Transfery
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
TheGreatestGolota
Re: Transfery
Jutro oficjalka z Llorente 40+ 10 mln
Mowa o Atletico
To jest transfer okienka.
Co do Jamesa rzekomo 40 +10 mln, znając tego mafiozo to opierdoli go za 70 plus 10 do roku
Co do transferow
Rynek do końca czerwca to będzie fajne
Rynek do końca sierpnia bd przypominał NBA
Mowa o Atletico
To jest transfer okienka.
Co do Jamesa rzekomo 40 +10 mln, znając tego mafiozo to opierdoli go za 70 plus 10 do roku
Co do transferow
Rynek do końca czerwca to będzie fajne
Rynek do końca sierpnia bd przypominał NBA
- nihil Novi
Jeżeli nie przyjdzie drugi ŚPD to bardzo słaby transfer.
To teraz odjebali. Sprzedać Llorente do czołowego rywala w lidze i LM za 40 milionów, czyli po cenie którą chciało Atletico, mimo że byli inni zainteresowani. Połowa tego co dostaną za Rodriego idzie na 24-letniego gościa z mega potencjałem, który pewnie jeszcze w tym roku trafi do reprezentacji i zostaje jeszcze kasa na dalsze ruchy. Transfer za mniej niż Real dał za Mendiego.
A idźcie w chuj z taką sprzedażą, kogoś na górze ostro pojebalo.
Swoją drogą beka z Atletico, bo to chyba jakiś kompleks wychowanków Realu - zaraz Hermoso i w ciągu pół roku wezmą trzech XD
Swoją drogą beka z Atletico, bo to chyba jakiś kompleks wychowanków Realu - zaraz Hermoso i w ciągu pół roku wezmą trzech XD
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Hej Atletico zapraszamy po kolejnego:

Spoiler

gość absolutnie nic niewnoszący do pierwszej drużyny, mający chroniczny problem ze zdrowiem, przestań.svnchez pisze: ↑20 cze 2019, 13:36 To teraz odjebali. Sprzedać Llorente do czołowego rywala w lidze i LM za 40 milionów, czyli po cenie którą chciało Atletico, mimo że byli inni zainteresowani. Połowa tego co dostaną za Rodriego idzie na 24-letniego gościa z mega potencjałem, który pewnie jeszcze w tym roku trafi do reprezentacji i zostaje jeszcze kasa na dalsze ruchy. Transfer za mniej niż Real dał za Mendiego.
nie bez kozery trafia do drużyny, której priorytetem nie jest kreacja.
chłopak w NICZYM nie jest lepszy (ani nie zdradza takiego potencjału) od Kaza.
Moim zdaniem w ostatnim sezonie wraz z Reguilonem i Viniciusem wnosił najwięcej do pierwszej drużyny, a w porównaniu z fatalnym ostatnio głupkiem Casemiro jest chociażby lepszy w destrukcji, nie łapie głupich kartek, wykazywał się dużą inteligencja na boisku i bardzo dobrze radził sobie w przekazywaniu piłki między formacjami. Czyli tak w skrócie to był kurwa lepszy pod każdym względem
gdzie ten Llorente błyszczał w ubiegłym sezonie? notując nieco ponad 500 minut w lidze?
niektórym broniącym Marcosa chyba cegła spadła na głowę.
też miałem związane z nich nadzieje, ale jest kurwa po prostu ŚREDNIM zawodnikiem, w dodatku z krzywdzącą łatką młodego talentu.
niektórym broniącym Marcosa chyba cegła spadła na głowę.
też miałem związane z nich nadzieje, ale jest kurwa po prostu ŚREDNIM zawodnikiem, w dodatku z krzywdzącą łatką młodego talentu.
