[serial][Apple] Ted Lasso (2020 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
masz_szluge_
Re: [serial][Apple] Ted Lasso (2020 - )
no co, spoko, ale o babach xd
@KAHXY Chodzi Ci o całość czy początek nowego sezonu? Jak całość to serial wybitny, jeden z nielicznych, który porusza serducho w pozytywnego tego słowa znaczeniu. Oczywiście nie jest to „This is us” ( też genialny ) rozwalający na łopatki i powodujący katharsis w pewnych momentach, wręcz przeciwnie dzięki ciepłej otoczce, łatwej chemii między widzem, a bohaterami, komediowym sznycie przeplatanym życiowymi rozterkami ogląda się mega przyjemnie i szybko. Nie byłem za tym, aby reaktywowali nowe sezon, ale jak już leci to po dwóch odcinkach można stwierdzić, iż otrzymujesz ten sam smakowity kąsek - po takiej przerwie miło jest wrócić do tego ciepełka. Nie wiem skąd problem, iż pojawia się w tle drużyna złożona z kobiet zawsze to jakaś odskocznia.
Wybacz, miałem na myśli konkretnie 3 sezon wlasnie.SiNi pisze:[mention]KAHXY[/mention] Chodzi Ci o całość czy początek nowego sezonu? Jak całość to serial wybitny, jeden z nielicznych, który porusza serducho w pozytywnego tego słowa znaczeniu. Oczywiście nie jest to „This is us” ( też genialny ) rozwalający na łopatki i powodujący katharsis w pewnych momentach, wręcz przeciwnie dzięki ciepłej otoczce, łatwej chemii między widzem, a bohaterami, komediowym sznycie przeplatanym życiowymi rozterkami ogląda się mega przyjemnie i szybko. Nie byłem za tym, aby reaktywowali nowe sezon, ale jak już leci to po dwóch odcinkach można stwierdzić, iż otrzymujesz ten sam smakowity kąsek - po takiej przerwie miło jest wrócić do tego ciepełka. Nie wiem skąd problem, iż pojawia się w tle drużyna złożona z kobiet zawsze to jakaś odskocznia.
Ciesze się, że duch poprzednich dwóch jest w nim żywy - bazując na tym co napisałeś. Dokończę to co mam do oglądania i z chęcią siądę do niego.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przebrnąłem przez trzeci do końca ostatnio i dobiłem do wczorajszego odcinka.
To nadal jak na moje trzyma dobry poziom i ten śmieszno-ciepły klimat, który był w poprzednich sezonach.
Choć bałem się o bezczelne odgrzanie kotleta jak pojawiła się Rojas, to jednak dobrze z tego wybrnęli jak na moje
To nadal jak na moje trzyma dobry poziom i ten śmieszno-ciepły klimat, który był w poprzednich sezonach.
Choć bałem się o bezczelne odgrzanie kotleta jak pojawiła się Rojas, to jednak dobrze z tego wybrnęli jak na moje
Zastanawiam się czy to oglądać jako fan piłki nożnej. Jakiego typu humor to jest? Coś w stylu The Office czy bardziej komediodramat?
Naiwna komedyjka, w której piłka jest imo tylko tłem, do tego potraktowanym bez wyczucia, jestem na nie
oglądaj, myślę że ci siądzie. Ogólnie im dalej tym lepiej, ale już po 2-3 odcinkach masz vibe całości, więc będziesz wiedział czy warto.
humor w stylu świeże gagi na czasie, klasyczny żart na reakcji-refleksie w odpowiedzi i kreatywnych follow-upach. Sporo gry słowem i żartu ujmującego różnice językowe, kulturowe i sportowe między amerykanami i brytyjczykami.
To jest komedia z pozytywnym wydźwiękiem od której ma się zrobic cieplej na sercu, ale ma też wątki z lekką dramą.
Natomiast wątek piłkarski jest oczywiście naiwny i totalnie nierealny
igorzastyy pisze: ↑23 cze 2026, 18:19 Pięknie sobie to ułożyłeś wszystko, ale musisz pamiętać, że to jest tylko wytwór twojej głowy, chyba nie do końca zdrowej