Brudne Serca - TBA (24.12.xxxx)
Re: Brudne Serca - TBA (24.12.xxxx)
To była moja subiektywna wg mnie IMO opinia
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Koniec czekania na Brudne, w 2025 narodziła się nowa tradycja - czekania na diss Mesa
- marmolad_k2
Ktoś wrzuca link do Brudnych, a tam 3 diss Mesa 
20 lat później - Mes pruje się na discordzie że ten durny temat na 1000+ stron powinien już zemrzeć, tymczasem Artur i Karciu zapowiadają mixtape.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
*sukę na winylu
Ale powiem Wam, że Brudne Serca nie wchodzą w resztę dni tak dobrze, jak w Wigilię. To i czekanie na Levele to jest mój najbardziej sentymentalny moment z życia nastoletniego, pozdrawiam Was i naprawdę życzę Wam wszystkim jak najlepiej. I Brudnych Serc też.
Ale powiem Wam, że Brudne Serca nie wchodzą w resztę dni tak dobrze, jak w Wigilię. To i czekanie na Levele to jest mój najbardziej sentymentalny moment z życia nastoletniego, pozdrawiam Was i naprawdę życzę Wam wszystkim jak najlepiej. I Brudnych Serc też.
to kurwa forum rap, nie wizaż
Apteka by pewnie zjadla ten album jakby wyszedl
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- Pomiot_Liryczny
jak to nie wyszły, pewnie w 2026 wyjdą mówię wam chopaki
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło

- TooMuchSmoke
@2rzyn ja myślę, ze raczej szuflada pusta, już lata temu wszystko co miało być zleakowane to zostało
otóż nie
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
- Pomiot_Liryczny
czy on porównał żuroma i WSZ do kukiego? nie jestem pewny bo akurat pół słowa przerywa trzask przecinanego winyla a to bardzo istotnę proszę o informację muszę wiedzieć czy on to powiedział od tego bardzo dużo zależy

Oj nie nie nieTooMuchSmoke pisze: ↑26 gru 2025, 10:20 2rzyn ja myślę, ze raczej szuflada pusta, już lata temu wszystko co miało być zleakowane to zostało
Tymczasem 2rzyn odkopal X kawalkow z przeszlosci i je opublikowal za co (domniemam ze) zkibwoj sie obrazil na niegoTooMuchSmoke pisze: ↑26 gru 2025, 10:20 @2rzyn ja myślę, ze raczej szuflada pusta, już lata temu wszystko co miało być zleakowane to zostało
Tak przy okazji rozkminka ze jednak zycie troche bardzo wyjasnilo bohaterow tematu za to ze zabraklo im motywacji zeby sobie nagrywac bez spiny nie dla pieniedzy tylko z zajawki o byle czym bo wytwornie nie chcialy ich wydawac, albo z tym ze jeden myslal ze to nie przystoi dla pana prawnika nagrywac rapu o piwku i fifce pod blokiem z ziomkami a dzisiaj pewnie jego szef kancelarii puszcza pro8l3m w openspacie podczas gdy oni tam glowkuja przy papierach a drugi nie wiadomo czemu sie wstydzi puscic jakichs tam kawalkow z przeszlosci i sie gniewa na typa (+ rzuca klatwy szamanskie na discordzie dla hiphopheadow) co sam chcial ogarnac wszystko za niego i nawet fizyki jakies zrobic
Dodano po 3 minutach 19 sekundach:
ofc tez szanuje ich decyzje zeby sie od tego odciac i zajac czyms innym jak im to juz nie dawalo zadnego szczescia, i ze nie mieli juz tego szczescia bo moze sobie wyobrazali ze beda niewiadomo jakimi gwiazdami i ze wytwornie zamiast rapera X beda chcialy podpisac akurat ich i ze beda grac koncert na narodowym jak juz beda slawni ale przyszla rzeczywistosc i jednak sie okazalo ze nikt nie chce w nich za bardzo inwestowac (zaufac?) bo jest ryzyko ze sie nie sprzeda za bardzo i ze wytwornie na tym straca
Dodano po 47 sekundach:
PS niech ktos wrzuci do jakiegos bronek AI zeby dodal przecinki bo mi sie nie chce przepraszam
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
@Jose dziękuję za zdjęcie klątwy
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- Pomiot_Liryczny
dziekuje za rozwianie moich wątpliwości bo już się martwiłem że będę musiał przejść do radykalnych działań na użytkowniku Jose

