[serial][HBO] Gra o Tron / Game of Thrones (2011 - 2019)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

kocur

Re: [Serial] Gra o Tron

Post autor: kocur »

episode 1 (April 14): 54 minutes
episode 2 (April 21): 58 minutes
episode 3 (April 28): 1 hour, 22 minutes
episode 4 (May 5): 1 hour, 18 minutes
episode 5 (May 12): 1 hour, 20 minutes
episode 6 (May 19): 1 hour, 20 minutes
jefecito

Post autor: jefecito »

Spoiler
Do połowy odcinka ogląda się to naprawdę dobrze, niestety później absurd goni absurd i robi się to niesmaczne. Rozpierdalało mnie to jak sami znani bohaterowie walczyli w tym zamku przeciwko wszystkim nieumarłym i nikt z nich nie zginął. Najbardziej boli właśnie to, że w tej wielkiej bitwie nie ginie żadna ważna postać serialu.

Teraz nocny król nie żyje i co wracamy do walki z Cersei? Nuda
Awatar użytkownika
kuszmen

Post autor: kuszmen »

szkoda, ze polowa odcinka to praktycznie czarny ekran
Spoiler
imo dobrze, ze juz w 3 odcinku zabili nocnego krola, tylko szkoda, ze w taki sposob, teraz wracamy do spraw ludzkich, co jest na pewno ciekawsze niz watek zombie
Obrazek
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Chyba wszystko zostało napisane, pozostaje tylko podbić. No jestem kurwa na nie jeśli chodzi o ogólne rozwiązania fabularne w tym odcinku.
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

nie no w ogóle to jestem w chuj zawiedziony
miała to być najlepsza bitwa w historii kina a do LOTR to nawet podjazdu nie było
po pierwszych dwóch odcinkach liczyłem że teraz nas rozpierdola i będziemy zbierać szczęki z podłóg a tu nic

no trudno, liczę że przynajmniej poprawia się i zrobią jakieś cudo z Cersei i tym wątkiem
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Mam nadzieje, ze oni zmienili zakonczenie ktore im gruby od ksiazek zaspoilerowal bo kurwa no nie i chuj.

Viserion to wyglądał w chuj ładnie.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

mi się podobało fabularnie, tylko to oświetlenie i kuriozalne pokazanie całej bitwy/taktyki słabo jak na coś co LOTR miało przebić
no i
Spoiler
szkoda, że nikt ważny nie padł z tej jasnej strony mocy
WnukUbeka

Post autor: WnukUbeka »

dobry serial z Eva caly obejrzelismy
Chuja grajom opierdolimy ich
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Szkoda że:
Spoiler
Nie było zombie hodora i wilkora.
Nocny ziomal nie powiedział chociaż jednego słowa
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

do końca liczyłem że
Spoiler
night king klękne przed branem, ale to już zwykły serial fantasy a nie ekranzacja plio, więc mogę czekać w sypialni z kutasem co najwyżej
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Zły jestem jak nie wiem na ten odcinek i podbijam większość postów z wyżej, ale
Spoiler
scena z walką dotraków i to jak im się najpierw zapalały, a potem gasły pochodnie superowa
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

