Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
maly mefedronik

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: maly mefedronik »

Ta ostania płyta Sokoła to największy przehajp od bardzo dawna. Odtwórcza przejażdżka po modnych trendach, Sokół a'la Hewra, Sokół a'la rasmentalism, Sokół a'la problem, Sokół parodiujący Sokoła i tak do usrania. Jak można było przewidzieć, działa na opiniotwórczych i niesamowicie osłuchanych i obeznanych recenzentów muzyki erape w stylu Flinstona jak cukierki na dziecko. Worek paciorków i błyskotek nic więcej. Nudna i odtwórcza. Rzecz na jedno przesłuchanie.
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

jest dokłądnie tak jak napisałeś

aha i jedna kwestia propo ostatniego napięcia

nie wiem czy kontrowersyjne bo dla mnie ani kurwa troche, ale Hewra >>> Ćpajstajl

i to w huj
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
maly mefedronik

nie łapie w ogóle podobieństw w Ćpajstajl i Hewerce i nie znaduję dla siebie nic w muzyce rapera Ćpajstajl, dla mnie to takie Syny, tylko, że nagrywane nie przez studentów ASP :dunno: Hewerka to drillowanie/memphis, a to bardziej taki raper Frima tylko w 2019.
#PRAY4BELMONDO
davides123

Post autor: davides123 »

Belmondo więcej ugra niż straci na sytuacji z Rafalalą
Awatar użytkownika
maly mefedronik

<KONTROWERSYJNA OPINIA>

Wersy GPSa nawinięte przez Młodego Sarmatę były by do strawienia
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Wersy GPSa są tak chujowe, że mógłby je uratować tylko i wyłącznie Bajlandziarz, zero kontrowersji
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Kontrowersyjna opinia: Słuchacze wybaczą obecnie raperowi wszystko poza gwałtem, albo morderstwem kobiety/dziecka. Chociaż co do tych 2 też nie mam pewności.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

Zapomniales o pedofilii
Influencer.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

ja nie wybaczam truskulowego bólu dupy
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
baqlashan

ten typ gej zachował się kiedyś jak totalny burak na tej akcji z pistoletem na wode i dla mnie to był większy cringe niż cała seria odpierdoli belmonda, z tymi ostatnimi na czele, zależy od człowieka chyba a nie kalibru przewinienia, choć jakby ktoś by zabił ciężarną kobietę albo był pedo i byłoby na to perfidne białko no to takie coś już nie do wybaczenia
frontkick

Post autor: frontkick »

O odkopany ten zajebisty temacik więc wpiszę parę rzeczy

Quebonafide i Taco Hemingway tak uciekają od udzielania wywiadów nie dlatego, że chcą budować tajemniczy wizerunek, tylko dlatego, że doskonale wiedzą że rozwieją wszelkie wątpliwości w rozmowie na żywo i ich intelekt nie będzie już tak imponował niedzielnym fanom

Ludzie gadający o przekazie najczęściej są za głupi żeby ten przekaz zrozumieć, im chodzi po prostu o teksty które brzmią mądrze ale nie muszą być mądre

Aviego i Louisa, Tuzzy i wszystkich innych kasztanów pozujących na Mariano Italiano nie da się słuchać, niepoważni są
W ogóle Avi jest w najlepszym razie przeciętnym raperem i te jego panczlajny w 2019 roku brzmią czerstwo

Nie rozumiem aż takiego hejtu na Palucha jaki jest tutaj, polski mainstream brzmi w miarę godnie dzięki niemu już abstrahując od tego co on bredzi na trackach, na pewno nie jest takim kasztanem jak Kękę czy inne pasożyty
Podobnie ze Słoniem w sumie, wydaje mi sie ze tutaj na niego sie patrzy przez pryzmat tej patologii do ktorej z niewiadomych mi przyczyn trafil Demonologią a przeciez juz wywiad z Winim wystarczy zeby zobaczyc ze jest zajebistym czlowiekiem

W ogóle Wini jest bardzo smutny i zakompleksiony i przez to bardzo przykro mi sie czasami oglada jego rozmowy. Oczywiście jest też często strasznym baranem i lubi pierdolić od rzeczy, dla mnie klasykiem jest jak został sprowadzony w dyskusji do parteru przez raper Kękę

Żabson jest strasznym wieśniakiem i tylko czasami udaje mu się to ukryć

Jan-rapowanie jest najgorszy pod każdym możliwym względem, nie rozumiem fenomenu za chuj

