Sokół

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
d3luge1

Re: Sokół

Post autor: d3luge1 »

dr zjeb pisze: 19 gru 2025, 19:17 Mój tejk po tych fragmentach jest taki, że Sokół prawdopodobnie wpadł w dokładnie taką samą pułapkę co dosłownie chyba każdy, kto chciał kiedyś napisać jakąś powieść/opowiadanie, mianowicie - nie ma pojęcia o strukturze czy warsztacie, bo tego się po prostu trzeba nauczyć, nikt nie rodzi się z tym.
Mi się podoba ta teoria bo biorąc pod uwagę, że Sokół jest znany jako narrator i storyteller polskiej rapgry to na pewno pomyślał sobie, że książka to będzie taki dłuższy kawałek. Nie wiem czy on miał jakikolwiek na to pomysł czy tylko siadł i napisał. Mi się wydaje, że marketingowo mogłaby się obronić książkowa wersja "Każdy ponad każdym" - jako nawiązanie do tamtych zdarzeń albo dłuższa wersja.
Czarnyszewicz i Piasecki. Dwa genialne debiuty, które są w ścisłej topce literatury polskiej, obaj bez wyuczonego warsztatu, po prostu z czutka, której nie zastąpi żaden szablon.
czy to próba obalenia statystyki dowodem anegdotycznym?
Akcja powieści Wesołych Świąt rozpoczyna się 23 grudnia 2021 roku, a premiera zaplanowana jest tak, żeby czytać ją w te same dni, w których się rozgrywa, tyle że cztery lata później.
Niesamowite doświadczenie na święta za jedyne 95 zł
kark to nie debil, mówił mi tak laik
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

To do szuflady żeby poćwiczyć czy żeby ją wydać za 95zł? Jak chciał poćwiczyć to mógł nie wiem, za darmo ją wydać do neta jako ciekawostkę dla fanów tak jak raperzy mixtapy kiedyś? Chociaż Sokołowi taka idea jak darmowy mixtape chyba obca i tanio skóry nie sprzedaje

Jbc nie oglądałem, oceniam na podstawie miniaturki
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

jakbyś był Warszawiakiem, ale takim prawdziwym z dziada pradziada, z betonowej dżungli, to nie chciałbyś poczytać charakternego kumpla Wojtka w jego debiucie? Nawet za cenę 95zł - ale to już ustaliliśmy, że w Warszawie gangi, strzelaniny i nie-wieś, więc siłą rzeczy taka mocna, męska, charakterna książka nie może być za tania, jak dla jakiegoś lamusa, co go nie stać np. na bluzę PROSTO
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
dziejaszek

Rzekomo miała nie wyjść, ale kilka osób przeczytało i dało pozytywny feedback :P
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Śmiechu warte to jest, Tede który wydał dziesiątki darmowych mixtapów był jebany za komercję, a Sokół który chyba żadnego mixtape za friko nie wydał, do tego teraz sobie życzy 95zł za książkę napisaną hehe do szuflady żeby poćwiczyć mordo, nie interesują mnie recenzje heh, jak nagrałem napisałem coś słabego to żartowałem, jest gut gut bo jest badbojem co nagrywa o ulicy chociaż też był bananowcem
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Teraz wyda tą właściwą książkę za 150.Potem trzecią ale pierwszy raz solową bo grafikę zrobi waligóra a we wcześniejszych robili inni.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Tede jest najmniej sprzedajnym raperem w kraju, ale do takich wniosków trzeba po prostu dorosnąć.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Trzeba być niegramotnym żeby nie mieć 95 zł na książkę ziomka i przyjaciela.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

On w tych wywiadach zawsze wychodzi na największego buca w branży, tu nawet sama miniaturka i ten cytat w niej potwierdza, że to miano w pełni zasłużone.

