Oki - 47PLAYGROUND (2020)
- JoeyJoeJoe
Re: Oki - 47PLAYGROUND (2020)
welp, wydało się
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Pewnie chodzi o to, że pomyślał sobie, że go chcą jak zaczęli wrzucali Jego kawałki na kanał, ale w kawałku zabrzmiało to aż nad wyrost.
Ale wstyd
Niezły ma przelot na banicji
Niech jeszcze reszta wytwórni zdementuje pliss
Niezły ma przelot na banicji
Niech jeszcze reszta wytwórni zdementuje pliss
a skad wiecie, ze to Oki sciemnia, a nie Solar
to liczy sie ostatnie slowo? pewnie nigdy sie nie dowiemy prawdy i w sumie nie jest to takie istotne, wyjebane
Influencer.
- chilipvlmer
no tak, przeciez do biura sie zaprasza raperow po to zeby wypic herbatke i poplotkowac. pewnie bezposrednio nie zaoferowali mu wydania plyty w sbm ale sam fakt ze go zaprosili do biura imo swiadczy o tym, ze wykazali zainteresowanie
a naciaganie faktow to w rapie jest na porzadku dziennym, wiec nawet mnie nie dziwi podciagniecie tego pod "chcieli mnie wydawac" zeby brzmialo lepiej
a naciaganie faktow to w rapie jest na porzadku dziennym, wiec nawet mnie nie dziwi podciagniecie tego pod "chcieli mnie wydawac" zeby brzmialo lepiej
- Bryx Fenrir
W końcu jest płyta młodego gracza, która jest naprawdę dobra. Tutaj wlaściwie każdy numer jest z fajną tematyką, z bardzo dobrymi bitami oraz świetnymi featami (SZPAKU : O). Oki podołał i pierwsza pełna produkcja, którą od niego przesłuchałem naprawdę przekonała mnie do tego, żeby twierdzić, iż szybko dołączy do czołówki raperów w Polsce. Świetna płyta.
A MOŻE
i tyle
Spoiler
Lalalala z poprzedniego wersu prawdą było nic
Kto ma rację, czy Solar, czy Oki - nie wiem. Traktuje to bardziej jako wers o tym, że czuł zainterere z wielu wytwórni w PL. Swoją drogą, jak już się tak zagłębiać w wersy, to może Solar wskaże "ziomów - nekrofilów, pedofilów" 
-
FÜRDIEGANG
Solar sie kurwa skompromitował XD
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Przy całej niechęci do Maty to on leci tam ogólnikowo, a Oki wyraźnie nawija:
(w ogóle jak to jest słabo złożone)Byłem w biurze SB, chcieli mnie wydawać
Dzwoni do mnie QQ, chcieli mnie wydawać
Major, Asfalt, chcieli ze mną gadać
To nie takie fajne, jakby mogło się wydawać
także nie wynika z tego, że tylko czuł zainteresowanie.
Wiadomo, że tu prawdy nie dojdziemy, ale jednak beczunia z przewózki, którą Solar (Solar! xd) zakończył jednym zdaniem.
[mention]daveyo[/mention], widzę, że ładne próby ratowanie wersem z innego kawałka z innym kontekstem
[mention]Jose[/mention]

moze o to chodziOki pisze:suko nie wiesz co to przelot
oczywiście z dystansem tam 
Po co to prostowac w ogole, to jakas ujma, ze odrzucil? Tak samo z Peja i Fame mma, chyba ze o ksw mu chodzilo
Influencer.
Gdyby tutaj chodziło o to, żeby napierdalać sprostowania do każdej sytuacji, gdzie ktoś odniósł się do wersu, który nawinąłeś, to byśmy wszyscy ochujeli max. NIech sobie każdy dorobi swoją teorię i gitara. Ja myślę, że komentarz Solara był po to, żeby wybielić SB, że wytwórnia taka zajebista hehe i oczywistość, że gdyby OKI dostał propozycję wydać tam materiał, to dzisiaj by już był 2115 i chuj i tyle cześć
Zgadzam się. Zastanawia mnie tylko kto tutaj świruje. Oki rzucając takie wersy (jakby nie patrzeć to wymienił prawie wszystkie wytwórnie), czy Solar próbując w jakiś tam sposób wybielić sytuacje. Jak na moje to odbyli gadkę, a ten nawinął o zainteresowaniu. Tylko tak jak napisał wyżej [mention]Jose[/mention] - Oki wyraźnie zaznacza, że BYŁ w biurze SB i DZWONIŁO do niego QQ. Jasne, że ogarniając każdy wers można jebla dostać, jednak nikt nie nawinie o współpracy z Mercedesem, podczas gdy management Mercedesa spyta na następny dzień „kim jesteś?”Drmz pisze: ↑13 sty 2020, 12:07 Gdyby tutaj chodziło o to, żeby napierdalać sprostowania do każdej sytuacji, gdzie ktoś odniósł się do wersu, który nawinąłeś, to byśmy wszyscy ochujeli max. NIech sobie każdy dorobi swoją teorię i gitara. Ja myślę, że komentarz Solara był po to, żeby wybielić SB, że wytwórnia taka zajebista hehe i oczywistość, że gdyby OKI dostał propozycję wydać tam materiał, to dzisiaj by już był 2115 i chuj i tyle cześć
Wykrakałem
Jak dla mnie sprawa wyjaśniona.
wyjaśnione
zastanawiam się tylko po co typo jedzie 400km do biura sbm, żeby im powiedzieć, ze chce pozostać niezależny?