Mata - 100 Dni do Matury (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

DeDoK

Re: Mata - 100 Dni do Matury (2020)

Post autor: DeDoK »

niech usunie ten klip bo namawia do przebywania na zewnatrz
Awatar użytkownika
deska

Post autor: deska »

Słuchałem sobie dzisiaj tej płyty znowu i chciałbym tylko zaznaczyć, że numer Mata - Wino Sangrita (s01e01) to jest mega kosa

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master »

Bardzo fajny album, ale ma mały repeat value
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
Awatar użytkownika
poztytiv
Zbanowany

Post autor: poztytiv »

imo album chujowy
przedszkolanek pisze: 28 sty 2021, 17:27 no i niech ktoś mi powie, że to nie jest pawoleh w nowym wcieleniu
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

szanuje za 1 posta
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Jaka to była śmieszna płyta. Ale ląduje, niestety póki co jako debiut dekady. W poprzednim był Art214, teraz nie widzę póki co mógłby to przebić
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ty ale wiesz ze to bylo wydane w tej samej dekadzie co art brut i wiele innych zajebistych debiutow?
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

oj, ja bym nie postawił pieniędzy, że to był choćby debiut miesiąca stycznia 2020, a tu gość wyjeżdża z dekadą :lol:
Awatar użytkownika
manieq

Post autor: manieq »

"100 Dni do Matury" diamentową płytą
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Obrazek
doncic
Zbanowany

Post autor: doncic »

Wstyd
Awatar użytkownika
devilss

Post autor: devilss »

beka :confused:
Awatar użytkownika
000

Post autor: 000 »

deska pisze: 27 maja 2020, 19:47 Słuchałem sobie dzisiaj tej płyty znowu i chciałbym tylko zaznaczyć, że numer Mata - Wino Sangrita (s01e01) to jest mega kosa

zawsze w lato bangla
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Iks kurwa de
A wszystko bo banan ma znanego starego i hajs na jakosciowe nagrywki

Dodano po 39 sekundach:
Nieporozumienie jak gang albani z drugą płytą równonocy
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

co ty pierdolisz, jego stary prawie nic nie ma do jego sukcesu. gdyby nie nagral zajebistej biblioteki trap do startera to chuja by mu dala jakosc. a to tez i tak kawalek po kosztach na type bicie z youtube
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No ale jedna sprawa odnieść jakiśtam sukces, a druga stać się zjawiskiem masowym i wyprzedawać stadiony. To drugie mogłoby nie nastąpić bez śniadaniowek pochylających się nad wybudzeniem przez mate dzieciaka ze śpiączki i ogólnego legitymizowania twórczości przez fajnopolactwo
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
yungXpaproch

no w sumie szczerze ciezko powiedziec co by bylo gdyby jego stary byl kims innym. z drugiej strony patrzac no to faktycznie, duzo osob niezainteresowanych muzyka jednak uslyszalo o nim, tak jak mowisz, ze sniadaniowek mowiacych o nim jako o synie matczaka. ale tez, czy ci odbiorcy sniadaniowek sa jego stalymi sluchaczami? osobami, ktore kupia bilet na koncert? watpie, a dopiero tez jego rodzina zaczela grac role przy "patointeligencji", przed ktora juz zdazyl zbudowac jakas pozycje na scenie
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Nie da się tego ocenić, ale przed Patointeligencją to jego pozycja na scenie była tak jak wielu innych młodych, a po wbił to ścisłej topki raperów w PL.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

Niech się ojciec cieszy, że ma takiego syna, bo Tata Maty był nołnejmem dla całego mojego otoczenia, póki się synek nie pojawił. A teraz normalnie słucham jego tracka i korzystam z pomocy prawnej.
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
edenmar

Post autor: edenmar »

Właśnie ja też nie jestem przekonany co do tego jaki jest ten ciąg przyczynowo-skutkowy, Twitter to jest jednak jakaś mikro-banieczka, wręcz wydaje mi się, że większość Polaków do tej pory nie ma pojęcia kim jest kurwa Marcin Matczak. Owszem, może trochę pomogło mu to w przebiciu się do warszawskiego salonu, tych wszystkich opiniotwórczych dziennikarzy, ale w czasach w których Kuba Wojewódzki zatańczyłby bredgensa na chuju, żeby mieć raperów w swoim programie, to tak czy inaczej on by sobie poradził. No i jak się patrzy po wyświetleniach na YT to jego najpopularniejszym kawałkiem jest wcale nie "Patointeligencja", ale niewiele starsze "Schodki", więc ciągnie go jednak wchodząca w dorosłość dzieciarnia, bez tego całego weltschmerzu. IMO naturalna kolej rzeczy jest taka, że będzie następowała takohemingłejizacja Maty, on będzie sobie rapował coraz więcej o tym jak przytłacza go własny sukces, a dzieciarnia znajdzie sobie nowego beztroskiego idola. Inna sprawa, że korzystając z koneksji ojca i swojej popularności, to on mógłby np. wpierdolić się w politykę z najbardziej freakową partią w historii, jakimś takim Ruchem Palikota 2.0, tylko nie wiem, czy mu to do czegokolwiek potrzebne. Bezpieczniej jednak sprzedawać makdonaldy.
Nerwowy

Post autor: Nerwowy »

Drodzy użytnicy, chyba imba jest.
Ma ktoś może oryginalny instrumental do Patointeligencji?
Jacyś kutasiarze prawdopdoobnie usunęli go, więc także z playlisty na YT, gdzie na 60% był (a teraz wyświetla, że jednego filmu właśnie brakuje). A z tego co pamiętam, był na kanale oryginalnego beatmakera, którym raczej nie był ani Mata, ani Sujon Ahmed, jak jest na streamingach (na Discogzie nie ma tam producentów), bo nie mogę już znaleźć tego po producencie. Wydaje mi się, że pamiętam, jak husaria się zleciała i przejęła tam sekcję komentarzy, i byłem z deka zdziwiony, że w sumie to był type beat z netu, tylko że dużo lepiej brzmiał po miksie.
Czy ktoś może wie, co to był za producent/bit/nazwa/ew. może ma kopię? Szukałem trochę nawet tutaj, ale nic.
Edit. OK. Pod klipem znalazłem, że producentem był trooh hippi (prawdopodobnie ten sam typ, tylko to jego ksywa - na streamingach jest ten sam zabieg w creditsach w sumie). Jego kanał jest, ale możliwe, że nic nie znajdę, bo usunięte.
Zrób sobie dobry instrumental/acapella/4+ ścieżki z dowolnego utworu - 2026 klik

Linki
Spoiler
ODPOWIEDZ