Kaczor vs Peja [konflikt?]

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

MalinowyJogurt

Re: Kaczor vs Peja [konflikt?]

Post autor: MalinowyJogurt »

Skupiasz się na Paluchu i Kaczorze ułożonych chłopach, a mi się wydaję, że [mention]Whtn[/mention] chodziło bardziej o tych przydupasów Rafi Ry23 Koni, czyli 40 letnich byków gadających ciągle o jaraniu trawki, którzy mają dziurę w głowie i siedzą na tych blokach całe życie, taka patola mentalna.

np Wujek Samo Zło jest dla mnie takim samym jełopem
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Post autor: handziak »

MalinowyJogurt, Rafi to ten typ z Beat Squadu. Wydali kilka płyt o jaraniu, z czym te dwa pierwsze można uznać za klasyki polskiego rapu. Mimo wszystko nigdy się jakoś tym mega nie jarałem. Ale chyba Rafiego trzeba wyrzucić z obozu Decksa, bo 2 lata temu on razem z Peją nagrał numer i tutaj jest odsłuch:
MalinowyJogurt

Jednak w ciągu tych dwóch lat można powiedzieć, że konflikt wyewoluował. Ewentualnie ten Rafi ma jednak swój rozum i nie bawi się w wojenki i może sobie wychylić piwko i z Decksem i z Rysiem.
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Ja pierdole, [mention]SWN[/mention] daj w regulaminie punkt, że użytkownicy z Poznania nie mają prawa wpisywać się w dziale polski hip hop, o ile to nie 500 wcielenie bortwicka xd z Poznania to wyszły dwa klasyki, na legalu i drewnianej małpy rock, a nie jakieś beat squady XDDD
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Whtn, przecież w Poznaniu wyszło znacznie więcej klasyków. Jak nie znasz "Nokautu" od Killaz Group to nic nie wiesz o rapie.
Awatar użytkownika
Whtn

Tak się składa, że znam i przecież kaczor jestem tam okropny, niżej poziomu jędkera na drugim wwo, to byłaby dużo lepsza plyta gdyby zamiast GRACZA Z NUMEREM 1 wszystkie zwroty podogrywal kasta. Albo chociaż żeby kaczor już wtedy miał całkiem niezły poziom z tej jego solówki na której był track ile jeszcze, to akurat było już znośne.
MalinowyJogurt

[mention]handziak[/mention] Mimo, że lubię Twoje posty bo mimo odmiennego zdania idzie normalnie pogadać, tak tutaj podbijam mojego człowieka [mention]Whtn[/mention] bo z Poznania to Na legalu jest klasykiem dla całej Polski, a reszta to co najwyżej tam u was na jeżycach i piątkowie jest słuchana, no takie są fakty byku
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Niektórzy to chyba myślą, że jak LP jest stare to już równa się z byciem klasykiem. Innego wytłumaczenia nie znalazłem.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Waldek98

Post autor: Waldek98 »

[mention]handziak[/mention] dałoby radę nie wspominać w każdym poście o poznańskim super nielegalu PDG i najlepszej wydanej legalnie płyty w Polsce Nokaut?
Wiadomo, że to prowo ale już nudne.
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Pener popiera feministki i aborcję:
Obrazek
frontkick

Post autor: frontkick »

Ale ta poznańska scena to zbieranina przestraszonych pedałów, ciągle jakieś zaczepki nieśmiałe, strzaly w niebo, sugestie chujowe zeby chociaz Pener sie nie zorientowal ze to do niego skierowane te słowa, co by nie mowic o Jacku impotencie to on po dziś dzien mówi ludziom wprost ze sa chujami a te pedały musza sb ciagle kalkulowac czy im sie oplaca szepnac zle slowko w kierunku kogos kogo maja za skurwysyna, to nie jest hip hop
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Ten Peja to znalazł sobie za żonę jakąś malowaną lalę, która zrobiła mu sieczkę z mózgu i przez to mamy Peję pierdolącego różne kocopoły, grającego w Agencie, propsującego filmy Psy III i dukającego te same tematy na bicie do kilku płyt. Rysiu załóż jeszcze rurki i dawaj na czerwony dywan, może artykulik na Pudelku i Kozaczku? A może przejmiesz prowadzenie Czarnego Protestu?
Mam nadzieję, że Paluch i Kaczor Cię za to wyjaśnią, bo dla mnie jesteś mentalnie skończony. Jakoś Kaczor i Paluch sobie potrafili znaleźć porządne kobiety, które nie zrobiły z nich mentalnych leszczy na starość. Żona Kaczora nawet go wspiera hip-hopowa i nie wygląda jak jakaś modeleczka.
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Najgłupszy wpis jaki przeczytałem na tym forum, gratulacje.
Kocham, pozdrawiam
MalinowyJogurt

Jeszcze to pisanie o Uszolu XD Jakby naprawdę Peja przeszkadzał tej kibolskiej scenie to już by go dawno pogonili, a on sobie robi wywiady na stadionie. Wiecie czym Peja podpadł kibolom? Myślicie, że powiedział coś złego o Lechu? Broń Boże. Czy zwyzywał kibiców? Też nie. Przestał wspierać kolejorza? Skądże.

Peja po prostu ma z wiekiem i statusem społecznym inne poglądy polityczne niż 40 letnie typy lejące się po mordach na piachu za miastem i za to jest jebany przez część matołów z trybun, którzy oprócz tego, że 20 lat temu dali komuś po łbie nic już nie znaczą, bo aktualna młodzież kolejorza wcale nie jest jakoś mocno na prawo i nie radzi sobie z lgbt we własnym mieście.

Sam jako osoba, która jest na każdym meczu i wyjeździe swojej drużyny z wiekiem łapie ciary żenady jak słyszę "aaa teraz wszyscy poooozdrowienia do więęęzieniaaa"
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Krynew pisze: 14 kwie 2020, 13:28 Najgłupszy wpis jaki przeczytałem na tym forum, gratulacje.
Podpisuje się w stu procentach, przecież to kurwa jakiś wysryw roku :dunno: Szkoda że Rychu już nie jest patusem i alkoholikem który pali mosty i odkurwia przypały w stylu zielonej góry conajmniej raz w tygodniu co nie? To jest dorosły chłop, ma dwójkę czy tam trójkę dzieci, żonę i wydoroślał a tutaj typ pejoratywnie używa określenia P E N E R na Rycha bo ten poprał aborcję i mówi że dla niego jest skończony M E N T A L N I E :lol:

Niektórym chyba kwarantanna nie służy bo w domu mają za dużo kaset z polskim poznańskim rapem sprzed dwóch dekad.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 14:01 przez KillerCroc, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

KillerCroc, jakoś Kaczor nie odpierdalał takich akcji jak Peja, a od 2011 roku jest w związku małżeńskim ze swoją ukochaną żoną i oboje są szczęśliwi. Nie chodzi do TVN, nie popiera żadnych feministek, nie lansuje się na premierze filmu Psy III i nie wydaje co roku płyty z takim samym dukaniem.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Ale mnie ten Kaczor obchodzi tyle ile ciebie powinien obchodzić związek małżeński Ryszarda Andrzejewskiego.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Jest taka różnica, że Kaczor zachował swój poziom i mimo dojrzałości nadal jest typem, który jest charakterny, a Peja - no cóż, zupełne przeciwieństwo.
Awatar użytkownika
Whtn

handziak pisze: 14 kwie 2020, 14:00 i nie wydaje co roku płyty z takim samym dukaniem.
ale paluch za to jak najbardziej
handziak pisze: 14 kwie 2020, 13:26 Żona Kaczora nawet go wspiera hip-hopowa i nie wygląda jak jakaś modeleczka
myśle, że nie ma wyboru skoro poza bortwickiem jest jego jedynym fanem
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Paluch wydaje różnorodne płyty, gdzie z płyty na płytę się rozwija i robi to na prawdę zajebiście. Niesamowity progres uczynił od płyty 10/29 aż do teraz. Ja mu kibicuję mocno, a "Czerwony Dywan" to niedługo będzie klasyk i ścisła topka polskiego rapu ostatniej dekady. Podobnie jak "Ostatni Krzyk Osiedla". Nie ma tu absolutnie żadnego dukania.
ODPOWIEDZ