Anime - normiki out

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

pistoletbwoy

Re: Anime - normiki out

Post autor: pistoletbwoy »

Najgorsze info tego roku, akurat gdy zajawka na anime wróciła i chciałem nadrobić zaległości... Jest jakaś alternatywa :/?
N0V4K

Post autor: N0V4K »

Kurwa, ale szkoda. Zajebiście rozpisane co jak wychodzi, kolejność oglądania wiadomo ocb. Nie znam stronki, gdzie było to tak poukładane i zawsze git tłumaczenie.
Awatar użytkownika
tsuko

Post autor: tsuko »

pistoletbwoy pisze: 29 cze 2023, 10:17 Najgorsze info tego roku, akurat gdy zajawka na anime wróciła i chciałem nadrobić zaległości... Jest jakaś alternatywa :/?
https://ogladajanime.pl/
Brzmi turbo kretyńsko, ale wygląda całkiem profesjonalnie, nie wiem jak z jakością tłumaczeń ale chyba nie są autorskie
Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
pistoletbwoy

Post autor: pistoletbwoy »

dzieki tsuko, nic nie zastapi wbijam, ale nie jest zla ta strona, na bank lepsza niz shinden :P
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

kurwa mać, zamykają mi stronę z której korzystałem od dzieciaka :wall:
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no smuteczek :cry:

Jeszcze jakby była jakaś legalna alternatywa, a tak naprawde kompletnie nic nie ma
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
tsuko

Liczę po cichu, że może Crunchyroll przestanie w huja walić i po kilku latach od ogłoszenia wjadą na dobre do nas i będą polskie napisy, bo chętnie bym płacił co miesiąc jak za netflixa
Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja bym na luzie płacił jakby weszli z jakąś chociaż względnie sensowną ofertą
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Hazardzista

Post autor: Hazardzista »

Ja korzystam z tej stronki https://shinden.pl/
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

shinden mega gówno, jak umiecie angielski polecam jednak zoro.to, bo komfort oglądania nieporównywalny ze skipowaniem intra, outra, autoplayem kolejnych odcinków, możliwością dodawania sobie anime do biblioteki i otrzymywaniem powiadomień o nowych odcinkach
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Kalom

Post autor: Kalom »

z shindena korzystam tylko jak trzeba, playery cda i z ublockiem jest i lepiej niż było kiedyś, gdzie ciągle napierdalaly popup ady po kliknięciu w player, więc albo strona się ogarnęła albo ublock lepiej działa
Hazardzista

Post autor: Hazardzista »

Ja się nigdy nie zagłębiałem w jakość tych polskich gówno stronek, playery cda wszędzie te same, to wbijam było dla mnie najgorsze bo tam z 3 anime na krzyż były w bibliotece.
To zoro.to spoko wygląda ale to już dla grinderów anime :D
Zresztą linki z polskimi napisami ogarnąć to najmniejszy problem, macie coś lepszego do researchu anime niż https://myanimelist.net ?
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

siema animowe świry kiedyś chyba prosiłem o rekomendacje anime dla laika ale nie mogę tego znaleźć więc zapytam raz jeszcze bo na pewno wtedy kilka sprawdziłem i mi się spodobały

generalnie szukam shonenów gdzie postacie mają jakieś fajne moce nadprzyrodzone, najlepiej jakby był rozbudowany świat z jakąś mitologią, bogami itp. dodatkowe plusy za jakieś fajne ploty ze zwrotami akcji no i fajnie jakby było dużo odcinków i jakby postaci jakoś odkrywały te tajemnice świata, lubię motyw gdzie główny bohater trenuje i ma motywacje żeby stać się silniejszym, robienie kurwy z logiki mi mocno nie przeszkadza więc jakieś op moce też mogą być, raczej nie chcę sci-fi chyba że jako element poboczny do jakichś nadprzyrodzonych mocy

Widziałem naruto, dragon balla, bleach, fullmetal alchemist, attack on titan, hunter x hunter, demon slayer, black clover, code geass, death note, one punch man, jujutsu kaisen, to anime cb77

z tych co widziałem to najbardziej mi się podobał fullmetall, attack on titan, hxh, naruto, demon slayer i ostatnio black clover(tutaj postaci jakoś wyjątkowo dużo postaci polubiłem)

one piece widziałem 1 odcinek i może kiedyś się wezmę ale jakoś fantazja typu piraci jest dla mnie meh
Awatar użytkownika
tsuko

