Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SiNi

Re: Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)

Post autor: SiNi »

oldschool pisze: 23 sty 2021, 23:47 @SiNi, którzy potrafiliby znaleźć geniusz w pierdach Bedoesa, gdyby postanowił nagrać je zamiast płyty xD
No i co w tym śmiesznego? Nie wymyślaj głupot w stosunku do mnie i mi ich nie wmawiaj bo ani to śmieszne, ani żałosne. To, że komuś się podoba ta płytka i muzycznie odnosi sukces, a Tobie nie podchodzi pod własny gust i nie możesz tego przeżyć to już chyba Twój problem. Tak jak pisałem wcześniej za bardzo chyba ludzie biorą pewne rzeczy na poważanie i wartałoby oddzielić świat artystów od realiów. Jak komuś nie leży to ok, nie mam z tym problemu, mi osobiście pasuję klimat na RR.

Zapomniałem w moim poprzednim poście jeszcze tego jakiegoś smarka dodać o którym wspomniał denar to lepszy i idealny przykład na przedstawienie całej wspomnianej przeze mnie hipokryzji.
Awatar użytkownika
benqacz
#freesentino

Post autor: benqacz »

Za to deprecjonowane Pana Wankza i - 2013 w odniesieniu do Bedoes to na pohybel z Inoks. :bag:
Inoks to prowokacyjne multi Pawloleha.

Smarki, wankej mieli lotność na bicie, styl i oryginalność, ciekawe lyricsy wnosząc swoją wartość dodaną na scenę. Bedoes kopiuje trendy zagraniczne, mimo dobrego warsztatu serwuje nam woklalnie kupę aldente, posypane lyricsami spod wścieklizny macicy.
Czułbym się niezręcznie słuchając w towarzystwie innych ludzi.
#free2rzyn
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Wyjaśnione idealnie!
Awatar użytkownika
inoks

Post autor: inoks »

SWN pisze: 24 sty 2021, 1:38
inoks pisze: 24 sty 2021, 1:22 bo jasno rozgranicza w niej, że nie ćpa ale dalej skręcają drzewka (czyli jarają)
Michał nie ćpa
reszta
jarają

RESZTA, JARAJĄ, ONI. Michał nie ćpa, czyli biorąc pod uwagę to co napisałem wcześniej o autoironii - Wankz już nie pali, ale RESZTA jara. Wers wcześniej rapuje, że chciałby wziąć kilka zmian w swoje ręce, a ta jest pierwszą z nich, mimo to trzyma z tą samą bandą, która nadal jara, RESZTA, ONI.
inoks pisze: 24 sty 2021, 1:22 twoje tłumaczenie w tym momencie upadło, bo skoro dla niego ćpanie=\=jaranie to oznacza, że skoro przyznaje się do ćpania to w grę nie wchodziła trawka
Upadło to tylne zawieszenie fury jak się tam Bedoes pod klubem wpierdalał do bagażnika. Przyznaje się do ćpania określając tak ironicznie palenie trawy, a w drugim cytacie zastrzega, że nie brał nigdy (nieironicznych) narkotyków, bo jak sam już ładnie zauważyłeś "dla niego ćpanie=\=jaranie", więc może się chwalić paleniem blantów jednocześnie zgodnie z prawdą twierdząc, że nigdy nie brał narkotyków, a ćpunem nazywa się prześmiewczo, bo postrzegają go tak stare baby uważające zielsko za zło, kumasz??

Ja jebie.
Ojojoj, ależ ewidentnie pada tam "reszta z NAS" oraz "nie stać NAS", więc Wankz+ONI, jeśli chodzi o jaranie, ale tylko Wankz, jeśli chodzi o ćpanie, co dalej zaprzecza twojej tezie. Nie wykluczam, że nie masz racji, bo skoro jesteś fanem jego osoby, to zapewne wiesz lepiej co robił, a czego nie. Natomiast z tej linijki wynika, to co już wypisywałem wyżej. No a w drugiej części wypowiedzi się powtarzasz, więc już ci pisałem, że ten zabieg tworzenia iluzji, że czegoś nie kumam i tłumaczenia mi tego, by mi umniejszyć jest zbędny. A no i ewidentnie myślisz, że jestem jakimś nad wyraz potężnym fanem Bedoesa i mnie urażą/striggerują wstawki o akcji z bagażnikiem to XD

