Słuchawki

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
trez

Re: Słuchawki

Post autor: trez »

Mam te drugie i polecam. Głównie używam do biegania. Dobra bateria. Audiofilem nie jestem, ale grają dobrze xd.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

A ja raczej nie polecam:
Wcześniej miałem Jabra Elite Active 4 i mimo wszystko czasem wypadały z ucha... oraz miały zaledwie poprawny dźwięk, wyraźnie gorszy od Edifier X3, które miałem jeszcze wcześniej.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Oba modele to tandeta z plastikowym brzmieniem oraz kartonowym basem, ostatnio miałem okazję testować produkt od Dysona i jakbym miał wydać 2 tysiące na taki badziew to bym sobie strzelił w łeb, niskie tony podbite do granic możliwości, ciągną się jak guma z majtek, stopa zmiękczona, detal przykryty przez bas, wykonanie trochę bazarowe z tanim przetwornikiem, ale to akurat było do przewidzenia, firma nie ma nic wspólnego z dźwiękiem i w sumie najlepiej jakby została przy tym w czym jest najlepsza na rynku.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Sivga Phoenix. Używał ktoś tutaj? Jakie opinie?
https://www.amazon.pl/SIVGA-Phoenix-pol ... B08BLJR1DL

Planowane zastosowanie: do komputera do użytku codziennego. Muzyka, gry, okazjonalnie praca.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Wygladaja pieknie, nie mialem ale poczytaj opinie na reddicie i audiosciencereview lub head-fi, na szybko to ludzie pisza ze kiepsko z wygoda bo dosc male. Patrzac na spektrum odpowiedzi czestotliwosciowej to bas i wysokie tony beda slabiutkie i beda graly srednicą (czyli wokalami). Za 1399 pln raczej drogo skoro sa komentarze „they are ok for 115$”. bym w tych pieniadzach wybieral cos z trojki: beyerdynamic, sennheiser, hifiman zaleznie od tego czy granie dynamiczne czy planarne (i czy masz wzmacniacz). Audiotechnica lub AKG tez raczej sie nie zawiedziesz na popularnych modelach ale dla mnie ta trojka to zazwyczaj byly dwie polki wyzej (przy porownaniu modeli konkurujacych). HD z serii 600 (errata pewnie troche drozej niz 1k), DT770/880/990 lub hifiman sundara to takie dosc oczywiste wybory w przedziale 700-1000zlotych zaleznie od preferencji
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Parlae

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. No właśnie mało dosyć opinii w necie o tych słuchawkach, a mam okazję wyrwania ich od ziomeczka za 400 zł. Z tego co wyczytałem w jakiejś recenzji zagranicznej to właśnie wygoda noszenia nie jest najlepsza, ale będę miał okazję je zobaczyć na żywo, założyć i pewnie wtedy zdecyduję.
Grać to ponoć dobrze grają.
A to nie jest tak, że do takich Beyerdynamicow (myślałem o DT770 Pro szczególnie) potrzebuję jakiegoś wzmacniacza? To raczej słuchawki studyjne są, ale mają też wielu fanów w necie, którzy chwalą to jak słychać każdy detal w grach np. Dodatkowo to podobno wielkie kloce są. Też bym musiał przymierzyć.

Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

beyery wychodza w roznych wersjach od bodajze 32 ohmow do 250 i te 32 ohmowe maja wyzsza skutecznosc i mozna je napedzic ze zwyklej karty dzwiekowej bez wzmacniacza. Za okolo 400-500 pln to bralbym philipsy fidelio x2hr albo dt770 w wersji 80ohm ew hd590 uzywki bo sennheisera pojebion z retailami i do zadnych z tych sluchawek nie potrzebujesz wzmacniacza
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Używam od kilku lat -> https://www.amazon.com/Bose-QuietComfor ... CYWWD?th=1

Już nie produkują nawet. W necie piszą, że jakość lepsza niż w nowszej wersji 45.
Jedyny minus dla kogoś, to może być wejście mini usb (może dlatego już nie robią), ale mnie to tam lata, bo chodzę z pajączkiem do wszystkiego. Mega wygodne. Polecałem wielu osobom i każdy zadowolony. Zresztą na yt pełno review czy na reddit.

