Ćpaj Stajl - BIAŁE SZALEŃSTWO (2024)
- scam_sakawa
Re: Ćpaj Stajl - BIAŁE SZALEŃSTWO (04.2024)
Mnie nawet produkcyjnie te 2 kawałki zawiodły, za dużo się dzieje, ale totalnie nic nie wynika. Nie wiem jak to nazwać, ale wiecie o co chodzi. Brakuje czegoś.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
-
rapmakastet
Wystarczy posłuchać Melodramatu, żeby odpowiedzieć sobie na pytanie, kto jest lepszym raperem - Kony kładł tam topowe wersy np. ciężko autoironiczna Martyrologia dzielni, Młody synek czy J.I.J.T.S. - kipiące charyzmą i humorem. Kony grzejąc puchę miał dużo czasu na dopracowanie tekstów i to czuć. Genialny materiał i dotychczasowe opus magnum ćpajstajlu - produkcja i treść dopełnia się idealnie.
I o ile Cool p też potrafi dać zajebisty numer (Jak się nie ogarniesz) to te nowe kawałki są kurwa pozbawione wyrazu, jakiejś konkretnej treści - przechwala się chujwieczym i właściwie to nie wiadomo, o co mu chodzi
Tyle Mam broni się bitem ale ten najnowszy singiel to już kompletna padaka.
I o ile Cool p też potrafi dać zajebisty numer (Jak się nie ogarniesz) to te nowe kawałki są kurwa pozbawione wyrazu, jakiejś konkretnej treści - przechwala się chujwieczym i właściwie to nie wiadomo, o co mu chodzi
- Rozpierdalator
Właśnie chciałem pisać że żeby nie wydali kiedyś Melodramatu (i Złoty Strzał też był jak najbardziej ok) to może łatwiej by się te nowe wysrywy sprawdzało teraz. Ja tylko liczę na fity, ale nie jakichś Kukonów tylko ich ziomali typu LastDens, Baker czy nawet Kobik
Za dużo i za szybko to leci. Od razu pomyślałem o Łajce. Bit był prosty ale jednak niespotykany i i tak dużo się tam działoscam_sakawa pisze: ↑13 lut 2024, 21:53 Mnie nawet produkcyjnie te 2 kawałki zawiodły, za dużo się dzieje, ale totalnie nic nie wynika. Nie wiem jak to nazwać, ale wiecie o co chodzi. Brakuje czegoś.
przesluchalem dopiero ten kawalek z kukonem
podklad daloby sie uratowac, jest ciekawy i uwazam ze gdyby ktos sie postaral to na tym bicie moglby wyjsc zajebisty kawalek
ale
alick kurwa sepleni na tym tracku i ledwo go idzie zrozumiec jak sie wsluchasz do chuja
a kukon nie pasuje tutaj wcale, nawet jego zwrotka jest nawinieta w innym tempie, jakby maciek12 kleil sobie blendy
podklad daloby sie uratowac, jest ciekawy i uwazam ze gdyby ktos sie postaral to na tym bicie moglby wyjsc zajebisty kawalek
ale
alick kurwa sepleni na tym tracku i ledwo go idzie zrozumiec jak sie wsluchasz do chuja
a kukon nie pasuje tutaj wcale, nawet jego zwrotka jest nawinieta w innym tempie, jakby maciek12 kleil sobie blendy
- scam_sakawa
Dobra, po czasie TYLE MAM wkręciło mi się w chuj, ale ja sajko, więc ekipa zawsze ma u mnie spory kredyt zaufania.
Drugi singiel niestety nie przekonał, jak zostało powiedziane - najgorszy numer w historii ĆS, a ten Kukon to nie wiem po chuj został zaproszony. Panowie - featy okej, ale weźcie kogoś wyrazistego, a nie typa, który nagrał może 2 dobre albumy na 10. Wiem, że zasięgi, ale na ĆS czekasz dla ĆS, a nie po to, żeby cała masa normików, zasłuchanych w bezkompromisowych raperach typu Paluch, przyszła pisać komentarze pod klipami na YT w stylu rozjebane.
Drugi singiel niestety nie przekonał, jak zostało powiedziane - najgorszy numer w historii ĆS, a ten Kukon to nie wiem po chuj został zaproszony. Panowie - featy okej, ale weźcie kogoś wyrazistego, a nie typa, który nagrał może 2 dobre albumy na 10. Wiem, że zasięgi, ale na ĆS czekasz dla ĆS, a nie po to, żeby cała masa normików, zasłuchanych w bezkompromisowych raperach typu Paluch, przyszła pisać komentarze pod klipami na YT w stylu rozjebane.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2024, 12:08 przez scam_sakawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
alick chce hajs, zreszta trudno mu sie dziwic, mysle, ze to sa koniunkturalne featy. tylko, ze to krotkowzroczne, bo tak to on nowym pro8l3mem nie zostanie
mundialopsychoza
- scam_sakawa
Wiadomo, ale np. numer ze ZDECHŁYM OSOM był spoko, a chłop też wyboostował zapewne ich wyświetlenia gościnką. Nie mam nic przeciwko featom, ale ciekawym i ze smakiem, a nie taka rozmemłana kupa jak w przypadku Kukona.
