Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Re: Rapowy offtopic

Post autor: DJ_BOBO »

no więc właśnie. Tajemnica ksywy Oskar Pam Pam rozwiązana
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
formaszczytu

Post autor: formaszczytu »

Szkoda audycji Muflona. Słuchałam od samego początku i żadnej nie ominęłam. Teraz w rozgłośniach radiowych zostaje tylko Chuptyś w Czwórce, który ucho ma... średnie.
Bolo pisze: 08 maja 2020, 22:44 Forma przeora ci życie i pole.
https://www.last.fm/pl/user/parodyofzombie
https://www.instagram.com/deprawacja/
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

w temacie "to oni ze sobą nagrali?" zobaczyłem pierwszy raz od dawna ksywke Wazon i przypomniała mi się śmieszna autorska historia to stwierdziłem, że się nią z wami podzielę. Sobota dwa lata temu, lato, godzina 20:47, wraz z ludźmi z którymi zwykle spożywam harnasie spożywam harnasie, siedzimy w parku w Jarosławiu 40 tysięcznej miejscowości na Podkarpaciu i pozornie wszystko jest w ogólnie przyjętym porządku. Nagle zauważamy dosyć tęgiego osobnika płci męskiej, który zamaszystymi krokami kieruje się w naszym kierunku. Podchodzi do mnie i pyta "ehjhj zzziomek... masz mże ogień jakiś ej ej ej". Ja w lekkiej konsternacji ofiaruję mu wyżej wymieniony ogień i zauważam, że chłop jest maksymalnie wyjebany w kosmos (najpierw przyszła szczęka potem on). Trzyma tą zapalniczkę już dwudziestą sekundę i nie odpala bacznie (wielkimi) ślepiami wpatrując się w każdego z naszej szóstki. Nagle padło pytanie, które chyba w głowie pytającego miało trochę ostudzić atmosferę. "ejjjj ej słuchacccccie możeee aa yyyy rapu trochę co?". Ja już wiedziałem, że może być ciekawie i wyrwałem się z odpowiedzią, że nikomu w tym towarzystwie ten gatunek nie jest obcy. Po czym wywiązał się bezpośredni dialog między mną a nim bo każdy trochę zajął się sobą i nie zważał na przypadkowego naćpanego typa w parku w Jarosławiu.
-KURWA no to ten kurwaaa..... a rogala znasz ziomek... tego DDL
-no jasne, zajebiście awangardowe rzeczy zaczyna robić
-no to jaaa yyyy mam kawałek z rogalem ddl
Nie mogłem po prostu tego potraktować poważnie, typ wyglądał jakby w najlepszym wypadku miał kawałek ze swoim młodszym kuzynem a stan w jakim był i plątanina języka oraz wielkie wyostrzone prosto we mnie ślipia nie dodawały wiarygodności
-ta, no pierdolisz, jakim chujem niby
-no a aaawaria wiesz co to?
odrazu pomyślałem że to jeden z tych słabiaków z aaawari co nawet mimo ogromnej sympatii do rogala nie przesłuchałem tego albumu bo tamci tam występowali. Po chwili jednak doszło do mnie, że co miałby jeden z tych typów robić tutaj naćpany i odpowiedziałem
-no wiem co to aaawaria jasne, ale jaki masz z nimi związek?
-no ja jestem wazon i jestem *sapnięcie* tam *westchnięcie* bez bitu w kawałku no bo rogal powiedział że ja jestem yyyyyy poetą to ja będę na feacie bez bitu bo to poezja
i zaczyna nawijać jakąś zwrotę błyskawicznie zwracając uwagę każdego
-wpisz se ziomek na yt "aaawaria wazon" to mi uwierzysz
Sięgnąłem do kieszeni po telefon i schyliłem głowę w celu wpisania frazy a gdy ją podniosłem wazona już nie było.
Odpaliłem kawałek a tam ta zwrota i ten głos xD wołam go "wazon wazon chodź tutaj" a on jak w transie lata między choinkami niby zwykłym krokiem ale chyba z 25km/h.
Komentując tą akcję siedzieliśmy tam jeszcze z godzinę a sam wazon dalej biegał po całym parku nie poznając nas i nie reagując na "oddaj ognia bo nie mam czym browara otworzyć" xD
Na następny dzień zaciekawiony drążłem temat wazona bo wydał mi się na tyle specyficzną postacią, że chciałem poznać coś więcej jego twórczości i usłyszałem to xD:
Spoiler

00:22
daveyo

Post autor: daveyo »

Podziwiam ludzi którzy piszą takie długie posty. Ja bym chyba nie potrafił się aż tak rozpisać. :dunno:
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Bardzo lubię opowiadać historie po prostu :D
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

dobra historia would read again
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
kosciey

Post autor: kosciey »

Co tam ostatnio ciekawego w tzw podziemiu którego już nie ma? Ktoś warty uwagi czy same wyjce i LGBT inteligencja?
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

przyjemnie się czytalo tę historie do porannej kawy [mention]vampmoney[/mention]
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

[mention]kosciey[/mention]
Zkibwoy, ale to pewnie wiesz. Ghettopop może, całe WCK i ich kilka materiałów. A z mniej znanych to może:
Rane - Random Artists, vol. 1
Gruby Ems x Big Sal - Nareszcie EP
Segi - Czas nadrobić zaległości
blank - kawałek nieba
Temzki – Te La Soul
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
kosciey

Dzięki Mati.
daveyo

Post autor: daveyo »

Czym jest spowodowane Wasze małe zainteresowanie najnowszym albumem Okiego?
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Ja na przykład kojarzę gościa wyłącznie z featuringu u Schaftera i Młodych Wilków, więc wolałbym nie natknąć się na cały album takiego ganiania się z bitem i darcia japy.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
baqlashan

daveyo pisze: 19 gru 2019, 14:32 Czym jest spowodowane Wasze małe zainteresowanie najnowszym albumem Okiego?
typ jest marny jak śnieg w tegorocznym grudniu
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

^
co sprawdzę na kanale pro8l3mu to przeciętność mocno, typa zjadł szpaku na jego własnym utworze więc o czym my mówimy
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
kosciey

o czym my mówimy?
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

Oki jest tragicznie nudny, a spuszczanie się nad nim internautów tylko zaniża moją opinie
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Oki to niuskulowy filipek
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
baqlashan

ten offbeat czy jak to nazwać - miły atz pokazał w najnowszych młodych wilkach jak to powinna się robić żeby wyszło stylowo, flow okiego w ogóle nie brzmi - co najwyżej jest ciekawe, ale przestaje być ciekawe kiedy tak ciśnie w każdym kawałku, dlatego ciekawe szybko zamienia sie w marne, tandetne i spleśniałe
frontkick

Post autor: frontkick »

Jasek pisze: 19 gru 2019, 16:55Oki to niuskulowy filipek
:bowdown:
Awatar użytkownika
carl

Post autor: carl »

Z kim Młodzik teraz puszcza EPke (patrz fb)?
ODPOWIEDZ