Vasco de Balboa pisze: ↑02 wrz 2025, 22:11
Nawet ze względu na silnik Skyblivion będzie zdecydowanie lepszy niż remaster na obsranym UE5.
Ano. Do tego pewnie lepszy system przęstepstw, który w remasterze niestety został nieruszony, bardziej różnorodne wnętrza (w tym jaskinie), pewnie lepsze UI.
to już nie byłby morrowind. właśnie cała magia morka polegała na tym, że był to do bólu oldskulowy erpeg - dużo statystyk, okienkowy interfejs, duża dowolność w komponowaniu własnych czarów. szczególnie to ostatnie rzecz nie do odtworzenia w skyrimie. a z kolei jak pogodzić zręcznościową walkę ala oblivion z systemem rpg morrowinda tak żeby nie burzył jej to nwm, cieżka sprawa.
no chyba że chodzi ci o przerzucenie mechanik morrowinda na engine skyrima, ale to da ci tylko lepszą grafike i tyle, jest dużo modów do morka co go upiększają (a i tak dla mnie vanilla ma najwięcej klimatu)
@Vasco de Balboa Robią Skywind, ale tam chyba dalej niż bliżej
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
@chuj Zapewne do mnie nie trafia ta magia Morrowinda z faktu, że Gothic to była moja pierwsza ograna gra RPG. Zawsze odbijałem się od tych klasycznych RPG pokroju Baldurs Gate, Icewind Dale czy inne Neverwinter Nights.
@genocidegeneral Szkoda, bo poznałbym sobie lore Morrowinda.
Vasco de Balboa pisze: ↑04 wrz 2025, 15:30
Szkoda, bo poznałbym sobie lore Morrowinda.
Skyblivion i Skywind robi jedna ekipa podzielona na 2 zespoły. Jak wypuszczą Obliviona na jesieni to myślę, że większość ludzi przejdzie do Morrowinda pomagać i za 2-3 lata wyjdzie. To nie jest tak długo wbrew pozorom.
Mogliby już wydać nowe scrollsy, minęło 15 lat od Skyrima... Odbiłem się od Morrowinda, nowy Oblivion z rzadka przekracza 20 klatek na moim sprzęcie i wygląda jak gówno. No to pykam w Skyrima, piękne jest to doświadczenie. Mimo, że gra już stara to grafika i mechaniki nie rażą archaizmem, fajnie się ogrywa. Fabularnie po wiedźminie który ustalił nowe standardy w branży można mieć zastrzeżenia ale i tak jest cool. Nawet jak mi się znudzi to wyłączam i wracam po kilku godzinach zwiedzić jakieś nowe dungeony i zrobić jakiegoś questa. Jedna z tych ponadczasowych gierek. Dajta nowe scrollsy kurwa, nawet kupię kompa
ciekawe czy główny bohater w końcu przestanie być niemy. ciekawe czy w końcu usprawnią silnik wyrzucając ekrany ładowania. hmmm. settingowo to będzie afryka w klimatach fantasy więc też jakoś skutecznie mi to niweluje hype, bo wole klasyczne średniowieczne klimaty z europejską zabudową.
phobos pisze:
skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Kupiłem ostatnio używkę Skyrima za 10 zł i chciałem tylko sprawdzić na PS3 czy działa, a wciągnęło mnie na jakieś 3 godziny. XD Zajebista gra to była.
Dawać TES 6 :/
Nie wiem, szczerze wątpię. Póki co dostaliśmy tylko announcement trailer, który nie mówi prawie nic. Wiemy, że miejscem akcji będzie Hammerfell i High Rock. I w sumie tyle. Plotki mówią o jakichś walkach na morzu, podwodnych krainach do ekspolorowania ale wiadomo, tzn chuj wie.
Spoiler
Może na Summer Game Fest w przyszłym tygodniu coś pokażą więcej, ale nie oczekuję za wiele.
2028 pewnie ale wiele sie po nich nie spodziewam bo tym starfield dalej pewnie będą męczyć ten sam silnik odpicowany dzięki czemu dostaniemy jeszcze więcej możliwości wczytywania
Wszystko jest kawałem oraz żartem Wszystko już widziałem, co potrzebneXD