Nie mogłem z tego przy oglądaniu.
[serial] Cały ten rap (dokument Netflix, 2024)
Moderatorzy: gogi, con shonery
- marmolad_k2
Re: [serial] Cały ten rap (dokument Netflix, 2024)
Ciekawe czy Wdowa by była taka mądra gdyby pominęli kobiety w rapie, albo je ograniczyli do Bambi i Leosi.
Pewnie wtedy sama by krzyczała, że jak można coś ważnego pominąć
Pewnie wtedy sama by krzyczała, że jak można coś ważnego pominąć
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
To bardziej Kizo już
Ale im się jebło i to ma być dokument
Ostatnio zmieniony 26 sie 2024, 2:31 przez Majonez, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajna maniura prawilna
Dla mnie to jest paranoją, żeby nie było w tym dokumencie poruszonego Quebonafide który wywarł największy wpływ na to jak ukształtował się ten gatunek. A poruszyli jakieś Modelki i inne wynalazki (facepalm). Szkoda słów.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- Karko_Nape
irytujący jest ten "lektor", chronologii brak, wątki po łebkach a mimo to zdołali upchnąć kwestię sokoła że sprzedawał komuś lsd, albo jak wspominali jak to kiedyś było niebezpiecznie!! i że młodzi ludzie nie wiedzą jak to jest, nie wiedzą że nie było internetu! za dużo tego typu prawideł, które mogły być zastąpione użyteczniejszymi faktami.
montaż mnie męczy, za dużo efekciarstwa, urywki po kilka sekund, fade outy co chwilę, przebitki na papieża na początku xD za długie wprowadzenie w realia. young leosia i bambi nie miały nic sensownego do przekazania, wypadły jak dzieci wśród dorosłych które powtarzają to co od nich zasłyszały. pozytywnie zaskoczyłem się przy wypowiedziach okiego i szczyla, ale chyba tylko dlatego że oczekiwania miałem zerowe.
wątek gverilli i waimy imo całkowicie zbędny, mogli ten czas przeznaczyć na przykład na wątek jakiegoś większego, znaczącego beefu, a nie że tylko mes vs mezo, jakby to był potężny beef wszechczasów xD
2/10
montaż mnie męczy, za dużo efekciarstwa, urywki po kilka sekund, fade outy co chwilę, przebitki na papieża na początku xD za długie wprowadzenie w realia. young leosia i bambi nie miały nic sensownego do przekazania, wypadły jak dzieci wśród dorosłych które powtarzają to co od nich zasłyszały. pozytywnie zaskoczyłem się przy wypowiedziach okiego i szczyla, ale chyba tylko dlatego że oczekiwania miałem zerowe.
wątek gverilli i waimy imo całkowicie zbędny, mogli ten czas przeznaczyć na przykład na wątek jakiegoś większego, znaczącego beefu, a nie że tylko mes vs mezo, jakby to był potężny beef wszechczasów xD
2/10
w ogóle beka z mesa, że po takim czasie dalej płacze o to że potężny mezo aniele mu zajebał ksywke
było coś o laikike1 i milczemie epokowej płycie? jezeli nie to beka
- scam_sakawa
Nie oglądałem, ale oby nie
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Nie było i nie będzie, zresztą lakkike nic nie wnosi i raczej już nie wniesie w ten cały rap . Tylko niedojrzałe spusty myślą, że on i bisz jeszcze coś znaczą.
Mnie bardziej boli brak Shellera.
Mnie bardziej boli brak Shellera.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2024, 2:31 przez Majonez, łącznie zmieniany 1 raz.
- scam_sakawa
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2024, 19:21 przez Majonez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Karko_Nape
Netflix zrobił słaby dokument pod młodą publike żeby zapchać czymś swój katalog, kto by pomyślał.
ja myślę, że wszystko wyjaśniła pięknie i dobitnie wdowa w swoim wpisie.
Jak darzę muzykę Laika sentymentem, tak znam IRL jednego typa, który w ogóle wie kto to jest xd Nie ma szans, żeby ktoś taki pojawił się w dokumencie Netflixa. Nie ma co robić wyliczanek "nie pojawił się XYZ, ale gówno", bo w PL rapie było tyle tak barwnych postaci, że ciężko by to było upchać nawet w stu odcinkach, no i z perspektywy producentów tego serialu to weź teraz czekaj aż ci odpisze jakiś Laik, Bisz, czy Shellerini i żeby jeszcze im pasowało ustawić się na nagrywkę. Nie dogodzisz wszystkim.
jbc to nie oglądałem
jbc to nie oglądałem
nie było nagłego ataku spawacza, ale gówno!!!
- scam_sakawa
Zgadzam się, pominąć NAS w dokumencie o polskim rapie to absurd, rozumiem brak Shellerini czy LaikIke1, ale Fazi? Chłop równa się hip hop, ciekawa i charakterystyczna postać, pionier i prekursor.
W sumie to serial pod dzieciaków, ich bardziej obchodzi Bambi i Waima niż Fazi czy Krzysztof Kozak, Sokół i Rychu się załapali bo ich to każdy kojarzy
dokument na temat polskiego rapu powinien zaczynać się od nagrywania sos, ciuchy i borciuchy, a kończyć ćpuńskim eldorado z rogalem ddl, gdzie chłopaki przy krakersach folią wyklejali okna melanż kurwa pod kranówę nie raz odpierdoli korba
inaczej to nie ma sensu
inaczej to nie ma sensu
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
na ziomalu kaf-tan