Łysienie

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

MalinowyJogurt

Re: Łysienie

Post autor: MalinowyJogurt »

Te z trzema głowicami oprócz tego, że fajnie wyglądają to się nie nadają do niczego. @Piters No trochę to trwa i jak masz wrażliwą skórę i maszynka się nagrzewa to można się poparzyć.

Ja dosłownie 10 minut temu zrobiłem zakupy jak na załączonym obrazku + zwykła maszynka gillette blue 3. Najpierw ten pre-shave na umytą głowę pod ciepłą wodą, po chwili na to mydło do golenia, wtedy golenie idzie jak po masełku i nie ma opcji się zaciąć, no i po wszystkim ten balsam po goleniu, one są przystosowane specjalnie do skóry wrażliwej, nie robi się po tym cały czerwony łeb w jakiś plamach, nie ma podrażnień no i nie ma też suchej skóry. Takie z owalną końcówką używam jak jestem w rodzinnym domu i ojcu podpierdzielę, fajna sprawa bo też praktycznie gładki jesteś, ale to nie dla każdego rodzaju skóry.
Obrazek

Dodano po 20 minutach 1 sekundzie:
Sorry za post pod postem, ale wołam jeszcze @zuperhero bo przy edytowaniu nie dostaniesz powiadomienia.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja to kupuje jakiś zestaw trzech maszynek za 15 zeta, nakładam na łeb zwykłą piankę i lecę i na szczęście zero podrażnień ani nic. Tylko ze golę z włosem tylko, lubię ten ciemniejszy kolor dyńki od tych "włosów"
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
MalinowyJogurt

To ja bym został na Twoim miejscu przy takich maszynkach jak cie to nie podrażnia
Awatar użytkownika
Piters

No tylko trochę mi z tym schodzi jeszcze, dlatego właśnie jakby było coś szybszego co daje podobny efekt, nawet tam za kilka stówek to może i bym się zastanowił, głównie o to mi chodziło w sumie
MalinowyJogurt

Ja bym na Twoim miejscu poszedł do jakiejś fryzjerki co ma taką maszynke i bym powiedział żeby mnie tym na zero ogoliła i zobaczył ile to jej zajmuje, moja fryzjerka miała taką maszynkę i w sumie dzięki niej się skusiłem u ojca spróbować samemu tym przejechać. Żebyś nie wyrzucił kilku stówek i stwierdził, że jednak jakaś gillette blue 3 za 15 zł lepsza
hwjsk

Post autor: hwjsk »

....
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 11:33 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Zawsze miałem średnie włosy, nie mogłem ich zapuścić na więcej niż 6-7cm. Zakola zobaczyłem u siebie w wieku około 22 lat, nie miałem kompleksów na tym punkcie. Jedyne co mnie wkurzało to, że za ścinanie włosów co trzy tygodnie musiałem płacić tyle samo co ktoś z bujną czupryną :dunno:
W te wakacje z powodu przejściowych problemów ze skórą głowy, po raz pierwszy w życiu ogoliłem głowę na łyso. I powiem wam że było i wciąż jest świetne doświadczenie :bowdown:
1. Kształt mojej czaszki sprawia że wygląda to dobrze, a sama sylwetka wygląda na bardziej umięśnioną
2. Pobudka o poranku nie musi oznaczać że każdy włos sterczy mi w inną stronę
3. Kompletnie nowy wygląd

Tutaj taka mała uwaga: jeżeli będziecie się golić ręczną maszynką do zarostu to będzie wyglądać jak po chemioterapi. Dlatego polecam kupno golarki elektrycznej, która pozostawi 0.5-1mm głosów na skórze zamiast kompletnej łysiny. Pic:
Spoiler
Obrazek
Za pierwszym razem używałem do golenia Philips OneBlade ale ostrza zużywają się dość szybko więc teraz przymierzam się do zakupu golarki Braun z Serii S, by jednocześnie golić głowę i zarost.
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Ktoś się orientuje czy można sobie laserowo usunąć włosy na głowie? To znaczy tak by nie rosły.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Obstawiam, że bez problemów można, ale pewnie niewielu ludzi zdecydowało się na ten genialny i nowatorski zabieg.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
zuperhero

Post autor: zuperhero »

mnie za to od zawsze rozpierdala mikropigmentacja skóry głowy, czytaj tatuowanie sobie kropek imitujących ogolone włosy
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

gracjangk pisze: 18 sie 2021, 19:11 Tutaj taka mała uwaga: jeżeli będziecie się golić ręczną maszynką do zarostu to będzie wyglądać jak po chemioterapi. Dlatego polecam kupno golarki elektrycznej, która pozostawi 0.5-1mm głosów na skórze zamiast kompletnej łysiny. Pic:
Spoiler
Obrazek
Za pierwszym razem używałem do golenia Philips OneBlade ale ostrza zużywają się dość szybko więc teraz przymierzam się do zakupu golarki Braun z Serii S, by jednocześnie golić głowę i zarost.
Imo łysy łeb jest lepszy niż taki, więc ja se napierdalam maszynkami, ale u mnie akcja jest taka że mam gęste włosy po bokach i nawet na tym małym odroście wkurwiająca różnica jest w zagęszczeniu

A mikropigmentacja to nie jest taki zły pomysł w teorii bo wtedy czoło nie jest takie duże, ale jest to w pizdzisko nie praktyczne chociażby jak zaczniesz siwiec albo nwm cos innego
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

Cóż może lepiej świadczyć o dojrzałości użytkowników tego forum, niż temat o łysieniu?
sven22

Post autor: sven22 »

teraz już jakościowe przeszczepy robią u nas w kraju, także 10-15k i po sprawie. Ziomo po 1,5 roku wygląda jak jebany alvaro, a wcześniej zakolak, że musiał lecieć na 0 maszynką.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

Mam starszego ziomka, który od lat popyla w takiej rudej peruce na rondel, i to rozwiązanie jest genialne w swojej prostocie, nie wiem czemu ludzie z kompleksami na punkcie włosów z tego nie korzystają.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

mimo że pierwszy raz od lat zacząłem włosy lekko zapuszczać to imo łysa pala top fryzur, ale wiadomo trzeba miec odpowiedni kształt bani żeby dobrze wyglądać
lysosci ładne okulary dodają W CHUJ do wyglądu btw, więcej niż jakiejkolwiek innej fryzurze
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

sebring pisze: 26 paź 2021, 9:19 lysosci ładne okulary dodają W CHUJ do wyglądu
Spoiler
Obrazek
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
sebring

ładne okulary, l-dogg to przeciwieństwo stylu przecież poza tym
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

jakie przeciwieństwo stylu jak wydawał kilkadziesiąt tysięcy złotych rocznie na szmaty? nie kompiluje mi się to
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

lygrys tez wydaje w chuj hajsu na kamizelki taktyczne
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
sebring

yaml pisze: 26 paź 2021, 10:39 jakie przeciwieństwo stylu jak wydawał kilkadziesiąt tysięcy złotych rocznie na szmaty? nie kompiluje mi się to
no Eldo przecież wygląda jak wsiur, nie mów że nie XD
ODPOWIEDZ