Kto jest prawdziwym G

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kalom

Re: Kto jest prawdziwym G

Post autor: Kalom »

@ariusia666 real g
Awatar użytkownika
99mayday

Re: Kto jest prawdziwym G

Post autor: 99mayday »

9ijw7 pisze: dzisiaj, 10:11
99mayday pisze: 04 lip 2026, 0:01 Oskar83 - tutaj mam pewien dysonans między tekstami a wywiadami, ale na pierwszych płytach Oski brzmiał jak gość który liznął tematu i jego historię na bitach brzmiały jak ziomka co nie raz dał komuś po mordzie więc u mnie ma takie 7/10 i słychać że czeka na wyrok także z fartem mordo
W książce "To nie jest hip-hop. Rozmowy II" Oskar mówił, że wcześniej długo pracował w jakimś korpo za biurkiem i miał całkiem spoko zarobki. Większość tekstów to kreacja pod projekt i podkoloryzowane historie z imprez. Jeżeli to legit info to chyba Steez jest bardziej G niż on xD
To dziwna fazka
Mi Oskar na pierwszych dwóch płytach brzmiał jak gościu co liznął tematu, głos był patolski, treść była wybitnie na temat, a patrząc na to jak wyglądał jeszcze w Dobrym Towarze ostatnie co bym o nim pomyślał to pracownik korpo...

Do tego o ile zdaje sobie sprawę że część historii jest mocno konceptualna i inspirowana otoczeniem tak np. ostatni kawałek z Zawiałow gdzie nawija że przed 30 był operatorem wysięgników też mi bardziej do niego pasuje niż historia z korpo
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
ODPOWIEDZ