Llorente to w ogóle jeden z najciekawszych tematów do dyskusji wśród kibiców Realu o czym świadczą totalnie rozbieżne opinie.
aż przywołam moje stanowisko i cześć dyskusji z przed miesiąca, z tematu la liga
a z tego co się śledzi i czyta, zdecydowana większość łapie się za głowę, że ten zawodnik jest sprzedawany - do lokalnego rywala- za taką cenę.
dla mnie na prawdę zawodnik na wiele, ale potrzebuje zaufania, gry i wyklarowania roli na boisku. jeżeli ma to dostać gdzie indziej, ok, życzę mu dużo szczęścia. Prawdopodobnie i atleti, i reprezentacja mogą mieć z niego spory pożytek. Jedyne czego szkoda, że przy wszystkich ostatnich inwestycjach w młodzież, Real kolejny raz po Reguilonie odpula Hiszpana ze szkółki, który na jakąś szansę zasługuje.
Do casemiro nie mam żadnych pretensji, bo zagrał katastrofalny sezon, tak samo jak 5-6 innych pewniaków z tej drużyny, chociaż ciekawe jaki jest plan na jego zmiennika skoro Real pogonił llorente, odpuścił temat idealnego ndombele i nie zamierza liczyć na kovacicia
aż przywołam moje stanowisko i cześć dyskusji z przed miesiąca, z tematu la liga
Spoiler
gambler pisze: ↑29 kwie 2019, 0:34hajp chyba przez powiązania rodzinne, wszyscy chwalą, ja jakoś nie łapię fazy na tego llorente. Dla mnie z regularną grą, potencjał (gość 24 lata) na bardzo dobrego zawodnika, ale nie na półkę Real Madryt. Pod względem potencjału dużo więcej widzę w Fede Valverde i cieszę się na informacje, że klub ma w niego inwestować. wejście do pierwszej drużyny przeciętne, ale w nim przy odpowiedniej pracy, rozwoju i szansach widzę topowego zawodnika, nie w llorente.nihil Novi pisze: ↑28 kwie 2019, 12:12W ogóle myślę, że będzie jakiś transfer niespodzianka, którego nikt się nie spodziewa (albo niewielu?) typu jakiś Salah czy coś. Jedna rzecz wkurwia u Zizou - kosa z Llorente, który już pokazał w tym sezonie, że ma wszystko by być topowym DM. Mogliby się pogodzić, a nie.
dla mnie na prawdę zawodnik na wiele, ale potrzebuje zaufania, gry i wyklarowania roli na boisku. jeżeli ma to dostać gdzie indziej, ok, życzę mu dużo szczęścia. Prawdopodobnie i atleti, i reprezentacja mogą mieć z niego spory pożytek. Jedyne czego szkoda, że przy wszystkich ostatnich inwestycjach w młodzież, Real kolejny raz po Reguilonie odpula Hiszpana ze szkółki, który na jakąś szansę zasługuje.
Do casemiro nie mam żadnych pretensji, bo zagrał katastrofalny sezon, tak samo jak 5-6 innych pewniaków z tej drużyny, chociaż ciekawe jaki jest plan na jego zmiennika skoro Real pogonił llorente, odpuścił temat idealnego ndombele i nie zamierza liczyć na kovacicia
yer a wizard, Harry
-
TheGreatestGolota
Do Casemiro nie mieć pretensji.... jak mnie to irytuje ogółem nie zaczepiam tylko tłumacze.
Po to kurwa wgl raz dwa trzy Lopetegui, Solari, łysy dzban, na chuj wam Casemiro jak cała pomoc gra kaszane, po to masz tego defensywnego pomocnika by a) depnął, b) sfaulował c) pogonił i organizował d) przeszkadzał.
wchodzi pan piłkarz Llorente i z dupy nagle robi to czego nie robił gruby, wolny, z morda nieskalana inteligencja Brazylijczyk.
Casemiro to jest świetny piłkarz do gry jako fałszywy stoper, libero, dużo biega i ma fajny młotek oraz dobrze odcina miejsca newralgiczne ale jak zespół nie gra rock n rolla, to on jest tylko tykającą bombą pod pressingiem.
Odchodzi gość który gra piłką, kryje dużo więcej pola ale z piłką przy nodze, wyższy z lepszą równowagą defensywno-ofensywną, z wielkim sufitem odnośnie gry do przodu, gość wg samych zawodników, trenował najciężej, a wiedział, że nie będzie grał, niesamowita postać bo taki sezon w Alaves to zagrali w ostatnich 5-10 latach na tej pozycji, Kante, Torreira, Casemiro w Porto, Veratti, no i może Fernandinho
Oglądałem mecz z Betisem i W.Carvalho po prostu szefował na tle np takiego nieporadnego Valverde czy zajechanego Modrica... Isco jak wszedł to się odbiijał od gościa...
kolejna sprawa, widzieliście tą prezentacje Mendyego? xD przypomniał mi się Theo Fernandez, mówiłem wiele dobrych rzeczy na jego temat ale typ jest bezmózgiem i jebać. Mendy wygląda na gościa wybranego przez Boga, ale czy przypadkiem nagle się nie okaże, że ten drugi ale futbolu nie zrobił mu krzywdy....
Firpo notabene obecnie największy prospect na tej pozycji, po prostu piłke klei i drybluje na luzie jak ofensywny pomocnik, fajnie wygląda w ataku z głębi, umie wejść w te linie niebronione przez nikogo, jak kiedyś Marcelo... lol
Po to kurwa wgl raz dwa trzy Lopetegui, Solari, łysy dzban, na chuj wam Casemiro jak cała pomoc gra kaszane, po to masz tego defensywnego pomocnika by a) depnął, b) sfaulował c) pogonił i organizował d) przeszkadzał.
wchodzi pan piłkarz Llorente i z dupy nagle robi to czego nie robił gruby, wolny, z morda nieskalana inteligencja Brazylijczyk.
Casemiro to jest świetny piłkarz do gry jako fałszywy stoper, libero, dużo biega i ma fajny młotek oraz dobrze odcina miejsca newralgiczne ale jak zespół nie gra rock n rolla, to on jest tylko tykającą bombą pod pressingiem.
Odchodzi gość który gra piłką, kryje dużo więcej pola ale z piłką przy nodze, wyższy z lepszą równowagą defensywno-ofensywną, z wielkim sufitem odnośnie gry do przodu, gość wg samych zawodników, trenował najciężej, a wiedział, że nie będzie grał, niesamowita postać bo taki sezon w Alaves to zagrali w ostatnich 5-10 latach na tej pozycji, Kante, Torreira, Casemiro w Porto, Veratti, no i może Fernandinho
Oglądałem mecz z Betisem i W.Carvalho po prostu szefował na tle np takiego nieporadnego Valverde czy zajechanego Modrica... Isco jak wszedł to się odbiijał od gościa...
kolejna sprawa, widzieliście tą prezentacje Mendyego? xD przypomniał mi się Theo Fernandez, mówiłem wiele dobrych rzeczy na jego temat ale typ jest bezmózgiem i jebać. Mendy wygląda na gościa wybranego przez Boga, ale czy przypadkiem nagle się nie okaże, że ten drugi ale futbolu nie zrobił mu krzywdy....
Firpo notabene obecnie największy prospect na tej pozycji, po prostu piłke klei i drybluje na luzie jak ofensywny pomocnik, fajnie wygląda w ataku z głębi, umie wejść w te linie niebronione przez nikogo, jak kiedyś Marcelo... lol
Sezon w Alaves, w którym został graczem z największa liczbą odbiorów. Ciężko coś wnosić do drużyny jeżeli jesteś na starcie skreślony przez trenera za jakieś spiny z synem, kojarzysz żeby Llorente otrzymał jakąś prawdziwą szansę? Ja kojarzę jedynie za Solariego i w pełni ją wykorzystał, na luzie z elegancją i pomyślunkiem kasował wszystkie akcje. Idealny materiał żeby rywalizować/rotować z Casemiro.
W dodatku negocjacje między 40 a 50 nie skończyly się gdzieś na środku, tylko na tym co chciało Atletico. Nie za bardzo rozumiem dlaczego, bo powszechnie wiadomo, że od dawna Simeone chciał Llorente, więc im zależało, do tego wiadomo, że mają (będą mieli za chwilę) sporo kasy i trzeba to wykorzystać. Ja osobiście np. dużo mniej kumam ten hajp na Valverde, no fajny chłopak, zagra czasami jakąś niezłą piłkę, ale ogólnie póki co zbyt nijaki.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
no widzisz, a dla mnie cała trójka Fede/Ceballos/Marcos to nie są i nie będą piłkarze na pierwszy garnitur Realu.
ale to też nie jest przypadek, że Real w okresie szalejącego rynku osiągnął sukcesy tworząc linię pomocy CKM za 65mln E (jeżeli dobrze pamiętam kwoty), na bardzo niskich jak na ten poziom kontraktach i konsekwentnie tym grając. Każdy z nich jest totalnie innym piłkarzem i człowiekiem, gdzie oni w ogóle nie mają punktów podparcia i relacji poza boiskiem.
ja doskonale zdaje sobie sprawę jakie przywary ma casemiro, ale jest też feeling na jakim bazowała ta ekipa. Jak nie szło, to Ramos grał z przodu, a Marcelo na pozycji 10,5, a on pokrywał lewą obronę, czy stopera. Miał ten młotek na podłączeniu, umiał kraść czas, czy kopał po nogach. Oczywiście, że zagrał skandalicznie słaby sezon, ale ja go nie przekreślam, tak jak samo jak kroosa.
Dzisiaj jakbym miał dla odświeżenia wymienić go do pierwszego składu za ndombele to bym w to wszedł, ale nie za marcosa llorente. Jako zmiennik i do rywalizacji w sezonie tak, ale dla mnie jego symboliczny moment w madrycie - zagrał zajebiście na KMŚ z gównodrużynami, prasa zrobiła z niego króla, on klasycznie zaraz potem jak wróciła liga doznał kontuzji. Z zaufaniem potwierdzi klasę, ale ja nie płaczę po piłkarzu, który nie potwierdził jakości na najwyższym poziomie (wiem, że miał mało szans),
Fede valverde to trochę inna pozycja, jest trzy lata młodszy, fajnie się pokazał w Castilli, dla mnie potencjał na więcej, ale też potrzebuje ogrania i czucia piłki na tym poziomie.
a W. Carvalho to jest w ogóle kot 10/10, mega niedoceniany piłkarz, robi swoje w betisie i portugalii, pięknie się od niego ostatnio frenkie de jong odbijał.
ja doskonale zdaje sobie sprawę jakie przywary ma casemiro, ale jest też feeling na jakim bazowała ta ekipa. Jak nie szło, to Ramos grał z przodu, a Marcelo na pozycji 10,5, a on pokrywał lewą obronę, czy stopera. Miał ten młotek na podłączeniu, umiał kraść czas, czy kopał po nogach. Oczywiście, że zagrał skandalicznie słaby sezon, ale ja go nie przekreślam, tak jak samo jak kroosa.