Dodano po 6 minutach 17 sekundach:
A, no i mnóstwo osób może pomyśleć, że chcę umniejszyć twórczości Wankejowi. Otóż moim celem nie było deprecjonowanie jego całej twórczości, tylko w poście wyrażającym opinie na temat Rewolucji Romantycznej napisałem, że każdemu raperowi można zarzucić monotonność i hipokryzję i jakiś użytkownik poprosił by wskazać ją u Wankza co też poczyniłem. Jestem pewny, że jego twórczość przyczyniła się bardzo pozytywnie na wygląd dzisiejszej sceny, natomiast nie uważam, że jego zwrotki w chwili słuchania tego w 2021 były czymś wybitnym, ale taki był rap w tamtych czasach i ktoś musiał to zrobić by następne pokolenia raperów już nie musiały.
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

SiNi pisze: 23 sty 2021, 23:00 Wystarczy wsadzić na bity RR Sentina lub Laika czy innego jakiegoś tam ulubionego pędzla w pozytywnym tego słowa znaczeniu z tymi samymi tekstami co nawinął Bedi i by się tu trzepali jakie to jest super, hipokryzja jest wszechobecna w rapie tak samo jak i na tym forum. W 100% zgadzam się z Twoim postem chyba jesteś jednym z nielicznych, który podszedł do tego albumu i twórczości z przymrużeniem oka i przede wszystkim z dystansem.Większość słuchaczy pewnie interesuję osobowość danego rapera, jakieś tam pitolenie o prawdziwości jego prywatność itp. niektórzy to chyba tym żyją, ja należę do tej mniejszości co mają to gdzieś i mało mnie obchodzi kto się na kogo kreuję i jakie ekscesy wyprawia na codzień, potrafię oddzielić świat stworzony na CD od rzeczywistości - również słucha mi się tej płytki bardzo dobrze i polecam odsłuch nocny i tak samo jak forumowy kolega mam wywalone na jakieś moralizatorstwa i innego tego typu pierdoły, muza ma mnie bawić, bujać, rozluźniać i pobudzać wspomnienia, czasami zdarzy się jakiś rapowy wieszcz Mickiewicz to można sobie pokontemplować.
dobra chlopie bo tu dales ostre gowno wyjatkowo. wlasnie glowny problem bedoesa to sa przeultraarcychujowe teksty i nie uratuje tego zaden bit z RR, bo chlop go nie umie wykorzystac, co powoduje, ze tej plyty sie tragicznie slucha. ja rozumie jezyk polski i ciezko mi tak w chuj bylo przebrnac przez te plyte, bo to jakie on zjebane wersy sklada to jest szczyt, plus ta hipokryzja, ktora wytkneli chyba wszyscy dziennikarze i bardziej ogarnieci postujacy w tym temacie. jakbys dal sentino albo laikowi takie umiejetnosci teksciarskie jakie ma bedoes to by nigdy nie byli tam gdzie sa i nie wiem czemu tak ciezko zrozumiec dlaczego sa poziomy wyzej od bydgoskiego grubego. ja sam mialem w chuj oczekiwan, asmz to byl calkiem okej material, pojedyncze rzeczy potem byly spoko, no ale wyczul ze zrobi hajs i wyjebane. i spoko ale ja sie tym nie bede jaral, chcecie to zajebcie mu bucha z dupy. ja nie mam zamiaru podchodzic z jakims przymruzeniem oka i dystansem bo to nie jest material dla beki ani kurwa plyta kukiego tylko profesjonalny i dopieszczony projekt z dojebanymi bitami, a to, ze bedoes nie potrafi tego uciagnac to juz jego sprawa
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
inoks

@Jaayu to może zacytuj taką najbardziej cringe'ową, schujowiałą zwrotę Bediego z tej płyty, bo dużo i mocno mówisz (piszesz), ale zero szczegółów
Awatar użytkownika
Jaayu

nie chce mnie sie wertowac kazdego utworu wiec tak z drugiego utworu
„Bedi, skąd masz tę bliznę?”, skarbie, to nie jest twój biznes,
jestem zawsze z gangiem, jak teletubisie
Prawdziwy OG, zawsze pomogę słabszym,
bo gdy byłem słabszy wepchnęli mnie w gówno i się śmiali
+ tłumaczenie na geniusie :
Spoiler
OG to coś więcej niż kurwa dowództwo i nie chodzi tu o żadną udawaną gangsterkę, bo OG to ktoś kto dba o swoich ludzi i zazwyczaj się to kojarzy z samcami alfa, ale ja chcę pokazać, że OG może być każdy z Was – każdy kto staje po stronie słabszych, każdy kto jest lojalny, każdy kto pomaga.
Ten wasz idol brzmi jak dzwonek twojej starej,
no i + wersy o mojej starej, podrywaniu mi mamy, mojej suce w zestawieniu z nawoływaniem o miłości i elaboratach o swojej mamusi
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
inoks

