dokladnie, ważne, że prawdziwi fani są razem z nim i go wspierają. a hejterzy jak są tacy mądrzy, to niech sami lepiej nawiną
Mata - Młody Matczak (2021)
Re: Mata - Młody Matczak (21.09.2021) [Zapowiedź]
- sugarhill_notausgang
- scam_sakawa
Wytłumaczcie mi proszę, dlaczego jedziecie ten singiel, a na serio propsowana jest tutaj EKIPA?
Czym się różnią te dwa twory?
Czym się różnią te dwa twory?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- qualite_de_schizoide
jakbym miał zgadywać to odpowiedziałbym, że jeszcze ekipie nikt nie zarzucił, że jest kopią czegoś (chodzi o muzę tylko), no i tekstowo dzięki pomocy bro jest dużo dużo lepiej niż tutaj w tym singlu u maty
singiel Maty > cała ekipa
Jak to nie są kopią - w muzyce już zostało wszystko stworzone, każda melodia, powstają jedynie odchyły i wariacje i te same patenty.
Jak to nie są kopią - w muzyce już zostało wszystko stworzone, każda melodia, powstają jedynie odchyły i wariacje i te same patenty.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2021, 13:16 przez SiNi, łącznie zmieniany 1 raz.
- ebismolarek
Zależy na jakim sprzęcie słuchane
ale EKIPE na tym forum propsuje zaledwie kilka osób, a poza ślizgawkową banieczką to na poważnie słuchają tego tylko dzieci w podstawówce, więc nie przejmowałbym się zbytnio i w ogóle nie wchodził w tego typu dywagacje
W sumie racja.
kleska demograficzna nam nie grozi jesli te wszystkie wyswietlenia ekipie robia dzieci z podstawowki i 3 typow ze slizgu
ciekawe jak to policzyłeś hehe
Wkręciłem to raczej jako potencjalne zagrożenie dla jego twórczości. Biorąc pod uwagę, że największe spusty nad nim poszły raczej z lewej strony ( dziennikarze, publicyści, celebryci ) to mam nadzieję, że nie da się tak łatwo wpisać w ten podział.
Bądźmy szczerzy, z poważniejszych tematów to on dotknął na razie TYLKO
a) Problemów zdegenerowanej bogatej młodzieży - Patointeligencja ( Nie gniewajcie się za określenie, to takie uogólnienie )
b) Dissowania rządu i TVP ( Patorekacja )
To B wyszło mu dobrze, sam propsowałem. Tylko, że reszta jego nutek raczej nic w sobie nie niesie, jest fajna, dobra do chillu, albo z deka cringeowa ale ładnie opakowana ( jak ten singiel )
Jak na kogoś kto ma być głosem pokolenia ( bo zdaje się, że już ta łatka została mu dolepiona ) to dla mnie mało
Dlatego, choć życzę mu dobrze, obawiam się, że chłopak może wypalić się po jednej dobrej płycie.
Z najnowszym singlem skręca chyba w najgorszą możliwą drogę, co niestety jest typowe w jego wytwórni.
Oczywiście nie chcę brzmieć jak bufon. Może sobie chłopak nagrywać lekki, bezstresowy rapik, ale jeśli chce iść tą drogą to niech to chociaż trzyma poziom i nie będę miał żalu. Ten singiel nowy poziomu nijak nie trzyma. A to jest właśnie moment, by ugruntować swoją pozycje na scenie. Hajpik z czasem osłabnie. Ta płyta jest dla niego chyba najważniejsza. Na tym hajpie, który jest teraz jeszcze ją sprzeda, ale jeśli jej poziom będzie mierny to wróżę mu solidny spadek wyświetleń wkrótce, bo ludziom się to znudzi.
To jakby jeszcze podjebki było mało, to nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Leosia była stylizowana na Jules z Euphori

Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
-
Liquidsnake
2021 rok, ślizgawkowicze są w szoku, że raper nagrywa kawałek do radia
^ stopień podobieństwa jednak sporo mniejszy niż w przypadku Maty. Przynajmniej na moje ucho. Jeśli to miało wpływ na kształt Bubletea to można mówić o jakiejś tam inspiracji. Jak słucham kawałka Maty mam wrażenie, że to totalna zrzynka
- oKulTywowany
Bo Mata nie jest raperem z czystej pasji a nadmiaru pieniędzy i to pykło mu,porównywanie do Bubbletea nie na miejscu.
Głos pokolenia będzie taki sam jak Bedi za 2 lata zacznie wkurwiać samym ryjem a pojawią się nowi.
Po płycie się okaze czy rzeczywiście ma cos do zaoferowania
Głos pokolenia będzie taki sam jak Bedi za 2 lata zacznie wkurwiać samym ryjem a pojawią się nowi.
Po płycie się okaze czy rzeczywiście ma cos do zaoferowania
This page is no longer available.
-
encrenoire