kurka, ja nie wiem @bronek, chyba bardziej ich rozumiem niż nie rozumiem; bardzo daleko mi do stwierdzeń, że no okazało się, że rynek ich wyjaśnił, nikt nie chciał słuchać, a oni wczuci i struci - nie sądzę, że aspekt zarabiania hajsu tam odgrywał rolę, skoro wtedy ogólnie było z tym słabo, a jeden i drugi zawodowo się ogarnęli w miarę szybko
raczej myślę, że włączyła im się dorosłość - praca, rodzina, dzieci, a perspektyw na hajs z tego nie było (i byli tego świadomi) i im się zwyczajnie, po ludzku, odechciało - po co mają się silić na pierdolenie truizmów, jak mogą se zrobić grillka. a że moda na "czekanie na brudne" i inne akcje wokół (billboardy) przybierały mocno psycholskie formy, to lepiej było "nie karmić trolli", nie dawać złudzeń i okej. ale imo mogli to uciąć jakimś wywiadem, oświadczeniem, podziękowaniem, czymkolwiek
rozumiem tez w chuj niechęć do puszczania starych, niedorobionych kawałków/prevek - przecież nie muszą być z nich zadowoleni, po latach mogą czuć się skrindżowani słuchajac tego, jednak z jakichś powodów to nie zostało opublikowane, a latało między bliższymi i dalszymi znajomymi
kilku raperów z tej samej bańki miało po latach comebacki mniej lub bardziej udane - Pierrot trochę ponagrywał, Dizkret fajnie wrócił, ale np. taki Jimson mógłby już sobie dać spokój; może Smarki woli nie szargać legendy, nagrywając jakieś słabe tracki (a próby nagrywania były, bo przecież jeden fragment z leaków pochodzi z producenckiej Seza, która się nie ukazała) - jego święte prawo
raczej myślę, że włączyła im się dorosłość - praca, rodzina, dzieci, a perspektyw na hajs z tego nie było (i byli tego świadomi) i im się zwyczajnie, po ludzku, odechciało - po co mają się silić na pierdolenie truizmów, jak mogą se zrobić grillka. a że moda na "czekanie na brudne" i inne akcje wokół (billboardy) przybierały mocno psycholskie formy, to lepiej było "nie karmić trolli", nie dawać złudzeń i okej. ale imo mogli to uciąć jakimś wywiadem, oświadczeniem, podziękowaniem, czymkolwiek
rozumiem tez w chuj niechęć do puszczania starych, niedorobionych kawałków/prevek - przecież nie muszą być z nich zadowoleni, po latach mogą czuć się skrindżowani słuchajac tego, jednak z jakichś powodów to nie zostało opublikowane, a latało między bliższymi i dalszymi znajomymi
kilku raperów z tej samej bańki miało po latach comebacki mniej lub bardziej udane - Pierrot trochę ponagrywał, Dizkret fajnie wrócił, ale np. taki Jimson mógłby już sobie dać spokój; może Smarki woli nie szargać legendy, nagrywając jakieś słabe tracki (a próby nagrywania były, bo przecież jeden fragment z leaków pochodzi z producenckiej Seza, która się nie ukazała) - jego święte prawo
@bronek zkibwoy sie obsral przed wrzuceniem leakow.
Teksty k nie szarganiu legwndy mozna juz sobie darowac. Kogo kurwa obchodzi to ze jay z nagral multum gowna obeseanwgo skoro ma na koncie co najmnoej 3 klasyki. Nikt mu statusu przy tych albumach nie odbierze.
Po prostu nie dokonczyli materialu, jeden do drygiego sie nie dogral, drugi nagle chcial inny bit, producent sie wkurwil i tyle. A znajac obrazalska postawe zkibwoya to on jest winny spierdolenia tematu.
Teksty k nie szarganiu legwndy mozna juz sobie darowac. Kogo kurwa obchodzi to ze jay z nagral multum gowna obeseanwgo skoro ma na koncie co najmnoej 3 klasyki. Nikt mu statusu przy tych albumach nie odbierze.
Po prostu nie dokonczyli materialu, jeden do drygiego sie nie dogral, drugi nagle chcial inny bit, producent sie wkurwil i tyle. A znajac obrazalska postawe zkibwoya to on jest winny spierdolenia tematu.
wogle jestem jedynym co zawsze miał w dupie skiboja? smarki mógł nagrać kolejna epke na bitach kixa i miałoby to dla mnie w huj wiecej sensu niż te całe brudne najki
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Raczej ja ich rozumiem jbc i nie krytykuje za wybory bo to sa ich wybory i jak sie z tym dobrze czuja to ok (chociaz wydaje sie ze np Zkibwoj ma jakies niezagojone rany jezeli tak mocno krindzuje z tych niedokonczonych kawalkow ktore kitra i nie potrafi sie do nich zdystansowac mowiac "ok sa chujowe, juz tak nie mysle ale jak ludzie chca to niech sobie sluchaja elo mnie to nie rusza". Przeciez nikt nie umrze od tego ze Zkibwoy na jakims kawalku sprzed 15lat wypadl z bitu albo powiedzial glupote jakasJose pisze: ↑26 gru 2025, 18:14 kurka, ja nie wiem @bronek , chyba bardziej ich rozumiem niż nie rozumiem; bardzo daleko mi do stwierdzeń, że no okazało się, że rynek ich wyjaśnił, nikt nie chciał słuchać, a oni wczuci i struci - nie sądzę, że aspekt zarabiania hajsu tam odgrywał rolę, skoro wtedy ogólnie było z tym słabo, a jeden i drugi zawodowo się ogarnęli w miarę szybko
Tak w skrocie po prostu inaczej patrze na ich historie teraz, juz nie tak kolorowo jak kiedys ale dalej z szacunkiem jbc
@2rzyn no niestety zkibwoj wychodzi na takiego z jakas muzyczna trauma albo jakims kompleksem rapowym, no nic ma prawo byc obrazony jezeli czuje sie jakos skrzywdzony w tym wszystkim i ja nie chce byc kims co mu daje jakies rady zyciowe typu "nie no mordo tak nie rob rob tak zobaczysz bedziesz lepszym czlowiekiem", ale no wyglada to z boku tak jak wyglada i mozna odczuc ta negatywna energie z jego wypowiedzi co moze nie wszystkim sie podobac (i nie musi!)