SB Maffija - Hotel Maffija (2020)
Re: SB Maffija - Hotel Maffija (2020) [Zapowiedź]
ale bedoes sie znowu ulal 
Z całym szacunkiem do ciebie @daveyo, bo jesteś świetnym gościem. Ale o wiele bardziej wolałbym spędzić taki wyjazd z dojrzałymi członkami BORCREW, Asfaltu czy nawet QueQuality niż z tą za przeproszeniem bandą przygłupów z SB Maffiji. Krindżometr w tym domu wyjebie poza skalę.
@bedoer jaka wytwórnia rapowa w Polsce jest według ciebie najlepsza? Możesz podać tylko jedną.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
A co to ma do rzeczy?
rozwiń,
white dobra nawijka ale poziom ogólnie niski, + za zajawke
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
No jak rzucasz moralizatorskie i przestrzegające przed pewnym trybem życia numery jak "Milion długu" czy "Ból dupy", a potem sobie promujesz dla poklasku numery małolatów kultywujących melanż, to coś mi się tu kłóci.
Zależy co rozumiemy przez najlepszą. Jakie bierzemy pod uwagę kryteria? Skład, skuteczność promocji, historia? Każda z czołowych polskich wytwórni ma swoje zalety i wady. Najprężniej działa prawdopodobnie SBM, a najbliżej w kontekście twórczości jest mi do BORCREW.
Pooglądałem trochę te vlogi i mentalnie to jest jednak straszna gimbusiarnia, co pewnie też w jakiś sposób tłumaczy sukces komercyjny "wytwórni" SBM Label. Klimacik jak z jakiejś zielonej szkoły, a to podobno wszystko dorośli ludzie są.
ja tam nie lubie muzycznie i beke mam czesto z sb maffiji (głównie miałkości całego labelu) ale to wasze spięcie tutaj, ze mlodzi ludzie sobie robia wakacje polaczone z nagrywkami a powinni być DOROSŁYMI LUDZMI to chyba jakies kompleksy wychodzą xD
O kurwa co Ty poleciałeś. Jak z ziomalami sobie pojedziemy na wakacje i potoczymy jakiś melanż to jesteśmy gimbusami? A nie, teraz to na wakacje tylko do muzeum trzeba jeździć, bo jestem taki dorosły. Daj spokój, przez brak koncertów mają okazję posiedzieć ze sobą kilka dni, przy okazji robią płytkę, nad jej poziomem można dyskutować oczywiście, ale pisać, że "hehe co za gimby, bo grilla odpalili wieczorem i wypili parę butelek, zielona szkoła" to trzeba mieć smutne życie
Kocham, pozdrawiam
W ogóle @MicBar propsujesz Bonsona, a przypierdalasz się o Bialasa który robi to samo. I jeden, i drugi se rapuje o chlaniu/cpaniu i potem to robi lub chociaż obraca się w tym towarzystwie. Obczaiłem tekstowo te dwa numery bo już dawno nie słyszałem i Białas tam tylko nawija o sobie, nie gada nikomu jak ma żyć
Ja tam obecnego Białasa też nie propsuje no ale cmon
A i Bortwick mógłby juz wypierdalac, ile można
A i Bortwick mógłby juz wypierdalac, ile można
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
zamknąć te spięte pizdy i słuchać
Solar > Białas > dwóch Bedoesów
Kocham, pozdrawiam
bedoes najgorszy na swiecie
Solar mi najbardziej siadł tutaj
Mi Bedoes, pięknie wprowadził w klimat kawałka i wrzucił zajebistą zwrotkę z fajnym flow, refren chyba najlepszy do tej pory jaki był. Właśnie na to czekałem.
