Trzeba żyć dalej, akurat ten zabieg jest fajnie zilustrowany, samo ułożenie całej tracklisty jest dość przemyślane - w ogóle przy pierwszym odsłuchu za skit wziąłem zwolnienie melodyczne, a to był ten sam kawałek, dopiero jak podszedłem do playera to ogarnąłem zabieg <faceplant>
Mata - Młody Matczak (2021)
Re: Mata - Młody Matczak (2021)
ten numer z popkiem nawet spoko, sprawdziłem bo jest napisane "ale to drill" 
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
ale nudy ja pierdole
numer z popkiem ciekawy to tyle, typowy polski rap 2021, jakby puscic plejliste z tytulem "Kawałki z ponad 1 mln wyświetleń na YT, których nikt nie zna"
no i do mnie w ogole tekstowo nie przemawia co to on pierdoli tam
numer z popkiem ciekawy to tyle, typowy polski rap 2021, jakby puscic plejliste z tytulem "Kawałki z ponad 1 mln wyświetleń na YT, których nikt nie zna"
no i do mnie w ogole tekstowo nie przemawia co to on pierdoli tam
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Mata powinien nagrywać solowe kawałki, te featy są zbędne.
Mata sam na mikrofonie jest na tyle ciekawy, że nie potrzebuje gości, tym bardziej, że Oni nic nie wnoszą ciekawego.
Mata sam na mikrofonie jest na tyle ciekawy, że nie potrzebuje gości, tym bardziej, że Oni nic nie wnoszą ciekawego.
- piernikowyskoczek
no tak jest
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
-
encrenoire
numer z popkien fajny, z taco ok, reszty nie sprawdziłem, to trzeba stopniowo, żeby przetrwać
hook w Szafranie bardzo mi wszedł

ale tytul nie bardzo
+1, pełna zgoda. Też mi się podobało.sugarhill_notausgang pisze: ↑01 paź 2021, 20:56 Tzn. ja uważam, że debiutancka płyta była naprawdę dużym wydarzeniem, którego również artystyczny poziom był dobry i album serio zasłużył na te wszystkie śmieszne nagrody od popkilerów po fryderyki. Tam była nieudawana lekkość i świeżość w pisaniu linijek, tu ta lekkość wciąż się zdarza, ale brzmi już na nieco wymuszoną.
Trochę boli właśnie, że viral medialno-mainstreamowy-ojcowsko-rzeczypospolity mu zaszkodził. W sensie fajnie, że tak wyjebał, tylko mimo wszystko jestem odbiorcą i psychoterapeutą amotorem i z żalem i świadomością muszę przyznać, że to wszystko mu bardzo zaszkodziło. Wydaje mi się, że miałby jeszcze lepszą drugą płytę, gdyby pierwsza pozostała hidden gemem albo w ogóle gdyby się odbił. No ale, trudno.
nie wiem czy mu zaszkodzilo, w nim jest w kurwe kreacji, przeciez to bardzo lebski typ, a razem z SB wyciskaja ile moga z jego obecnej popularnosci i wszystko wyglada na zajebiscie zaplanowane
Ciekawi mnie jeszcze ten potencjalny featuring Sentino na tym albumie, bo uważam, że rzeczywiście taka propozycja współpracy mogła wyjść od Maty, który w klimatach sebkowo-belmondziakowo-bałaganowych jest rozeznany (zresztą sam nawijał, że z ziomkami przy grze słuchają Variacika). Gdyby taka komitywa doszła do skutku, to na którym kawałku Latynos miałby rzucić zwrotką? IMO najbardziej pasowałby do "Nasza Klasa Ale To Drill", gdzie rzuciłby szesnastką o swoich perypetiach w Warszawie, których skutkiem była ucieczka na zachód. Oczywiście nie wykluczam, że po premierze utworu odezwałby się Malik, Kazek czy inny Wujek Ali i sprostowaliby bajki Alvareza.
Dodano po 2 godzinach 55 minutach 25 sekundach:
EDIT: Podobno Mata odniósł się na koncercie do featu Sentino - nie zaprosił go w ogóle
Dodano po 2 godzinach 55 minutach 25 sekundach:
EDIT: Podobno Mata odniósł się na koncercie do featu Sentino - nie zaprosił go w ogóle
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

- gods bidness
Przecież Sentino dostałby z 10 koła za feat, to by tam jeszcze falsetem śpiewał jakby mu kazali, więc Se tam może pierdolić głodne kawałki na stories do swoich fanów tłuków, co wszystko od niego łykną.
Tak byłem na koncercie i mata pomimo tego że łamał mu się głos większość koncertu to zdążył uszczypnąć Sebastiana
jak się bawiłeś @Rupert
Poszedł tylko jako opiekun młodszej siostry
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Widać, że było mega grubo.