Premiera przelozona na polowe maja, a do sklepu wjechala mozliwosc zamowienia poszczegolnych skladnikow zestawow, w tym samej CD: https://cpajstajl.pl/produkt/biale-szalenstwo-cd/
Mam nadzieję, że przełożyli po to aby Kony się podogrywał i uratował ten projekt
Kocham, pozdrawiam
- Rozpierdalator
Chyba się trochę Cool P przejechał
-
nescafeklasyg
Tu część komentujących chyba wciąż nie kuma że alick i cool p to ta sama osoba, która rapuje i przede wszystkim produkuje muzykę dla ćpaj stajl więc co to za pierdolenie że on zawłaszczył ten projekt skoro on go kurwa stworzył.
To jakby napisać że rza zawłaszczył wu tang.
Jak ktoś powątpiewa w raperskie skille alika to niech se np odpali crank all pijaczki oraz ćpunki w wersji z alickiem i bez to zobaczy ile roboty robią w numerze te podbitki, krzyki i inne tetegesy.
A kony owszem dobry dopóki nie zaczyna rapować z akcentem na sylaby w wyrazach.Jest to do zniesienia sporadycznie ale on potrafi całe zwrotki tak lecieć co już np dla mnie jest dość cięzkostrawne.
To jakby napisać że rza zawłaszczył wu tang.
Jak ktoś powątpiewa w raperskie skille alika to niech se np odpali crank all pijaczki oraz ćpunki w wersji z alickiem i bez to zobaczy ile roboty robią w numerze te podbitki, krzyki i inne tetegesy.
A kony owszem dobry dopóki nie zaczyna rapować z akcentem na sylaby w wyrazach.Jest to do zniesienia sporadycznie ale on potrafi całe zwrotki tak lecieć co już np dla mnie jest dość cięzkostrawne.
- yungXpaproch
a co ma kurwa akcentowac jak nie sylaby?
akcent na przerwy miedzy slowami?
-
bobermann3000
e tam u krankola to średnia zwrota, ale u tonfy zajebał dobrze
Dodano po 1 dniu 20 godzinach 18 minutach 36 sekundach:
ziomcy będą
szykuje sie zajebisty lineup gości
dwa razy crank all
ziomcy będą
dwa razy crank all
-
bobermann3000
ma być ponoć kaz, hałastra, pikers, tonfa, osa, ziomcy, crank all, winibobermann3000 pisze: ↑11 kwie 2024, 9:44 e tam u krankola to średnia zwrota, ale u tonfy zajebał dobrze
ziomcy będą
dwa razy crank all
obstawiam że oficjalna premiera 31 maja
Ale chujowo goście ja pierdole
Załaz, młody gad, Abram Montana, dmg96, czy reszta ananasów krakowskich z lwg to by bylo coś a nie jakieś lamusy z meja
Załaz, młody gad, Abram Montana, dmg96, czy reszta ananasów krakowskich z lwg to by bylo coś a nie jakieś lamusy z meja
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Jest juz oficjalna tracklista i data premiery - 31.05
1. Tolkien ft. Crank All
2. Pigwa ft. Zalaz & Wini
3. Hooligani ft. Pikers
4. Tyle mam
5. Czas na bombing ft. Abram Montana
6. Musze sie wyszumiec ft. Kaz Balagane & Ala17
7. Sciek ft. Zdechly Osa & Crank All
8. Z miasta kominow i smogu ft. Kobik
9. Ale nie ft. DJ Crack-R
10. To dla Ciebie ft. Crank All
11. Nie bierz tego do siebie ft. Kukon
12. Przelom ft. Arczi Szajka & Brzezin
13. Od sciany do sciany
14. Alkaloid ft. Mlody Zgred, DMG 96 & Koneser
15. Dziwka nie jest szczera ft. Halastra
16. Nie chce wiecej milosci freestyle ft. Zdechly Osa
17. Strateg ft. Chinczyk & Dejwis
18. Powod do radosci ft. Ziomcy, Cichon & DJ Zeten
19. Biale szalenstwo ft. Europussey5000
20. Chrzescijanski trap
1. Tolkien ft. Crank All
2. Pigwa ft. Zalaz & Wini
3. Hooligani ft. Pikers
4. Tyle mam
5. Czas na bombing ft. Abram Montana
6. Musze sie wyszumiec ft. Kaz Balagane & Ala17
7. Sciek ft. Zdechly Osa & Crank All
8. Z miasta kominow i smogu ft. Kobik
9. Ale nie ft. DJ Crack-R
10. To dla Ciebie ft. Crank All
11. Nie bierz tego do siebie ft. Kukon
12. Przelom ft. Arczi Szajka & Brzezin
13. Od sciany do sciany
14. Alkaloid ft. Mlody Zgred, DMG 96 & Koneser
15. Dziwka nie jest szczera ft. Halastra
16. Nie chce wiecej milosci freestyle ft. Zdechly Osa
17. Strateg ft. Chinczyk & Dejwis
18. Powod do radosci ft. Ziomcy, Cichon & DJ Zeten
19. Biale szalenstwo ft. Europussey5000
20. Chrzescijanski trap
potwierdzam ze
wyglada na przepotezny utwor14. Alkaloid ft. Mlody Zgred, DMG 96 & Koneser
Nie no fajne fity dla mnie jako osoby, która nie jest wielkim fanem ĆS.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji