Bisz - Wilk Chodnikowy (2012)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

radioaktywnyodpad

Re: Bisz - Wilk Chodnikowy (2012)

Post autor: radioaktywnyodpad »

Grafomania to patologiczna, kompulsywna potrzeba tworzenia tekstów literackich, charakteryzująca się niskimi walorami artystycznymi, brakiem talentu oraz przekonaniem autora o własnej wybitności. Jest to pojęcie pejoratywne, często łączone z zaniżoną samooceną, potrzebą uznania lub problemami psychologicznymi.

Brak talentu można zarzucić dowolnemu artyście, wg własnego widzimisię, także obracanie pojęciem grafomania mnie irytuje, i nie chodzi mi wcale tutaj tylko o Bisza. Na to pojęcie zasługują teksty typu "mam cycki rozmiar D - wczoraj zlał się na nie, iksde", a nie Biszowe xD

Jeżeli już coś chcecie zarzucić to zapewne PATOS. Bo jest obecny na tym albumie, ale bez przesady.
Słucham tylko polskiego rapu, jebią mnie wasze bożki ze Stanów.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

zarzuty o grafomanie zawsze bawią, no niektórzy zatrzymali się na pojedynczych na czasownikach i pierdoleniu o biedzie na blokach
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

Ale nawet jeśli był ten patos to on był taki charakterystyczny dla tamtego
Okresu życia nie tylko bisza ale wszystkich młodszych ludzi. Już na kolejnych wraz z postępującym wiekiem artysty to zanika
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

no tak. Po tylu odsłuchach uwielbiam tę płytę taką jaką jest.
Tylko dwa błedy językowe pamiętam, zła odmiana szluga i "sekłeli", żeby się rymowało

Wnyki :oops:

Całe moje liceum przejeździłem w autobusie do szkoły mając Wilka na zmianę z Zeusem Nie żyje na słuchawkach
kurła, kiedyś to było
starydobryhiphop

Ale mimo wszystko ja tam częściej dużo wracam do wszystkiego co przydarzyło się biszowi po wilku
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

kapper1 pisze: 20 kwie 2026, 22:33 no tak. Po tylu odsłuchach uwielbiam tę płytę taką jaką jest.
Tylko dwa błedy językowe pamiętam, zła odmiana szluga i "sekłeli", żeby się rymowało

Wnyki :oops:

Całe moje liceum przejeździłem w autobusie do szkoły mając Wilka na zmianę z Zeusem Nie żyje na słuchawkach
kurła, kiedyś to było
the same, pamietam jak do pierwszej roboty po szkole sredniej smigalem to na sluchawkach ciagle wilk chodnikowy. Duzy repeat value ma ta płyta.
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
starydobryhiphop

No ja już do pozygu wręcz to zapętlałem jakby inny album nie istniał , muszę sobie to teraz odpalić bo już dawno calego w całości nie słuchałem.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Zdecydowany faworyt z płyty

Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

A ten mój, esencja tej płyty.
Bisz pisze:Coraz częściej się upewniam, że marzenia są po to,
By się nie spełniać bo nie świata tyczą ale serca
:cry:
Popi.jaku
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Malloy pisze: 20 kwie 2026, 18:27 zarzuty o grafomanie zawsze bawią, no niektórzy zatrzymali się na pojedynczych na czasownikach i pierdoleniu o biedzie na blokach
Myślę że to kwestia tego że wielu sluchaczy rapu nie zna znaczen slow takich jak grafomania
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
starydobryhiphop

Niektórzy też nie kumają że można mieć różne zajawki, np jak u bisza pojawiła się Nike z samotraki to on rzeczywiście ma wkręty na sztukę antyczną, jak pojawia się ulysses to on to ma rozkminione a nie spodobał mu się tytuł. Ja sam aż tak się nie wczuwam w czasy antyczneale dla niego to jest jakby język którym operuje swobodnie i płynnie i nie jest to potem patos (choć spotkałem się z ocenami nie rozumiem więc to głupie)
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

No i to brzmi autentycznie. A nie jakiś Avi co w pracy na ochronie naogladal się Ojca Chrzestnego i Chłopców z ferajny nauczył się paru włoskich słówek i w tym swoim kaszmirowym golfie zgrywa don Corleone xD
radioaktywnyodpad

Post autor: radioaktywnyodpad »

:lol: :lol: :lol:
Słucham tylko polskiego rapu, jebią mnie wasze bożki ze Stanów.
starydobryhiphop

Miałem przyjemność trochę poznać się z biszem, oczywiście nie mam na myśli że go jakoś dobrze znam ale wszystko to co dzieje się w jego social mediach , w płytach pomysłach jest dla mnie bardzo spójne. Może to się podobać lub nie, można to podzielać lub wręcz przeciwnie ale krew mnie zalewa jak słyszę że się naczytał mądrości i zgrywa inteligenta
ODPOWIEDZ