Kaz Bałagane

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: Kaz Bałagane

Post autor: baqlashan »

[mention]przedszkolanek[/mention] ziomuś, ale to ty wyskoczyłeś zza sałaty pierw z thuggerem, a potem z futurem kiedy rozmowa tyczyła się bałagana, kąsasz kwestie amigo?

banałem to jest dla mnie twoje poduklenie ogona w powyższym poście, kiedyś miałeś mniej pedalski posting, zachęcam DO POPRAWY pozdro
vampmoney pisze: 04 lis 2020, 14:44 ja strasznie lubię duże miasta pod warunkiem że są brzydkie
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

przecież to ty pierwszy lamara wyciągnąłeś :rotfl:
Obrazek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

zacznijmy od tego, że ty w temacie wielkiego polskiego artysty (nawet jak więdnącego) Kaza Bałagane zacząłeś spamować jakimś kendrickiem lamarem w dodatku zupełnie nie mając racji

a w ogóle do czego ja mam się odnieść jak twój poprzedni post jest pusty jak łeb kadłuba?
Awatar użytkownika
baqlashan

^przestań płakać, że nie mam racji i w końcu to wykaż, bo z tym futurem to się niestety nie wykazałeś gringo

^^Tak, w celu słusznej według mnie analogii że Radio Gruz tak samo jak TPAB to płyta wybitna i przełomowa w swoim gatunku

A nie po to aby odwrócić kota ogonem, co mi przedszkolanka zarzuca - a co sama pierwsza zrobiła ;)
vampmoney pisze: 04 lis 2020, 14:44 ja strasznie lubię duże miasta pod warunkiem że są brzydkie
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
ikko

Post autor: ikko »

Ostatnio zmieniony 23 lut 2021, 21:08 przez ikko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

chłopie, uprawiasz w tej chwili tak żenujący foruming, że nie ma nawet co tego komentować :lol:
Awatar użytkownika
baqlashan

Jak na moje to zapomniałeś napisać po raz dziesiąty, że nie mam racji. No i za mało się spiąłeś. Próba obrócenia całej dyskusji w szyderę i próba wyśmiania dyskutanta za to idzie na plus, doceniam ten zabieg, sam często korzystam.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

spinę to ty chyba widzisz tylko u siebie
nie przenoś własnych emocji podczas dostawania wpierdolu na dyskutanta ;)

Ps nie mam zamiaru udowadniać że obecny future jest lepszy niż obecny chieef keef, a future w 2015 wydawał lepszą muzykę niż chief kiedykolwiek
tak samo jak nie udowadniałbym w dyskusji nikomu że ziemia jest płaska
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:27 przez przedszkolanek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
baqlashan

"chyba ty"

rzuć w końcu jakimś śmiesznym tekstem chociaż, bo za poważnie jest
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Future jest przyjemnym murzynem do posłuchania i pobujania się, jego wpływ na muzykę też jest bardzo duży, ci bardziej podśpiewując mumble raperzy wiszą mu na pewno parę czeków. Ale Keef to po prostu inna liga no, chłop własnoręcznie wypromował i pomógł stworzyć podgatunek rapu obecnie popularny na całym świecie, jako jeden z pierwszych został internetową gwiazdą rapu, bo jak wychodziło finally rich to np wyświetlenia jeszcze się nie wliczaly do sprzedaży np, a drill jako całość był tak naprawdę pierwszym podatunkiem rapu egzystującym głównie w internecie, praktycznie samodzielnie wyrwał typowo uliczny rap ze szponów Cash Money/MMG i całej reszty, pokazał, że nie trzeba mieć w teledysku 50 kurew i 250l moeta, wystarczy znajomy murzyn z ajfonem żeby tworzyć ikoniczne rzeczy przez co murzyni pokroju NBA Youngboya nagrywają wersy ze nie mieli starego i wychował ich sosa, jako jeden z ciągle niewielu murzynow z szeroko pojętego mainstreamu hołduje zasadzie DIY, sam sobie robi bity (posłuchaj tych z bftd2 i zastanów się czym inspirował się Pierre), sam nakurwia okładki, pewnie gdy się dało to by sam nagrywał teledyski w których 10 keefow machaloby gnatami. Nie mówiąc już o tym, że po prostu broni się pod względem muzycznym. Chłop już w wieku 16 lat był chodzącym bangerem, każda era jego rapowania stworzyła kilku mniej lub bardziej udanych klonów a on mając to zupełnie w dupie cały czas wymyśla sobie coś nowego i między grą w call of duty a piciem leanu pewnie jeszcze stworzy z 10 nowych stylów. Z mojej strony eot bo nas SWN zbije za offtop :D
Awatar użytkownika
przedszkolanek