Dzisiaj jakbym miał dla odświeżenia wymienić go do pierwszego składu za ndombele to bym w to wszedł, ale nie za marcosa llorente. Jako zmiennik i do rywalizacji w sezonie tak, ale dla mnie jego symboliczny moment w madrycie - zagrał zajebiście na KMŚ z gównodrużynami, prasa zrobiła z niego króla, on klasycznie zaraz potem jak wróciła liga doznał kontuzji. Z zaufaniem potwierdzi klasę, ale ja nie płaczę po piłkarzu, który nie potwierdził jakości na najwyższym poziomie (wiem, że miał mało szans),
Fede valverde to trochę inna pozycja, jest trzy lata młodszy, fajnie się pokazał w Castilli, dla mnie potencjał na więcej, ale też potrzebuje ogrania i czucia piłki na tym poziomie.
co zrobił Mendy? Jedyna prezentacja z nowych, której nie oglądałem. Theo szok, że nie robi kariery przy takiej głupocie i warunkach fizycznych, no modelowy wzór piłkarza, a tu się okazuje że jednak trzeba mieć trochę oleju w głowie, jak chociażby bratTheGreatestGolota pisze: ↑20 cze 2019, 17:11kolejna sprawa, widzieliście tą prezentacje Mendyego? xD przypomniał mi się Theo Fernandez, mówiłem wiele dobrych rzeczy na jego temat ale typ jest bezmózgiem i jebać. Mendy wygląda na gościa wybranego przez Boga, ale czy przypadkiem nagle się nie okaże, że ten drugi ale futbolu nie zrobił mu krzywdy....
a W. Carvalho to jest w ogóle kot 10/10, mega niedoceniany piłkarz, robi swoje w betisie i portugalii, pięknie się od niego ostatnio frenkie de jong odbijał.
yer a wizard, Harry
Mendy był całkowicie obsrany na prezentacji, przy żonglerce piłka mu odskakiwała gdzieś daleko, generalnie sprawiał wrażenie średnio bystrego i też utwierdziłem się w negatywnych odczuciach względem tego transferu 
- Bunnymen77
Agresti podaje, że mandzu, khedira i matiudi mogą sobie szukać klubu. Są też plotki, że rabio blisko juve
Szczerze mówiąc to druga linia Pjanic-Ramsey-Rabiot (+Bentancur, Can) nie robi na mnie absolutnie wrażenia.
KDB, Fernandinho, Bernardo (Gundogan, Rodri)
Busquets, De Jong, Arthur (Vidal, Rakitic) - choć uważam, że tu warto byłoby wprowadzić agresywnego i grającego intensywnie piłkarza
Koke, Llorente, Saul (Lemar)- choć Lemar póki co tylko na papierze
Zielu/Ruiz, Allan, James- też fajnie na papierze o ile James się potwierdzi bo imo wciąż nie powiedział ostatniego słowa
Chociaż, żeby być całkowicie uczciwym to trzeba przyznać, że Gini-Fabinho-Hendo na papierze też dupy nie urywa ale czasem zdecydowanie się na solidnych wyrobników w drugiej linii (choć Fab w przyszłym sezonie imo world class) po to by dać swobodę i wyizolować ofensywną trójkę to świetna strategia więc nie mówię, że w Juve nie może to wypalić z tym, że na papierze to po prostu dupy nie urywa, tylko Pjanic jest tam absolutnym topem.
Busquets, De Jong, Arthur (Vidal, Rakitic) - choć uważam, że tu warto byłoby wprowadzić agresywnego i grającego intensywnie piłkarza
Koke, Llorente, Saul (Lemar)- choć Lemar póki co tylko na papierze
Zielu/Ruiz, Allan, James- też fajnie na papierze o ile James się potwierdzi bo imo wciąż nie powiedział ostatniego słowa
Chociaż, żeby być całkowicie uczciwym to trzeba przyznać, że Gini-Fabinho-Hendo na papierze też dupy nie urywa ale czasem zdecydowanie się na solidnych wyrobników w drugiej linii (choć Fab w przyszłym sezonie imo world class) po to by dać swobodę i wyizolować ofensywną trójkę to świetna strategia więc nie mówię, że w Juve nie może to wypalić z tym, że na papierze to po prostu dupy nie urywa, tylko Pjanic jest tam absolutnym topem.
Poc o wymieniac ludzi w składach w których ich jeszcze nie ma albo w ogóle może nie być?
Wygrzeszam Cię, mordzia.