kurwa im więcej myślę o tym odcinku tym większy mam ból dupy
Spoiler
tyle mieli wątków, tyle potencjału, żeby to jakoś zwieńczyć, a tak:
- cały wątek z Azor Ahaiem/obiecanym księciem do śmieci, Jon jak najgorsza pizda miota się i krzyczy na nieumarłego smoka, serio? po co ten typ w ogóle był wskrzeszony? gdzie Nissa Nissa, Lightbringer, długa noc, ostatni bohater? wychodzi na to, że scenarzyści spłycili jego pochodzenie tylko do faktu, że daje mu ono pierwszeństwo do tronu. w ogóle wycięli wątek wybrańca
- chuj wie o co chodziło Innym i co to za symbol był w e01 i jak ich pokonano za pierwszym razem? i po co było całe backstory ze stworzeniem ich przez Children of the Forest? cała ta mistyczność wokół nich?
- w ogóle niewykorzystany syn Gilly - tu też był potężny potencjał, skoro był bratem Innych
- musicie wiedzieć, że Arya na zachodzie jest faworytem publiczności, ooo, jaka badass girl, zabija, lata, niszczy i podejrzewam, że tylko dlatego kazali jej odjebać NK
- Bran jest teoretycznie bogiem, potężną siłą zdolną manipulować czasem i przestrzenią, bytem do którego modliły się pokolenia Pierwszych Ludzi i półmocniaków, a tu siedzi jak pizda i jedyne co zrobił to "wszedł" w kruki i... nie zrobił nic. dosłownie, nic
jak ktoś ze znajomych nie oglądał serialu i spyta czy warto to będę odradzał

oglądałem Avengers: Endgame i to jak tam wykorzystuje się multum wątków i potencjał uniwersum to parę klas wyżej

rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Spoiler
piernikowyskoczek pisze: 29 kwie 2019, 22:19 - Bran jest teoretycznie bogiem, potężną siłą zdolną manipulować czasem i przestrzenią, bytem do którego modliły się pokolenia Pierwszych Ludzi i półmocniaków, a tu siedzi jak pizda i jedyne co zrobił to "wszedł" w kruki i... nie zrobił nic. dosłownie, nic
Niby tak, ale jednak może się obrócić totalnie w drugą stronę, jeśli któraś z redditowych teorii okaże się prawdą. Na przykład
Spoiler
przekonanie, według którego Arya, Jon i reszta nie znalazłaby się na swoim miejscu, bo wszelkie nawiedzenia, szepty i inne magiczne info bohaterów było niczym innym, jak wskazówkami Brana przenoszącego się w czasie. Melisandre widząca ją jako zapierdalającą NK, ten ziomek od zmieniania twarzy który ją wybrał i ktoś tam jeszcze. Widziałem też teorię mówiącą o tym, że Bran przez całe lata próbował ostrzec ludzi przed white walkers i dać im wskazówki jak ich rozpierdolić, a ci źle go odczytywali (przez co np szalony król ohujał na rozumie). Ogólnie całe 'główne' uniwersum miałoby być jedynie pojebanym wynikiem wycieczek Brana, najpierw do przyszłości, gdzie zobaczył co grozi ludziom, a potem przeszłości, gdzie próbował wszystko odkręcić.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
kamson.

Post autor: kamson. »

matka, obie babki i wszystkie ciotki musiały zjechać, żeby mi bigosu na uspokojenie nagotować, no po prostu ja pierdole xDDDD śmiech przez łzy
Spoiler
ja mam nadzieję, że te dwa skurwiele chociaż się zorientowali jaką kaszanę odjebali, najpierw bezmyślnie kalkując spuszczanko nad legendą o Azor Ahai z książek, żeby potem wykonać swój popisowy numer o nazwie a chuj tam, jebać
biali wędrowcy top1 wątek rozjebany w adaptacji, prove me wrong

to, kto zajebał [s]Lich[/s] Night Kinga nie boli mnie samo w sobie, w sumie spoko, ale otoczka i doprowadzenie do tego to jakiś żart

a tera pora na teorię spiskową: DeDeki jak jorgnęły się, że grubas zostawił ich na lodzie z wątkiem wędrowców, postanowili zainspirować się jedynym osadzonym w popkulturze lodowym królem umarłych - Lich Kingiem
jak NK wskrzesił Viseriona to podśmiechiwałem się z tego, że było to nawiązanie do wskrzeszenia Sindragosy w trailerze Wrath of the Lich King, ale dzisiejszy punkt kulminacyjny uświadomił mnie, że poszli krok dalej
Walka z Night Kingiem w Winterfell
>hypowana jako niemożliwa do wygrania
>oparta na poświęceniu przejebanych ilości żołnierzy i heroicznych wysiłkach paru bohaterów
>w punkcie kulminacyjnym wydaje nam się, że wszyscy zaraz zginą
>SLOW-MO
>z pizdy pojawia się deus ex machina i ściąga NK na strzała