Ras jest w topce polskich tekściarzy, nie robi meme rapu więc może to trudniej przyswoić ale pisze w bystry i mądry sposób i ja się jaram, ogromnym problemem jest dla niego Ment niestety
W ogóle EP Ras + Soulpete byłoby najlepszym letnim projektem w historii gatunku w Polsce, Ras zajebiście kuma te klimaty a te wszystkie ciepłe i słoneczne bity Soulpete'a są za ładne dla Bonsonów i Laików

"Czarna biała magia" to imo ścisła topka polskiego rapu, zajebiście spójny album i imponujący rozmachem, ciężki i klimatyczny

Ultymatywna lista raperów, którzy nagraliby w całości dobrą płytę, gdyby nie byli debilami:
- Dwa Sławy,
- Eripe,
- Belmondo,
- Bedoes,
- Tau,
- Ten Typ Mes,
- Quebonafide.

Taco Hemingway, obok PRO8L3Mu i Rogala DDL, jest fenomenem, który na scenie nigdy więcej się nie wydarzy. Pięknie zbudowana kariera i mistrzowskie wyczucie tego, jak robić ruchy.
Funfact: Taco subskrybuje na jutubku kanały takie jak RAPOWY KAMIL i wierzę że prócz kreowania się na mędrca twardo rozkminia z kalkulatorem w ręce, w jaki sposób podbijać serca piętnastolatków

Zawsze kisnę z tego jak forum Ślizgawka jest oburzone zachowaniem Sariusa (pozdrawiam tutaj użytkownika Jose), który jedno powiedział a drugie zrobił kiedy oglosil zakonczenie kariery. No straszne w chuj że chciał rapować całe życie wiec zdecydowal ze dalej rapuje zamiast trzymac sie danego slowa i zapierdalac gdzies na saksach, by w 2019 móc być wymieniany we vlogu top 10 raperów którzy mieli najwiekszy potencjal a odpuscili. Choc nie slucham to sie ciesze ze mu sie ulozyło i ze moze sobie w singlu z Shellerem zarapować ze zarabia hajs

Często mi się wydaje że zajawka Bonsona na truskul jest koniunkturalna. Mentalny truskul nie miałby na swoim koncie takiego wysrywu jak "Kupiłem sobie spluwę". Ogólnie gdyby nie to że po prostu sobie nie radzi na trapach (może przy płycie z Gedzem to się zmieni), to dzisiaj normalnie by śmigał na bitach prod. Michał Graczyk x 2K a nie jakiś KPSN

KPSN jest chujowym, monotematycznym raperem z nieznośnym parciem na sukces i ogromną ilością zawiści w stosunku do tych którym się udało, jako producent też jest przeceniany ale potrafi dobrze zajebać

Ok chyba to tyle, pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

[mention]frontkick[/mention] Sarius nigdy nie planował kończyć kariery tylko bezczelnie kłamał
Influencer.
frontkick

Nie zgadzam się, słowa VNM-a o tym że słyszał numer z EP-ki przed całą szopką imo nie rozwiewają wątpliwości, przecież niektórzy raperzy mają całe płyty w szufladzie więc czemu niby on miałby nie miec numerów zwłaszcza że kończył mu sie kontrakt z Asfaltem.
Jestem w stanie uwierzyć że to jak Tytus osrał IŻKIŚ i jak to się odbiło na sprzedaży rozjebało go całkiem i stwierdził że już to pierdoli, przecież ta płyta nawet nie weszła na OLiS - w 2016 roku nie weszla na OliS kiedy już każda rapowa płyta tam wchodzila przynajmniej na tydzien
Awatar użytkownika
baqlashan

frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 W ogóle Wini jest bardzo smutny i zakompleksiony
możesz rozwinąć co masz na myśli?
frontkick

No na przykład jak on z siebie żartuje to niby dystansik i wszystko ale czuć w tym czasami w chuj negatywnych emocji i że jednak to taki śmiech przez łzy, musiałbym przykład pokazać a nie pamietam nawet w których rozmowach szukać, może kiedyś podlinkuje jak trafie. Często też w taki trochę rozpaczliwy sposób szuka atencji od rozmówcy jak powie żart czy coś i sprawdza czy jest akceptowany, nie wiem no nie chcę tu pierdolnąć psychoanalizy bo aż tak się nie znam ale jeśli ktoś ma doświadczenia z depresją to raczej ogarnie że coś nie gra. Mam nadzieję że sobie poukłada rzeczy
Awatar użytkownika
baqlashan

frontkick pisze: 08 paź 2019, 21:25 No na przykład jak on z siebie żartuje to niby dystansik i wszystko ale czuć w tym czasami w chuj negatywnych emocji i że jednak to taki śmiech przez łzy
a to też takie coś zauważyłem więc podbijam, szczególnie to było widać w wywiadzie z Hewrą, gdy widać było po nim wielkie zdezorientowanie jak Dron rzucał grubasami w jego stronę
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