Aż pozwolę sobie zacytować własny komentarz do wywiadu Flinta z nim sprzed 5 lat, bo już wtedy o tej książce swojej pierdolił.
Rap techniczny jest głupi i cyrkowy, tylko taki rap jak robi Sokół jest fajny. Sokół nie umie nawijać super technicznie, ale nie musi, bo wie, że to gówno, a moda na cyrkowy rap przeminie. Sokół umie wszystko od urodzenia, nie chce się tu przesadnie chwalić, ale on nie ćwiczy, bo nie musi. Napisze scenariusz, jego koledzy scenarzyści polecają poradniki i sami z nich korzystają, ale Sokół mówi, że to gówno, bo on umie wszystko od urodzenia. Ludzie są głupi, Sokół jest mądry. Ale potrafi się zniżyć do ich poziomu i odnajdzie się w każdym środowisku. Sokół nie ściga się na wielkość kutasa o czym głośno mówi, jest ponad tym, bo wie, że ma największego kutasa. Sokół nie czyta wiadomości od fanów, po co miałby to robić, skoro to jest gówno jakieś, a ludzie są głupi. Sokół napisze książkę, ale jeszcze nie teraz, bo nie chce się stawiać pośród innych raperów, którzy napisali książki, bo one są chujowe i on się brzydzi. Sokół nie jest jednak idealny, o co to to nie, wyznał, że słabo jeździ na łyżwach.
dziejaszek

Sokół twierdzi, że nie wie, ile jego książka kosztuje :rotfl: ale głos mu się trochę załamał, jak to mówił :dunno:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

No na bank nie wie :lol: :damn:

Która minuta?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Gdyby był Tedem mógłby powiedzieć, że nie wie też o czym jest i koledzy mu opowiedzieli fragmenty
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
dziejaszek

Burak pisze: 22 gru 2025, 17:42 No na bank nie wie :lol: :damn:

Która minuta?
Na samym końcu
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Sokol ty to jednak jestes debilem jebanym
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
scam_sakawa

ha, ale przynajmniej ze ŚRÓDMIEŚCIA
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

scam_sakawa pisze: 22 gru 2025, 17:17 Tede jest najmniej sprzedajnym raperem w kraju, ale do takich wniosków trzeba po prostu dorosnąć.
Powtarzam to zawsze, gdy widzę jak zachwala kubełki KFC w programie u Stanowskiego Krzyśka (jak batony). Hwdp i xtb, mordo!
apacz

Post autor: apacz »

gods bidness pisze: 22 gru 2025, 17:22 Sokół nie ściga się na wielkość kutasa o czym głośno mówi, jest ponad tym, bo wie, że ma największego kutasa.
:bowdown:
Najlepsze podsumowanie Wojtka "Wojtka Sokoła (pełna ksywka)" Sokoła jakie mogło powstać.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

d3luge1 pisze: 21 gru 2025, 19:24
Czarnyszewicz i Piasecki. Dwa genialne debiuty, które są w ścisłej topce literatury polskiej, obaj bez wyuczonego warsztatu, po prostu z czutka, której nie zastąpi żaden szablon.
czy to próba obalenia statystyki dowodem anegdotycznym?
Tak, książkowy przykład dowodu anegdotycznego.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

gods bidness pisze: 22 gru 2025, 17:22 Rap techniczny jest głupi i cyrkowy, tylko taki rap jak robi Sokół jest fajny. Sokół nie umie nawijać super technicznie, ale nie musi, bo wie, że to gówno, a moda na cyrkowy rap przeminie. Sokół umie wszystko od urodzenia, nie chce się tu przesadnie chwalić, ale on nie ćwiczy, bo nie musi. Napisze scenariusz, jego koledzy scenarzyści polecają poradniki i sami z nich korzystają, ale Sokół mówi, że to gówno, bo on umie wszystko od urodzenia. Ludzie są głupi, Sokół jest mądry. Ale potrafi się zniżyć do ich poziomu i odnajdzie się w każdym środowisku. Sokół nie ściga się na wielkość kutasa o czym głośno mówi, jest ponad tym, bo wie, że ma największego kutasa. Sokół nie czyta wiadomości od fanów, po co miałby to robić, skoro to jest gówno jakieś, a ludzie są głupi. Sokół napisze książkę, ale jeszcze nie teraz, bo nie chce się stawiać pośród innych raperów, którzy napisali książki, bo one są chujowe i on się brzydzi. Sokół nie jest jednak idealny, o co to to nie, wyznał, że słabo jeździ na łyżwach.
świetne, piękne
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ODPOWIEDZ