[serial][Amazon Prime Video] Fallout (2024 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial][Amazon Prime Video] Fallout (2024 - )
Szkoda, że wychodzi jeden odcinek na tydzień.
Chętnie łyknąłbym całość w przerwie świątecznej.
nie wiem, główna bohaterka (jak losowy gracz wrzucony w nowy świat), ghul (chociaż przesadzony wątek przedwojenny, ja chcę Fallouta, a nie retrospekcji jebanych), drugoplanowcy jak pan doktor naukowiec, czy nie wiem prezydent pustkowi, no czasem się człowiek uśmiechnie
ale nie ma co ukrywać, klimat jest tu trójwymiarowych Falloutów, z naciskiem na czwartą część, do której mam dokładnie te same zastrzeżenia - w odniesieniu do postępującej infantylizacji uniwersum
Mimo, że całkiem fajnie się na to patrzy, bo ładne kostiumy, scenografia, gra aktorska, muzyczka, to pod względem historii ten sezon idzie w żółwim tempie. Mamy z 7 różnych wątków, jesteśmy po piątym odcinku na osiem, a ja wciąż mam wrażenie, jakby to był zaledwie początek sezonu.
no ja dwa odcinki przemęczyłem i jest po prostu kiepsko
Spoiler
scena z zajebaniem ogromniastego członka innego odłamu bractwa nożem
w czyjejś zjebanej głowie powstają takie koncepty
No i po drugim sezonie. Straszna nuda. Jakąś godzinę istotnego materiału rozciągnięto na 8 odcinków 
To prawda, ładne widoczki to nie wszystko, kiedy chujem wieje wieje wokół. Dało się oglądać, ale co najmniej 2 oczka niżej niż pierwszy, całkiem niezły sezon. Niski poziom emocji, kiedy każdy główny bohater jest niezniszczalny, a Szpon Śmierci zdaje sie być mniejszym zagrożeniem niż napromieniowany karaluch. Do tego w ostatnim odcinku te zupełnie randomowe eventy, kiedy postacie "przypadkiem" spotykają się akurat wtedy kiedy trzeba np komuś uratować dupę. Nawet na końcu takie drobne głupotki, jak to, że pies z dupy teleportuje się do team ghul, tylko po to żeby nagrać fajną scene z górami w tle, meh. Tadeusz na plus, Lucy na minus, Cooper w formie, czarny Pan bez.
Jako fana F:NV, trochę mnie zawiodło, że jednak nie wybrali "kanonicznego" zakończenia i uważam to za strzał w stopę ze strony scenarzystów.
Kilka maluczkich spojlerów:
I wiecie co, ja bym nawet był w stanie zaakceptować taką wersję wydarzeń, gdyby twórcy serialu pokusili się o jakieś wytłumaczenie, dlaczego jest tak, a nie inaczej. W swoim upartym dążeniu do nieskanonizowania żadnego z zakończeń dotarli do, w zasadzie, nieskanonizowania NICZEGO, co wydarzyło się w New Vegas.
Kilka maluczkich spojlerów:
Spoiler
Od wydarzeń z New Vegas minęło w serialu 15 lat, a tu Legion ma jakąś z dupy mini-wojenkę domową (która zostaje rozwiązana po 5 odcinkach nieruszania wątku w minutowej scenie
), Bractwo Stali to jacyś popierdoleni troglodyci, NCR to trzech typów w jakichś ruinach (dopóki nie wracają nagle w finale, OK kurwa xd Zapomnieliśmy, że 15 lat temu mieli prawo, prezydenta, kurwa rząd, posterunki, kontrolę nad elektrownią???), miasteczko Novac upadło, Mr House się wyłączył, a na Stripie wylęgły się mutanty.