Walka z Lich Kingiem w Icecrown Citadel
>hypowana jako niemożliwa do wygrania (w lore ofc)
>oparta na poświęceniu przejebanych ilości żołnierzy i heroicznych wysiłkach paru bohaterów
>w punkcie kulminacyjnym Lich King zabija na strzała cały raid i wydaje nam się, że wszyscy umarli
>SLOW-MO
>z pizdy pojawia się deus ex machina i ściąga LK na strzała

tego, że w obu wypadkach preludium starcia z królem jest walka z jego smokiem chyba nie muszę dodawać
tl;dr
opierdolili widzom lore z kurwa gierki mmo za grube $$$

widowisko fajne, ale nie zakochałem się w tym serialu z powodu widowiska i nie po to mi był potrzebny do szczęścia, ehhh
popłakałem to wykurwiam
szorty mam w kratę, napisy mam w grochy
o c z y d o o k o ł a g ł o w y
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

nie no kamson, bez przesady, wotlk zrobił to lepiej, zwłaszcza z Bolvarem i ojcem Arthasa na koniec

w sumie fajne by było jakby zerżnęli do końca i Bran nagle wypalił:
Spoiler
there must always be... a Night King

i cyk Jon wpierdala se obsidian w serce i idzie za mur
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Ale mnie to wkurwiło. Prawie tak samo jak całe la casa de papel. Ten sam poziom zjebania.

A moment w którym
Spoiler
Tyrion żegna się z Sansą, cała otoczka tego incydentu, tylko pp to żeby zaraz stało się tam nic jest żałosna. Wszystkie ratunki w ostatniej chwili przez osoby z głęboką przeszłością to poziom wcześniej wspomnianego la casa de papel. W ogóle nie rozumiem ludzi jarających się takim motywem.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
kamson.

Post autor: kamson. »

no Lich King czas spokoju poświęcił na zatrudnienie specjalistów, w tym nawet profesora nauk
Spoiler
ciągnąc analogię dalej to konającemu Theonowi by wjebali ten obsydian i wysłali na północ, a on by im kazał zapomnieć o Theonie Greyjoyu, Synu Krakena xD
szorty mam w kratę, napisy mam w grochy
o c z y d o o k o ł a g ł o w y
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Nie rozumiem aż tak hejtow przecie ładnie dali oprócz sansy zgin w końcu, ogarniam że przesadzili z tym ratowaniem bohaterów i w sumie
Spoiler
lykam to że arya zabiła night King, ale co dalej blondyna ma tylko smoka, cała jej armia poszła się jebac dothraki i inne robaki więc jaka walka z cersei czym 20 typa może będzie mieć
i ogólnie jak bran wkurwial w chuj z tym byciem przyjebanym to w końcu czuje jego postać Boga czy czym on tam jest
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Fajne sceny z:
Spoiler
- Dothrakami - było mi smutno;
- Dawid vs Goliat czyli ta mała co położyła olbrzyma;
- wskrzeszenie umarlaków przed Snowem;
- cieszę się że większość przeżyła;
- szkoda mi Mormonta i Theona;
- Aria jak się chowa przed tymi trupiakami w tej bibliotece;
- fajny powrót czerwonej pani od pana światła i scena jak podpala zasieki - super;
- jebać logikę to jest fantasy;
- ogólnie w chuj dobrze, jaram się w chuj i chuj.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Spoiler
jogi pisze: 30 kwie 2019, 7:40 - Dawid vs Goliat czyli ta mała co położyła olbrzyma;
Reszta scen rzeczywiście fajna, ale ta w cytacie, to przecież nic bardziej przewidywalnego. :(
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