ŻYTO/NOON - Morza Południowe (2021)
Re: ŻYTO/NOON - Morza Południowe (14.05.2021)
Gogiel mówi że rocznik 83.
od dzisiaj Muzyka Uliczna w wykonaniu rogal/noon to mój mokry sen
problem z takim wydaniem natomiast jest taki że byłby to murowany klasyk na tydzień przed wyjściem pierwszego singla a producent NOON poszukuje w muzie przede wszystkim wyzwań więc wziął sobie takiego żytniaka żeby mu ładnie głosem fitował i to wystarczy żeby rozpierdolił 2k21 samymi bitami
z kimś ogarniętszym byłoby za łatwo
problem z takim wydaniem natomiast jest taki że byłby to murowany klasyk na tydzień przed wyjściem pierwszego singla a producent NOON poszukuje w muzie przede wszystkim wyzwań więc wziął sobie takiego żytniaka żeby mu ładnie głosem fitował i to wystarczy żeby rozpierdolił 2k21 samymi bitami
z kimś ogarniętszym byłoby za łatwo
Każdy piszący o tym, że Żyto miał jakiś prime, powinien wrócić do słuchania eterni i mielzkiego, że wam nie wstyd w 2021 roku. Przecież ten gość nie nagrał jednej dobrej zwrotki, jednej kurwa.
Nie no, dwie dobre zwrotki nagrał:
Spoiler
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
nie no przecież tutaj dwa świetne utwory Żyta
Spoiler
Spoiler
Ten żyto to dla mnie bez złośliwości leci czasem jak jakiś Dixon37
Czarny Koń spoko ( te wstawki z Wilka
)
Czarny Koń spoko ( te wstawki z Wilka
O, tego Czarnego Konia nie znałem - brzmi jak Holak, który rucha, nie polecam dalej
To nie jest głupia teoria, tylko IMHO fakt.
Noon wielokrotnie bodaj w wywiadach podkreślał, że nie ma współcześnie wśród raperów czy ich tekstów czegoś z czym by się identyfikował jak za dawnych czasów, (w domyśle jak z Grammatikiem czy Pezetem) dlatego też nie robi takich projektów.
Tutaj, zero zdziwienia, raper tego samego pokolenia, o czasach, w których wspólnie byli młodzi.
Te teksty na singlu mogą nie mieć jakiegoś wybujałego repeat value, flow może zacząć się uleżać komuś dopiero po połowie (jeśli w ogóle) ale jeśli złapie się vibe, to można się wymiernie ucieszyć kawałkiem.
Bardzo fajnie wystylizowany teledysk na starą modłę. 4:3 i color grading jakby było kręcone we wczesnych 2000. Fajnie zamierzony zabieg.
Ciężko powiedzieć jak wyewoluował ten projekt finalnie. Może warto dać nieco kredytu zaufania, że Noon głupi nie jest.
Głupi nie, ale bufoniasty już tak, nie zacytuję teraz ale ze 2 wywiady które czytałem/słyszałem dały solidny fundament pod kandydowanie na Lecha Wałęsę polskiej produkcji muzycznej.
Kiedyś powiedział że Naptunes czy Pharrell (nie pamiętam dokładnie) robią chujnie, bo coś tam ich jest płaskie i nie ma funku... i Pharrell to przeczytał i powiedział że za to chuj mu w dziąsło.
No jest bufonem, kurwa ale imo żeby robić coś po swojemu to jednak trochę trzeba być. Trzeba powiedzieć że Noon ten status niedoścignionej jakości przez te lata utrzymał. Ta nisza w której sobie siedzi i wydaje jakieś pojedyńcze rzeczy w formule niemal ekskluzywnej, z pozycji siędzącego gdzieś w twierdzy zbudowanej z konsolet szefa, który sobie wybiera z kim se dzisiaj nagra a z kim se nie nagra. Imo kozak pod tym względem.
No jest bufonem, kurwa ale imo żeby robić coś po swojemu to jednak trochę trzeba być. Trzeba powiedzieć że Noon ten status niedoścignionej jakości przez te lata utrzymał. Ta nisza w której sobie siedzi i wydaje jakieś pojedyńcze rzeczy w formule niemal ekskluzywnej, z pozycji siędzącego gdzieś w twierdzy zbudowanej z konsolet szefa, który sobie wybiera z kim se dzisiaj nagra a z kim se nie nagra. Imo kozak pod tym względem.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
No nie wiem, bufonada to raczej wzbudza śmiech na sali.