Tu masz specyfikacje po Polsku https://www.x-kom.pl/p/466636-sluchawki ... zarne.html
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@ParlaeDaj sobie spokój z takimi wynalazkami i nie idź tą drogą -u siebie mam najsławniejszy model dla djotów senhesiher HD 25-C II tylko, że na kablu (obecnie jako HD 25 Plus) i u nich masz wszystkie dostępne części gdyby coś się stało, struktura basowa jest tam fenomenalna, ale jak się uparłeś na blooth to szedł bym w marki, które są topowe i które rzeczywiście brzmią, a nie jazgoczą z kierunkiem na senka@eddy_wata dobrze Ci prawi, poza tym też nie napisałeś jakie lubisz brzmienie bo są tacy, którzy poszukują przykładowo wokalu podanego na twarz lub niskich tonów zasłaniających całą średnicę.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

Sony WH-1000XM5 na propsie? Udalo sie wyrwac za €149 nowke sztuke, pod Apple Music i PS5, Switch.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

ja mam 1000XM4 i grają okej, ANC bardzo fajne. ale 900zł bym za nie drugi raz nie dał. 149 jurków dobra cena
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

anulowaly mi kurwy. Za €299 to juz przesada bedzie, chociaz jak testowalem je w sklepie, to graly bardzo dobrze jak na sluchawki bezprzewodowe
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

soundcore liberty 4 pro sa kozackie wiec aktualizuje polecenie podwyzszajac numerek o jeden
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Dobra, od dawna się noszę z zamiarem kupna więc takie mam wymagania i może ktoś poleci:
- nauszne
- bezprzewodowe i przewodowe jednocześnie
- wymienny przewód jakby się kabel zjebał
- mikrofon w nich niepotrzebny
- mają działać z telefonem (Oppo), PC, Xbox Series X, Steam Deck, PS5, iPad
- do grania i słuchania muzyki, głównie rapu
- słucham głównie przy komputerze, mam dokupić wtedy jakieś oddzielne urządzenie wpinane na USB, żeby jakość dźwięku z nich był lepsza?
- zależy mi na tym, aby dźwięk był naprawdę dobry
- cena tak do 2000 zł max
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Noszę się zamiarem kupna tws do codziennego użytku. Chciałbym wydać tak do 600, ewentualnie mogę to lekko nagiąć o ile będzie warto. Generalnie chciałem wziąć Denon perl pro, ale niestety mój s23u nie obsługuje aptx ll za to denony nie mają ldac. Szukając dalej mam 3 faworytów, ale jestem otwarty na jakąś propozycję. Mianowicie
Soundcore Liberty 4 pro- jest ldac
Technics AZ 60 Mk2 - jest ldac
Svanar wireless LE- nie ma ldac, za to ma jakieś lepsze przetworniki i wbudowany dac.

Prawdę mówiąc nie mam pojęcia co bardziej wpłynie na jakość i szukam pomocy kogoś kto ogarnia te wszystkie niuanse.

Jeśli chodzi o brzmienie chciałbym ,żeby było stosunkowo rozrywkowe, raczej cieple natomiast nie na tyle żeby bas przesłonił wszystko inne. Jeśli jest ktoś w stanie pomóc, będę wdzięczny ;)
Awatar użytkownika
ART

bedziesz zadowolony z liberty 4 pro

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Parlae

Akurat jest promocja na te słuchawki:
https://www.pepper.pl/promocje/sluchawk ... agd-986076

Awatar użytkownika
ART

spoko to nie te ale dzienks

rym| last.fm
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Luxair pisze: 05 wrz 2024, 22:47 Soundcore X20 by Anker
mam te słuchawy od jakiegoś czasu ale jestem zadowolonych chyba maksymalnie tak 4/10 - wypadają mi z uszu i nie spadają na ziemię tylko przez te zauszniki :neutral:
nic na potem
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

@kr0pka Kurde, u mnie wręcz przeciwnie, to pierwsze słuchawki które nigdy jeszcze mi z uszu nie wypadły, jestem super zadowolony - w przeciwieństwie do poprzedniej Jabry :) I dźwięk duuużo, duuużo lepszy.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
ODPOWIEDZ