no ja tego co napisałeś o keefie nie neguje, tyle że mówiliśmy o trochę innych sprawach
tzn ja próbowałem, bo bakłażan sobie skakał po tematach i w sumie to nie wiadomo, co mu się w saganie wyroiło :dunno:
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 16:57 Chief Keef nie jest bankrutem, prowadzi dostatnie życie, i cały czas wydaje tracki z takimi patentami na nawijki o których future nawet w snach nie marzył - czego najnowsze HOOD albo COLORS są dowodami, to jest zupełnie inna liga

a lepiej brzmiące od trójki płyt chiefa co wymieniłem nie jest w muzyce trapowej nic (no jeszcze Koldi i SpaceGhostPurrp)
Zamienić Dedication na Almighty So i z Bang 3 zrobić Bang 2 i zgadzam się w 1000% wielka prawda została tu powiedziana
z całym szacunkiem do d i b3 bo też kocham
Trochę bakłażan nie doceniasz thuggera gdyż serio jest to typ niesamowity ponad 99% czarnuchów
Wiesz co Ablazir, rich gang bardzo słuszne miejsce bo niesamowity tam jest klimat a duo thugger&RHQ to jeden z najlepszych duetów jakie słyszałem w rapie. Brak Chief Keefa nie wiem z czego dokładnie wynika ale to są te same czynniki dlaczego powstała taka patologia i dyrdymał jak recenzja finally rich w 2012 na popkillerze (polecam można nieźle się pośmiać) ludzie dalej nie czają fenomenu chief keefa i tego że jest to najbardziej eksperymentalny traper tylko nie w tak oczywisty i tryhardowy sposób jak jakieś slowthaie.
Awatar użytkownika
baqlashan

no i wielkie propsy [mention]Whtn[/mention], fajnie to opisałeś, dołożyłbym jeszcze kilka argumentów od siebie przemawiających za tym, że Chief to zdecydowanie najbardziej wpływowy innowacyjny czarnuch 10s, ale nie wiem czy mi się chce produkować, bo przyjdzie merytoryczny użytkownik przedszkolanka i rzuci na odchodne "yyy wcale nie" uważając że zamknął dyskusje

kwestia kształtu ziemi jest dosyć obiektywna, a muzyka nie jest obiektywna ani trochę, i jasne że znajdzie się małe grono freaków którzy będą uparcie twierdzić, że taaaak future był bardziej innowacyjny niż chief, i tak samo ktoś może uważać że afrojax ma lepsze flow niż smarki, taka magia muzyki ;)

jedynym obiektywnym pomiarem tutaj może być zdanie młodzików, co na nich wywarło największą inspirację, i tutaj Chief pada częściej niż ktokolwiek inny, a przynajmniej ja se nie przypominam rapera który częściej byłby przywoływany w tym kontekście od Keefa

ze swojej strony kończę offtop

[mention]przedszkolanek[/mention] jak się zagubiłeś w wątku to se przeczytaj go jeszcze raz od początku i nie strugaj wariata, rzucałeś jakieś pokraczne tezy nie do obronienia, które były z przymrużeniem oka, wiec tak samo z przymrużeniem oka na nie odpowiadałem, klasycznie dla siebie z efektem hiperbolki, tylko nie wiem po huj w endgamie się spiąłeś i próbowałeś wyjść z twarzą

aha, pozdro [mention]vampmoney[/mention]
vampmoney pisze: 17 kwie 2020, 17:40 ludzie dalej nie czają fenomenu chief keefa i tego że jest to najbardziej eksperymentalny traper tylko nie w tak oczywisty i tryhardowy sposób jak jakieś slowthaie
ja pierdolę, prawda została tutaj objawiona - sam bym tego lepiej nie ubrał w słowa
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:46 przez baqlashan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ablazir

[mention]Whtn[/mention] fajnie spłyciłeś future'a do pobujania się i śpiewania, trochę jakbyś zatrzymał się na jakimś honest z jego dyskografii
przecież kwintesencja jego twórczości to uchwycenie dystopii, alienacji, ogólnie świadomości społeczeństwa w amorficznych formach, a nie wesołe bangerki, jest to muzyka określająca dekadę, a nie tylko jakieś numery istotnie w obrębie rapu i przedszkolanek ma pełną rację mówiąc, że przyszłość jest tak jak kanye większy od samego rapu
Obrazek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 17:43 tezy nie do obronienia
oczywiście że do obronienia, ale jeżeli mimo słuchania future od 2013 nie jesteś w stanie zauważyć tak prostej rzeczy że typ to taki nowy Kanye West, tylko że trapowy, to to nie ma sensu
baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 17:43 w endgamie się spiąłeś
gdzie ty widzisz spinę? serio pytam
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