Słaby dobór, bo na pewno były gorsze wersy do wybrania. Z tych przytoczonych w sumie nie ma nic co mogłoby cringe'ować, ot zwykła bragga, a gangiem nazywa po prostu paczkę swoich kumpli (jak sam to tłumaczył). A co do tekstów o podrywaniu matek/partnerek to raczej na pewno nie jest to kierowane do każdego kto tego w danym momencie słucha tylko do antypatów, więc nie bierz tego personalnie xd
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Inoks masz rację, każdemu raperowi można zarzucić monotematyczność i hipokryzję. Myślę że nawet 90% muzyków i artystom na świecie można to zrobić, a idąc dalej nawet takiemu samemu procentowi ludzi ogółem. Jednak u innych artystów, takie zarzuty nie pojawiają się aż tak często jak u Bedoesa, ponieważ chłopak wydaje 3cia płytę o tym samym, wąskim zakresie tematyki czyli kocham babcie, jebać suki. Słuchając dyskografii Dinali nawet dzisiaj, nie powiedziałbym że są monotematyczni, słuchając 2 randomowe kawałki Bedoesa z ostatniego okresu już tak.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Porównywanie Wankeja, Smarkiego czy innego Jimsona do uwaga, BEDOESA :bag: :lol:
co tu się odpierdala, czy wy macie godność człowieka
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

chcecie mi powiedzieć, że bedoes na repgenius tłumaczy o co chodzi w jego wersach? :lol:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaayu

inoks pisze: 24 sty 2021, 13:38 w sumie nie ma nic co mogłoby cringe'ować
serio przyrownywanie siebie do OG, porownywanie squadu do teletubisiow i dzwonek twojej starej?? no ale oki rozumiem nie ciagne dysputy
szpilman pisze: 24 sty 2021, 13:49 chcecie mi powiedzieć, że bedoes na repgenius tłumaczy o co chodzi w jego wersach?
naajak, baardzo duza czesc wersow jest z adnotacjami samego bedoesa
czesc z nich to jest cos typu "GANGGGGGG" albo przy wersie z likantropia i kocie "BIG WILKOLAK" i tyle, a czesc to elaboraty o co mu chodzilo
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

kapper1 pisze: 24 sty 2021, 13:42 Porównywanie Wankeja, Smarkiego czy innego Jimsona do uwaga, BEDOESA :bag: :lol:
co tu się odpierdala, czy wy macie godność człowieka
trapdent

Post autor: trapdent »

zobaczyłem 4 nowe strony w temacie i liczyłem że bedoes odjebał coś śmiesznego, a tu tylko użytkownik inoks popełnił incydent kałowy a równi jemu rapwojownicy zaczęli go prostować na jedyną słuszną drogę postrzegania muzyki typu polski hibop
sent from my iphone XS using trapatalk
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

trapdent pisze: 24 sty 2021, 15:01 rapwojownicy zaczęli go prostować na jedyną słuszną drogę postrzegania muzyki typu polski hibop
+1
nie wolno dyskutować o rapie na forum rapowym
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

kurwa już nawet racji nie można mieć XD
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Obydwaj macie rację, ale oczywiście wynika ona z waszej niewiedzy
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

JoeyJoeJoe pisze: 24 sty 2021, 15:09
trapdent pisze: 24 sty 2021, 15:01 rapwojownicy zaczęli go prostować na jedyną słuszną drogę postrzegania muzyki typu polski hibop
+1
nie wolno dyskutować o rapie na forum rapowym
Hahahah, zawsze się pojawia @JoeyJoeJoe z pozycji wielkiego mędrca, który widzi, że inni się mylą. Zawsze próbuje wyjść na tego mądrego.
Spoiler
Nigdy się nie udaje.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

Yyyy okej
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
inoks

trapdent pisze: 24 sty 2021, 15:01 zobaczyłem 4 nowe strony w temacie i liczyłem że bedoes odjebał coś śmiesznego, a tu tylko użytkownik inoks popełnił incydent kałowy a równi jemu rapwojownicy zaczęli go prostować na jedyną słuszną drogę postrzegania muzyki typu polski hibop
Kolejny denciak bez argumentów się wpierdala i najzwyczajniej w świecie wyzywa ludzi, którzy je mają. Posłuchaj, to, że się już tak w kulturze oklepało, jakoby Wankz/Smarki są bogami to nie znaczy, że każdy kto twierdzi inaczej od razu skazany jest na wygnanie. Chcesz, to napisz coś rzeczowego, na co będzie można normalnie odpowiedzieć, a nie wysrasz takie cuś i myślisz, że jesteś od kogoś wyżej w dyskusji.
ODPOWIEDZ