Spoiler
Piters pisze: ↑03 cze 2020, 22:21 W ogóle @MicBar propsujesz Bonsona, a przypierdalasz się o Bialasa który robi to samo. I jeden, i drugi se rapuje o chlaniu/cpaniu i potem to robi lub chociaż obraca się w tym towarzystwie. Obczaiłem tekstowo te dwa numery bo już dawno nie słyszałem i Białas tam tylko nawija o sobie, nie gada nikomu jak ma żyć
Raz – jak coś tutaj propsuję albo hejtuję, to dlatego, że mi się podoba albo nie. Nic nigdy nie było tu wyrzygane, żeby się komukolwiek podlizać albo wylewać frustrację.
Dwa – co do wspomnianego Bonsona. Od dawna nie jest tajemnicą, że Damian, to jest mój człowiek, za którego mogę skakać w ogień w razie co. Chociażby za to, co razem ze swoją rodziną dla mnie zrobił w godzinie W. Niezależnie od tego jaką robi muzykę i czy mi się to podoba, czy nie. Mimo tego nigdy nie było tak, że zawsze głośno klaskałem na każdy jego ruch i wszystko łykałem w ciemno. Jak za czymś tu stawałem murem, to dlatego, że mi to leżało i to zwyczajnie czułem jako odbiorca muzyki. A też dziwnym trafem nagle obrywałem za to, że się znamy i kumplujemy, słysząc jakieś dziwne wstawki o psychofaństwie czy byciu groupie (potem nagle okazywałem się dobrym kolegą tych osób), no ale nieważne). No ale kumam, że dla niektórych raperzy to jakieś dziwne stado bożków, a nie zwykli ludzie, z którymi można mieć całkowicie normalne relacje. Nigdy nie było tak, że propsowałem wszystko bezkrytycznie, no ale niestety do tego trzeba trochę więcej czytania ze zrozumieniem niż podejście O HHEHE TEN PSYCHOFAN ZNOWU TYLKO PROPSY DAJE. Przetnijcie się kiedyś z nami jeden z drugim i pogadajcie jak ludzie, to zobaczycie jak jest. W ogóle mam wrażenie, że wyciąganie karty z Bonsonem stało się jakimś dziwnym zboczeniem niektórych, no ale nie wiem, nie znam się.
Trzy – porównanie totalnie z dupy, bo w tym wypadku skrytykowałem mentorstwo i nagłe nawrócenie Białasa ze zbieraniem pod sobą bandy małolatów, które zdają się zapatrzone w jego podejście, przed którym niby to tak przestrzega. Jak ktoś widzi w tym analogię z twórczością Bonsona, w którego to dostrzega zachowania kultywujące pójście w alko i używki, no to wielkie pozdro.
Cztery – jest to mój ostatni post na tej nowej generacji starego ślizgu, bo kurwa (och, „no żeby nauczyciel się tak odzywał”) poziom płytkości odbioru i myślenia (jezuuu, ten bonson to znowu to samo, alkohol, narkotyki, myśli samobójcze) mi od jakiegoś czasu doskwiera i w sumie dzięki za impuls.
No ja bym już tak skrajnie nie przesadzał z tym, że Białas im pozwala wpadać mocno w używki przed czym przestrzegał. Co, ma zabraniać małolatom się bawić? A chyba dobrze, że jeśli rzeczywiście relacje w ekipie są bliskie, to jak zauważy przeginkę to lepa na odmułkę może zostać sprzedana przez kogoś kto jest trochę mentorem, trochę ziomkiem a trochę szefem. Zwłaszcza że na tych vlogach nie widać żeby oni tam jakiś za gruby odjazd mieli, jeśli to będzie pięciodniowa sesja nagraniowa połączona z melanżem to chyba wszystko w normie u ludzi w tym wieku.