Dr. Stone, Soul Eater, D. Gray Man, Samurai Champloo, Boku no hero, Nanatsu no taizai
Kalom

Post autor: Kalom »

fate/zero może, ale nie wiem czy to się łapie pod szonen xd
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Jiigsi pisze: 14 maja 2022, 12:33
koniec pisze: 14 maja 2022, 12:12 dajcie jakieś anime fajne do oglądanie
Jujutsu Kaisen, walimy coraz to mocniejsze klątwy na pizdę, jeden z moich ulubionych systemów mocy w anime obok HxH, świetna animacja i szczerze zwyczajnie w chuj przyjemnie się ogląda

Vinland Saga, może nie za dużo fantasy boskiego, ale setting bardzo fajny

Attack on titan, bo "mitologia" i odkrywanie tego krok po kroku chyba najlepiej zrealizowane w historii anime,

Re:ZERO - drugi sezon topka, absolutna topka Isekaiów i no joke ogólnie chyba jeden z mocniejszych sezonów w anime w ogóle, bardzo bardzo ładnie zanimowane

mushoku tensei, dziadek wszystkich isekaiów, również topka animacja pod względem dbałości o szczegóły

Dorohedoro - w chuj ładna kreska, nie takie klasyczne fantasy, ale setting niepowtarzalny i magia gra dużą rolę

no i jak mitologia to oczywiście Fate Zero, Fate/Stay night unlimited blade works - wielka wojna o gralla organizowana raz na kilka stuleci, gdzie magowie przywołuję wielkie postacie z kart historii jak nie wiem, Aleksander Wielki, Glilgamesh + do tego wyszły jedne z najlepszych filmów w anime, Unlimited Blade Works często nazywane jest Unlimited Budget Works i nie bez powodu

Overlord oczywiście bardzo fajny

No Game no Life, gamerzy (brat i siostra) pokonują boga w szachy i są przeniesieni w alternatywny wymiar, gdzie muszą wygrywać w różnego rodzaju gierki

Demon Slayer odpowiada bardzo opisowi i no taki klasyczny shonenik, gdzie napierdalamy coraz to silniejszych przeciwników. Najlepiej chyba zanimowane anime w historii

Magi: The Labyrinth of Magic i Magi: Sinbad no bōken

Hunter x Hunter jak nie widziałeś to oczywiście bardzo warto nadrobić, potężni przeciwnicy, jeden z lepszych systemów mocy zrealizowanych w anime, każdy arc porusza coraz to mocniejsze tematy
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

dzięki za propozycje, będzie sprawdzane
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Kalom pisze: 01 lip 2023, 16:34 fate/zero może, ale nie wiem czy to się łapie pod szonen xd
Fate/Stay Night Unlimited Blade Works chyba najlepsze z tej serii ale oglądałem to dobre kilka lat temu więc, mogłem tylko tak zapamiętać XD.

Jujutsu Kaisen za chwilę wychodzi drugi sezon (dosłownie za kilka dni), więc będzie co oglądać. Do tego klasyk Hellsing Ultimate, to w sumie seinen i główny bohater jest od samego początku OP ale tam się leją od samego początku. Tokyo Ghul też dobre było z tego co pamiętam. Afro Samurai bardzo spoko bohater op ale dobrze mi się to oglądało.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
Riddle

Post autor: Riddle »

Hazardzista pisze: 30 cze 2023, 20:53 Ja się nigdy nie zagłębiałem w jakość tych polskich gówno stronek, playery cda wszędzie te same, to wbijam było dla mnie najgorsze bo tam z 3 anime na krzyż były w bibliotece.
To zoro.to spoko wygląda ale to już dla grinderów anime :D
Zresztą linki z polskimi napisami ogarnąć to najmniejszy problem, macie coś lepszego do researchu anime niż https://myanimelist.net ?
Czy lepsze to nie wiem ale chyba jedyna alternatywa to https://anilist.co/
Willxc

Post autor: Willxc »

Tak btw. vinland saga sezon drugi :bowdown:
ODPOWIEDZ