The Elder Scrolls (seria)

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
insane

Re: The Elder Scrolls (seria)

Post autor: insane »

https://en.uesp.net/wiki/Oblivion:Remastered_Changes

lista bug introduced, oni nigdy sie nie zmienia :lol:

co nie zmienia faktu, ze wbilem 10h w dwa dni i swietnie sie bawie, te gry bethesdy i zagladanie w kazdy kat to moje guilty pleasure
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

To chyba będzie lepsze niż oficjalny remaster
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Post autor: Vasco de Balboa »

Nawet ze względu na silnik Skyblivion będzie zdecydowanie lepszy niż remaster na obsranym UE5.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

jedyny mod na którego czekam i mam nadzieję że gamioniom dupy zatrze. szkoda tylko że takie projekty maja zazwyczaj wymagania sprzętowe z kosmosu
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Vasco de Balboa pisze: 02 wrz 2025, 22:11 Nawet ze względu na silnik Skyblivion będzie zdecydowanie lepszy niż remaster na obsranym UE5.
Ano. Do tego pewnie lepszy system przęstepstw, który w remasterze niestety został nieruszony, bardziej różnorodne wnętrza (w tym jaskinie), pewnie lepsze UI.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

zupełnie nowy kontent też ma być, jakieś moby, questy, itemki itd
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Gdyby wyszedł taki mod przenoszący Morrowinda na silnik Skyrima to w końcu można byłoby to ograć. Oryginał jest dla mnie po prostu niegrywalny.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

to już nie byłby morrowind. właśnie cała magia morka polegała na tym, że był to do bólu oldskulowy erpeg - dużo statystyk, okienkowy interfejs, duża dowolność w komponowaniu własnych czarów. szczególnie to ostatnie rzecz nie do odtworzenia w skyrimie. a z kolei jak pogodzić zręcznościową walkę ala oblivion z systemem rpg morrowinda tak żeby nie burzył jej to nwm, cieżka sprawa.
no chyba że chodzi ci o przerzucenie mechanik morrowinda na engine skyrima, ale to da ci tylko lepszą grafike i tyle, jest dużo modów do morka co go upiększają (a i tak dla mnie vanilla ma najwięcej klimatu)
złap książkę, złap reset

free smly
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

@Vasco de Balboa Robią Skywind, ale tam chyba dalej niż bliżej
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

@chuj Zapewne do mnie nie trafia ta magia Morrowinda z faktu, że Gothic to była moja pierwsza ograna gra RPG. Zawsze odbijałem się od tych klasycznych RPG pokroju Baldurs Gate, Icewind Dale czy inne Neverwinter Nights.

@genocidegeneral Szkoda, bo poznałbym sobie lore Morrowinda.
Sionek

Post autor: Sionek »

Vasco de Balboa pisze: 04 wrz 2025, 15:30 Szkoda, bo poznałbym sobie lore Morrowinda.
Skyblivion i Skywind robi jedna ekipa podzielona na 2 zespoły. Jak wypuszczą Obliviona na jesieni to myślę, że większość ludzi przejdzie do Morrowinda pomagać i za 2-3 lata wyjdzie. To nie jest tak długo wbrew pozorom.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Mogliby już wydać nowe scrollsy, minęło 15 lat od Skyrima... Odbiłem się od Morrowinda, nowy Oblivion z rzadka przekracza 20 klatek na moim sprzęcie i wygląda jak gówno. No to pykam w Skyrima, piękne jest to doświadczenie. Mimo, że gra już stara to grafika i mechaniki nie rażą archaizmem, fajnie się ogrywa. Fabularnie po wiedźminie który ustalił nowe standardy w branży można mieć zastrzeżenia ale i tak jest cool. Nawet jak mi się znudzi to wyłączam i wracam po kilku godzinach zwiedzić jakieś nowe dungeony i zrobić jakiegoś questa. Jedna z tych ponadczasowych gierek. Dajta nowe scrollsy kurwa, nawet kupię kompa
Popi.jaku
Kalom

Post autor: Kalom »

po prostu odpalasz enderala i nie liczysz, że te pedaluchy z bethesdy jeszcze kiedykolwiek dobrą grę wypuszczą
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

ciekawe czy główny bohater w końcu przestanie być niemy. ciekawe czy w końcu usprawnią silnik wyrzucając ekrany ładowania. hmmm. settingowo to będzie afryka w klimatach fantasy więc też jakoś skutecznie mi to niweluje hype, bo wole klasyczne średniowieczne klimaty z europejską zabudową.
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Kupiłem ostatnio używkę Skyrima za 10 zł i chciałem tylko sprawdzić na PS3 czy działa, a wciągnęło mnie na jakieś 3 godziny. XD Zajebista gra to była.
Dawać TES 6 :/
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Ciekawe czy wgl w tej generacji się wyrobią z ta produkcja
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Nie wiem, szczerze wątpię. Póki co dostaliśmy tylko announcement trailer, który nie mówi prawie nic. Wiemy, że miejscem akcji będzie Hammerfell i High Rock. I w sumie tyle. Plotki mówią o jakichś walkach na morzu, podwodnych krainach do ekspolorowania ale wiadomo, tzn chuj wie.
Spoiler
Obrazek
Może na Summer Game Fest w przyszłym tygodniu coś pokażą więcej, ale nie oczekuję za wiele.
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

ja pierdole myslalem, że jakis trailer wleciał czy coś :D
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Slyszalem ploty ze teraz to szykuja sie na jakis remake Fallouta 3 na 2027, wiec szybko to chyba nie wyjdzie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

2028 pewnie ale wiele sie po nich nie spodziewam bo tym starfield dalej pewnie będą męczyć ten sam silnik odpicowany dzięki czemu dostaniemy jeszcze więcej możliwości wczytywania :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
ODPOWIEDZ