No dobra mogę się zgodzić z większością, ale ze Mes nie nagrał dobrej płyty w całości? :dunno: ma ich kilka
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No jednak na każdej jest jakiś wysryw typu oiom albo szukam, od biedy pierwsza solowka jest w miarę równa.
Z tym winim to kiedyś wspomniał w chwili szczerości, że przy życiu trzyma go głównie to, że jego rodzice jeszcze żyją i nie chce im robic przykrości, widać że nie jest jakoś bardzo zadowolony z tego swiata i zycia
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 Nie rozumiem aż takiego hejtu na Palucha jaki jest tutaj, polski mainstream brzmi w miarę godnie dzięki niemu już abstrahując od tego co on bredzi na trackach, na pewno nie jest takim kasztanem jak Kękę czy inne pasożyty
Podobnie ze Słoniem w sumie, wydaje mi sie ze tutaj na niego sie patrzy przez pryzmat tej patologii do ktorej z niewiadomych mi przyczyn trafil Demonologią a przeciez juz wywiad z Winim wystarczy zeby zobaczyc ze jest zajebistym czlowiekiem
Wiem o co ci chodzi ale to jest tak trochę jak z dupeczkami, nie możesz powiedzieć że laska 4/10 jest spoko bo są na świecie laski 2/10 a ona jest lepsza przecież od nich. To że jest w skali oceny lepsze nie oznacza wcala że jest dobre. Paluch brzmieniowo jest bardzo spoko bo on zawsze miał ucho do bitu (niektórzy się nie zgadzają, ja tak uważam bo dobiero je naprawdę dobrze) natomiast pod względem treści i liryki kuleje. Słoń jest sam w sobie mega zajebistym ziomeczkiem tylko jego muzyka na dłuższą metę potrafi się znudzić, powiela często schematy który się już powtarzały na jego płytach/kawałkach a to że działa w określonym rodzaju rapu tylko i wyłączie (no dobra, w 99%) tylko potęguję efekt monotonii. Podobał mi się na płytach WSRH gdzie odchodził od konwencji horrorcoru bo był po prostu dobrym raperem.
frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 Ras jest w topce polskich tekściarzy, nie robi meme rapu więc może to trudniej przyswoić ale pisze w bystry i mądry sposób i ja się jaram, ogromnym problemem jest dla niego Ment niestety
W ogóle EP Ras + Soulpete byłoby najlepszym letnim projektem w historii gatunku w Polsce, Ras zajebiście kuma te klimaty a te wszystkie ciepłe i słoneczne bity Soulpete'a są za ładne dla Bonsonów i Laików
Zgadzam sie w stuprocentach. Epka Maui Wowie na bitach Torta to chyba najlepszy letni materiał jaki powstał w Polsce, proszę mi tu z żadnym Lavoholics i Okoliczyn nawet nie wyskakiwać bo nie mają najmniejszego podjazd.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Propsy, [mention]frontkick[/mention], ładny wjazd na forumek i kilka fajnych punktów w pierwszym poście tutaj (np. z Quebo i Taco).

Co do Sariusa. Tu nie chodzi o to, że było tak

odejście -> zmiana decyzji -> płyta

bo to by przeszło, no komu się nie odmieniało?

tylko to wyglądało tak:

1) początek miesiąca:
zapowiedź odejścia / w tym samym czasie rozesłanie info, że będzie płyta

2) koniec miesiąca:
łzawe oświadczenie, że w czasie tej deprechy (zrozumiałej skądinąd, bo jego najlepsza płyta nie spotkała się z super przyjęciem poza Ślizgiem) ziomki go wyciągnęły i on w te dwa tygodnie nagrał płytę, zdążono zrobić fizyki, projekt okładki, zdążył zebrać bity itd.

To tu jest problem, on w momencie "odejścia" miał już nagrany materiał i gdyby napisał: "nie no, kocham rapik, mimo wszystko" to byłoby okej, a on wymyślił jakąś bzdurną lajkogenną anegdotkę, by brzmiało to dramatycznie.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