[mention]Whtn[/mention] wielkie słowa o sosie wielkie pozdro
podkarpacie wychowuje najlepsze ludzie
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

A kwintesencją np drillowego keefa jest nihilizm i żałość życia młodych gangbangerow z najgorszych dzielnic USA, to nie wesołe bangerki, jest to muzyka określająca dekadę, a nie tylko jakieś numery istotne w obrębie rapu. Z tym, że ile jeszcze własnych stylów miał keef? 4? 5? Nie zrozum mnie źle, uwielbiam Przyszłość, DS2 czy 56nights to świetne materiały i doceniam jego wpływ, ale jak już wspomniałem, keef to jest zupełnie inna liga (ta wyższa żeby nie było wątpliwości. Future właściwie od razu został doceniony przez powiedzmy opiniotwórczych recenzentów pokoju pitchforka, na keefie dopiero się tak naprawdę poznają, to też może mieć wpływ na odbiór ich postaci
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

Ablazir pisze: 17 kwie 2020, 17:43 kwintesencja jego twórczości to uchwycenie dystopii, alienacji, ogólnie świadomości społeczeństwa w amorficznych formach
wew jaki pretensjonalny post, props
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 17:48 gdzie ty widzisz spinę? serio pytam
:rotfl:
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
baqlashan

[mention]Whtn[/mention] piwka masz stawiane jak się kiedyś natrafimy na siebie gdzieś, mam nadzieje że na koncercie cheifa jak już daj boże kwrantanna minie i król zawita do Polski
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 17:48 oczywiście że do obronienia, ale jeżeli mimo słuchania future od 2013 nie jesteś w stanie zauważyć tak prostej rzeczy że typ to taki nowy Kanye West, tylko że trapowy, to to nie ma sensu
moje clou polegało na tym, że chief i future poruszają się w podobnej stylistyce, jeśli potraktować rzecz ogólnie - i wyższość cheifa jest tutaj oczywista, więc jeśli kogoś do tego podium "ponad rapem" miałbym wrzucić to właśnie go

i niczego doprawdy nie odbieram futurowi ziomek, po prostu nijak się on ma do cheifa, zwyczajnie porównujesz bardzo dobrego czarnucha Future ze świetnymi albumami na koncie, do najwybitniejszego być może artysty ostatnich lat, jeśli idzie o ulicę, który nie tyle zmienił rap co go zrewolucjonizował, i to nie tylko pod kątem muzyki, bo także estetyki kręcenia klipów, ubioru, całego stylu bycia (obczaj jak chief udzielał wywiady i jak teraz kopiują to młodsi, sosa jest ich idolem) i wiele, wiele więcej. A muzycznie to jak już WHTN napisał, chief wytworzył z 4-5 styli, które rozbudował i porzucił jak mu się znudziły. Potem inni je podłapali i popchali dalej - i taka jest geneza 90% lil niggasów z ulic którzy porobili w ostatnich latach kariery. Fakty, i jeśli je podważasz to z miejsca robisz logicznego fikołka z wykraczeniem się na łeb
Awatar użytkownika
Ablazir

Whtn pisze: 17 kwie 2020, 17:50 A kwintesencją np drillowego keefa jest nihilizm i żałość życia młodych gangbangerow z najgorszych dzielnic USA, to nie wesołe bangerki, jest to muzyka określająca dekadę, a nie tylko jakieś numery istotne w obrębie rapu.
przecież sam sobie tym trochę strzeliłeś w kolano, ewidentnie z tego co napisałeś wynika, że Keef jednak jest dość hermetyczny
by nie było nie próbuję deprecjonować go, bo bardzo go szanuję, ale w całości uważam, że jego projekty nie są na takim poziomie co rzeczy od Futura i słuchanie mnie ich potrafi zmęczyć, nawet jeśli chodzi o te bardziej przebojowe jak Finally Rich, czy z nowszych Thot Breaker, a z nieprzystępnymi z założenia rzeczami Hendrixa takich problemów nie mam i bardziej angażuję się w dyskusję by on został należycie doceniony
chociaż nie uważam też, że Chief Keef jest bigger than rap czysto muzycznie, jako postać możliwe, tak jak pisaliście cała otoczka, duch diy po tej stronie muzyki, bycie gwiazdą najpierw internetu to są przełomowe rzeczy
JoeyJoeJoe pisze: 17 kwie 2020, 17:52
Ablazir pisze: 17 kwie 2020, 17:43 kwintesencja jego twórczości to uchwycenie dystopii, alienacji, ogólnie świadomości społeczeństwa w amorficznych formach
wew jaki pretensjonalny post, props
nie jestem fanem nadużywania trudnych słów etc., ale nie przesadzajmy w drugą stronę, pewnych rzeczy nie da się szybko i celnie napisać inaczej
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 18:05 przez Ablazir, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