No teraz jak wziął się za tego Żyto, to tak.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
-
encrenoire
Przeciez to komicznie wyglada, jak naburmuszony siedzi w tym cabrio w klipie i jest tak samo grozny jak ten pato malarz z flow sprzed 1.5 dekady, co KLIMATYCZNIE i SUROWO cos pierdoli o biciu ludzi w windzie.
niestety, pełen nadziei włączyłem kawałek i już po minucie musiałem zastopować z niesmakiem
krótko mówiąc - straszna mizeria, jakiś beznadziejny storytelling, brzmi jak pierwszy kawałek tego rapera, który zawsze powinien zostać w jego szufladzie / dysku. bit też jakoś nie porywał, ale ze względu na rapera nie poświęciłem za dużo czasu na słuchanie.
-
encrenoire
"Welcome to the kurwa real world, man"
ciary...
ciary...
jogi pisze: ↑02 kwie 2021, 7:48 Kiedyś powiedział że Naptunes czy Pharrell (nie pamiętam dokładnie) robią chujnie, bo coś tam ich jest płaskie i nie ma funku... i Pharrell to przeczytał i powiedział że za to chuj mu w dziąsło.
Dej wejkaj jeno linka do odpowiedzi pharrela
aaaaa szajse,
czarny koń to piękny projekt, noon to kozak bity klepie, odpaliłem, welcome to the kurwa real World, przedmowa fajna, myślę będzie kox, a tu klops. jakieś zamykanie studentów w windzie to brzmi jakby siedział z laikiem przy wódce tego samego dnia co ten napisał tekst o kostce z kibla na AF i urządzili jakiś wieczór kryminalnych tekstów z huja.
za dużo tutaj pierdoli o byciu kozakiem, że brzmi to bardziej jakby miał kompleks, na czarnym koniu to jest surowe, ale za to jaki tam jest kurwa luz i nonszalancja, tutaj się trochę zesral i ile by w tej formie nie gadał o biciu lamusów na osiedlu to nie będzie to dla mnie charyzmatyczne w tej formie. jak słuchasz takiego rogala, gdy se nawija że leci MORDO GRA GITARA, CZWARTA KAWA, DRUGA SZLUGÓW RAMA, DYS YS PRANK BRO, to robi to w taki sposób, że czujesz się jakby zaraz wyskoczył z słuchawek i się pytał co się kurwa patrzysz, w tym kawałku Żyta to brzmi natomiast jakby Żyto Cię szturchał w ramie a potem zawracał dupę byś mu uwierzył że jest kozakiem. bicik super, resztę rzeczy pewnie sprawdzę, bo po nieudanym singlu nadal wierzę w ten projekt. oby reszta była inna
czarny koń to piękny projekt, noon to kozak bity klepie, odpaliłem, welcome to the kurwa real World, przedmowa fajna, myślę będzie kox, a tu klops. jakieś zamykanie studentów w windzie to brzmi jakby siedział z laikiem przy wódce tego samego dnia co ten napisał tekst o kostce z kibla na AF i urządzili jakiś wieczór kryminalnych tekstów z huja.
za dużo tutaj pierdoli o byciu kozakiem, że brzmi to bardziej jakby miał kompleks, na czarnym koniu to jest surowe, ale za to jaki tam jest kurwa luz i nonszalancja, tutaj się trochę zesral i ile by w tej formie nie gadał o biciu lamusów na osiedlu to nie będzie to dla mnie charyzmatyczne w tej formie. jak słuchasz takiego rogala, gdy se nawija że leci MORDO GRA GITARA, CZWARTA KAWA, DRUGA SZLUGÓW RAMA, DYS YS PRANK BRO, to robi to w taki sposób, że czujesz się jakby zaraz wyskoczył z słuchawek i się pytał co się kurwa patrzysz, w tym kawałku Żyta to brzmi natomiast jakby Żyto Cię szturchał w ramie a potem zawracał dupę byś mu uwierzył że jest kozakiem. bicik super, resztę rzeczy pewnie sprawdzę, bo po nieudanym singlu nadal wierzę w ten projekt. oby reszta była inna
cztery żubry i dwie kurwy
dobrze napisane, we tam zboze sie pedzlem pobaw a nie studentow straszysz
zyto kozak zawodnik ten numer sredni