśmiechem na twarzy, przecież on miał jakieś dziury na mordzie jak na filmach o cpunach nawet xd w tym okresie oczywiście jak każdy narkoman samobójca pare razy odpalił sie do losowych ludzi z farmazonem typu ogarniam życie jest git, ale ostatecznie łeb nie wytrzymał zreszta co sie dziwic przypal kurwa na każdej płaszczyźnie życia i również postanowił z tym skończyć jbc, trochę smutne ze tylu dobrych ślizgerow ubolewa nad jego losem
pardon

Post autor: pardon »

cpun cuponowi wypomina niesamowita sprawa
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

2ps__ pisze: 27 paź 2022, 16:28 trochę smutne ze tylu dobrych ślizgerow ubolewa nad jego losem
Nad każdym slizgerem bym ubolewał
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ludzie ubolewają nad Ziołem-raperem przede wszystkim (przynajmniej ja). "Hip-hop" to klasyk, produkował też świetnie i unikatowo.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Mam to samo, najczęściej raper i producent w jednym kończy się tym, że produkcje wychodzą dobrze, a rap pozostawia wiele do życzenia. W przypadku Michała było inaczej, mam w głowie zarówno te kozackie linijki przewinięte w świetny sposób jak i produkcje nasączone elektroniką, które były jego prawdziwą wizytówką. Dzisiaj przypomniał mi się remix Born To Die, ten numer to jest właściwie to jak Ziolo produkował czy remixował.
Spoiler
2ps__ pisze: 27 paź 2022, 16:28 trochę smutne ze tylu dobrych ślizgerow ubolewa nad jego losem
Ubolewamy bo mimo wszystko zostawił po sobie sporo dobrych rzeczy, a wielu z nas słuchało go gdy zajawka na rap była największa stąd tym większy sentyment do tej postaci
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Dysponuje ktoś oryginalną wersją kawałka Action Bronson, na bicie z Bird on a wire?
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Jest gdzieś jakiś opis jak to się potem potoczyło z Rób Rzeczy po https://gazetawroclawska.pl/ich-pomysl- ... r/10144456 ?
Koszulki nie wypaliły, koledzy się pokłócili czy melanż wygrał z hard work? Zdaje się jeden mikstejp zdążyli tylko wydać (pomijając ten upamiętniający Zioła)?
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Liquidsnake

Post autor: Liquidsnake »

Jakie mikstejpy? Rób rzeczy chyba tylko luzaki wrzucało, a ten upamietniajacy może ktoś zalinkowac, bo gdzieś mi umknęło, dzięki.

Zioło mega charakterystyczny sound w produkcji, dziś takich brakuje.
Awatar użytkownika

Post autor: #1 »

Spotify - Rzecz after rzecz
^ kogo to chuj obchodzi?
ODPOWIEDZ