nowy numer fajny, Bedoes i Solar spoko bardzo
nowy numer fajny, Bedoes i Solar spoko bardzo
Lasy - Bedoes w pierwszej zwrocie bardzo fajnie, pierwsze jego zwrotka która mi siadła od 2018, cała reszta o tak o. Ej kto to jest ten przed solarem ten jakiś zajkowski z władców much? Poważnie pytam nie kojarzę tego ewenementu xD
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
@MicBar Mi nie chodzi, żeby się przypierdalać na siłę, no ale uważam, że wystawiałeś na piedestał Bonsona wtedy za bardzo, dlatego rzuciłem sobie to o tym Def Jamie, nie wiem jak Cie uraziło to sory. Zresztą z tego jasno wynika, że nie wiedziałem że się z nim znasz, ale to akurat jest mało istotne, a w sumie to nie ma żadnego znaczenia. Zresztą co do bożków to nie wiem o czym rozmawiamy, na ślizgawce nawet Belmondo nie dostaje bezkrytycznych propsów, a co dopiero inni raperzy
Przypomniałem sobie to czytając wcześniejszego posta i napisałem, bo dla mnie to co robi Białas nie różni się od tego co robi Bonson pod względem używek i moralizatorstwa. Po prostu uważam, że nikomu nic nie wmawiają i nie moralizują - oboje. Jeżeli uważasz inaczej to prosiłbym o jakieś linijki z tych dwóch wymienionych numerów Białasa, bo specjalnie je sobie obczaiłem, żeby nie pierdolnąć głupoty i nie widzę nic takiego. No a jeżeli Białas ma zabraniać albo pouczać dorosłych ludzi (przypominam, że najmłodszy Mata ma 20 lat, Bedoes i Janek po 22, White 24 chyba a dalej to mi się nie chce) w kontekście tego co mają robić to chyba jednak coś jest kurwa nie tak z tym światem.
Jakoś nikt się nie przypierdalał do Sokoła jak jadł z VNMem rosół z kury (a w międzyczasie ćpał, ofc VNM) mając z 22 lata. Okej, sytuacja trochę inna, ale Fał z tego co pamiętam często wypowiadał się o Sokole jako o kimś w stylu brata, gdzie to zaczeło się jakoś w tym okresie. Dla mnie własnie hejt na SB jest przesadzony i ludzie się przypierdalają do wszystkiego co zrobią. Ja też lubię na nich ponarzekać przy np. promocji Solara albo po prost nudnej muzyce, której jest od groma ostatnimi czasy, ale jednak myślę że niektórzy przesadzają i jak widzą nazwe SB Mafija to ich wkurwia od razu
Przypomniałem sobie to czytając wcześniejszego posta i napisałem, bo dla mnie to co robi Białas nie różni się od tego co robi Bonson pod względem używek i moralizatorstwa. Po prostu uważam, że nikomu nic nie wmawiają i nie moralizują - oboje. Jeżeli uważasz inaczej to prosiłbym o jakieś linijki z tych dwóch wymienionych numerów Białasa, bo specjalnie je sobie obczaiłem, żeby nie pierdolnąć głupoty i nie widzę nic takiego. No a jeżeli Białas ma zabraniać albo pouczać dorosłych ludzi (przypominam, że najmłodszy Mata ma 20 lat, Bedoes i Janek po 22, White 24 chyba a dalej to mi się nie chce) w kontekście tego co mają robić to chyba jednak coś jest kurwa nie tak z tym światem.
Jakoś nikt się nie przypierdalał do Sokoła jak jadł z VNMem rosół z kury (a w międzyczasie ćpał, ofc VNM) mając z 22 lata. Okej, sytuacja trochę inna, ale Fał z tego co pamiętam często wypowiadał się o Sokole jako o kimś w stylu brata, gdzie to zaczeło się jakoś w tym okresie. Dla mnie własnie hejt na SB jest przesadzony i ludzie się przypierdalają do wszystkiego co zrobią. Ja też lubię na nich ponarzekać przy np. promocji Solara albo po prost nudnej muzyce, której jest od groma ostatnimi czasy, ale jednak myślę że niektórzy przesadzają i jak widzą nazwe SB Mafija to ich wkurwia od razu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia