Manga

Kategoria poświęcona książkom, tekstom i dziennikarstwu.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
bronek

Re: Manga

Post autor: bronek »

GOda nie zawodzi nigdy i nigdzie. Ostatni czapter taki meh imo ale piekne bylo backstory jewelry i kumy :bowdown: Czekamy na rozwiazanie tego mlynu, czuje ze jeszcze beda dobre momenty w koncowce
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

zgadzam się, peak piece praktycznie co chapter ciary, widze że nie tylko ja siadam co środe-czwartek-piątek jak do telenoweli
Spoiler
ten dzisiejszy double page spread z gorosei :bowdown:
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

a kiedy ogólnie to one piece się skończy?
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Znając Ode to jeszcze z 5 lat spokojnie, chociaż ostatnio trochę posunął fabułe bardziej niz sie spodziewałem

Oczywiście Egghead to pierdolony sztos, piekna to jest manga
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

kupilem ostatnio ereadera i zaczynam czytac mangi to podbije

blame! - dla wszystkich przekladajacych atmosfere ponad fabule. piekny swiat przedstawiony - od ogromnych pustych przestrzeni, do ciasnych i ciemnych korytarzy. oryginalna kreska. bardzo malo dialogow, jeden obraz warty jest wiecej niz tysiac slow. ciezko tylko rozysowac sobie historie na osi czasu, bo czasmi pomiedzy jedna, a druga storna mija kilka lat bez zadnego wyjasnienia. dla ludzi lubujacych sie w takich rzeczach polecam, bo klimat nie do podjebania.

eden - balem sie troche ze taka historia moze przycmic postaci, ale to wlasnie one sa najmnocniejszym punktem mangi. mam wrazenie ze sama historia w pewnym momencie stala sie zbyt duza dla samego autora. i znowu najbardziej denerwowaly time skipy, przez ktore czasami ciezko sie polapac kto jest kim i o co w ogole chodzi + koncowka troche rushed

i chetnie przyjme jakies cyberpunkowe rekomendacje nie majace animowanych adaptacji:)
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

@zlewam dzięki za ten Eden, czytam sobie jestem na 30 chapterze i sztos
aż w szoku jestem że tak mało popularne to jest
Awatar użytkownika
bronek

Jezeli mowimy o tym tytule: link do mangadex to mnie nie porwalo :/ Ale przypomnialo mi o takiej jednej malo znanej ktora czytalem i ktora byla bardzo fajna: Psyren, chyba odswieze sobie niedlugo, musze jakos zapelnic luke po tym jak skonczylo sie The Fable: The Second Contract
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
bronek

post pod postem ale warto: tite kubo zpowiedzial kolejny arc "jaws of hell" :bowdown: wiadomo ze z bleach bywalo roznie ale ja sie jaram ze to kontynuuja :bowdown:
Awatar użytkownika
bronek

Post pod postem pod postem ale togashi niby naskrobal pare nowych czapterow hunter x hunter, ktore nadaja sie do publikacji (podobno 7 nowych odc ma wyjsc, to juz praktycznie caly 1 tom chyba). Mnie zmeczyla ta manga i 0 jaranka ale moze sa tu jacys sajko wiec informuje :exclaim: Ja pewnie tez obczaje z ciekawosci jak wyjdzie na apce shueishy :dunno:
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Ile ja bym dał za Slam Dunka w Polskiej wersji :eek:
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Post dla samego siebie, jeśli kiedyś zapomnę co czytałem

Mangi: Dandadan, Grand Blue, Kaiju no. 8, Dragon Ball Kakumei (fanowskie, ale bardzo spoko), One Punch Man, Chainsaw Man, Dorohedoro, Homunculus, Gokurakugai, 20th Century Boys, Gantz, Gintama, Berserk.

Manhwa: Solo Leveling, SSS Class Suicide Hunter, The Max Level Player 100th Regression, Return Of The Disaster Class Hero, Return Of The Mad Demon, Omniscient Reader, Overgeared. Leviathan, Max Level Newbie, Revival Man, The Greatest Estate Developer, Dark Mortal.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2025, 11:24 przez the, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
bronek

Propsy @the, jezeli podobalo ci sie dorohedoro to polecam dai dark tego samego autora, mysle ze mozesz sie pozytywnie zaskoczyc. A w podobnym stylu do gantza i moze troche berserka polecam jagaaaaaan, tez mocna rzecz.
Omniscient reader viewpoint jest juz skonczone jako manhwa? Bo pamietam ze czytalem light novel i bym odswiezyl bo wiadomo jak to jest z tlumaczeniami w tych light novelach i wiadomo obrazki dodaja tez obrazu do tych dziel.
Musze chyba tez gdzies kiedys zrobic liste mang ktore przeczytalem bo juz sie chyba troche nazbieralo i moze by sie wrocilo do niektorych mniej zapamietanych ale fajnych, no i niektore moze poszly do przodu po tym jak przestalem czytac (pozdro detective conan :lol: )
Za to odkrylem niedawno kill blue dlatego ze bylo dodatkowo dolaczone do 13 tomu dandadan i spk nawet, takie lekkie, ale fabula taka sobie i same postaci sa troche dziwne, za to lubie tam humorek.
Igzaveli
Zbanowany

Post autor: Igzaveli »

Pedofilom należy odcinać genitalia i zmuszać do ich zjedzenia
Awatar użytkownika
the

O, Jagaaaaaan miałem sprawdzić i zapomniałem, dziękuje pan @bronek
Awatar użytkownika
bronek

Nie ma za co, dawaj znac jak wrazenia
Smly
Zbanowany

Post autor: Smly »

Czy jeśli próbowałem przekonać się do mangi pare razy (ale w sumie niedużo) i zawsze nie daje mi przyjemności prawie żadnej tylko uczucie jakbym spoilerował sobie anime, warto mimo to przeczytać berserk skoro podobno wszystkie wersje anime są słabe i może się przekonam?
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

od Berserka zacząłem czytać inne rzeczy więc jak najbardziej. obiektywnie i subiektywnie top 1, turboklasyk, legendarne panele z tysiącami detali nad którymi często wieszałem się dłuższą chwile żeby pojąć co się tam odjebało

3 filmy z serii golden age warte obejrzenia jak skończysz mange ale zarówno po nich, po anime z 1997 jak i po tej szkaradnej wersji z 2016-2017 zostały świetne soundtracki do czytania
Spoiler
uwaga bo strasznie korbi po paleniu
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
bronek

@Smly nic nie stracisz jak sprobujesz, ale mysle ze sa spore szanse na to ze sie odbijesz jezeli ogolnie nie lubisz czytac mangi :dunno: Tak czy siak ciezko teoretyzowac, sprobuj to sie przekonasz, berserk mimo ze osobiscie nie przepadam i mnie wynudzil tak ze rzucilem czytanie tego w pizdu, to jednak jest kultowym dzielem i ma wielu wielbicieli, moze dolaczysz do tego grona kto wie
Awatar użytkownika
the

Berserk jest ciężki, bo tam się dzieje w chuj i trochę od samego początku, ale lepiej to to przeczytać niż oglądać
Awatar użytkownika
bronek

Ale peak ostatnio w shonenach shueishy :bowdown:
W sakamoto days
Spoiler
shin szefuje w pierdlu fja
, w kagurabachi potezny plot twist z
Spoiler
tym niewidomym szermierzem ktory chce wszystko sam zalatwic zabijajac swoich ziomkow posiadaczy magicznych mieczy
a w kaijuu n°8 mocarna
Spoiler
walka z n°9, no i dzisiejsza przemiana kafki w pelnoprawnego kaijuu
:bowdown: :bowdown:

Az sie troche przypominaja te zlote czasy jak +- w tym samym czasie byl pain arc w naruciaku, arrancar arc w bleach i sabaody+impel down arc w one piece (dobra moze przesadzam z tym porownaniem ale i tak jest pieknie :lol: )
ODPOWIEDZ