SWN pisze: ↑24 sty 2021, 1:38
inoks pisze: ↑24 sty 2021, 1:22
bo jasno rozgranicza w niej, że nie ćpa ale dalej skręcają drzewka (czyli jarają)
Michał nie ćpa
reszta
jarają
RESZTA, JARAJĄ, ONI. Michał nie ćpa, czyli biorąc pod uwagę to co napisałem wcześniej o autoironii - Wankz już nie pali, ale RESZTA jara. Wers wcześniej rapuje, że chciałby wziąć kilka zmian w swoje ręce, a ta jest pierwszą z nich, mimo to trzyma z tą samą bandą, która nadal jara, RESZTA, ONI.
inoks pisze: ↑24 sty 2021, 1:22
twoje tłumaczenie w tym momencie upadło, bo skoro dla niego ćpanie=\=jaranie to oznacza, że skoro przyznaje się do ćpania to w grę nie wchodziła trawka
Upadło to tylne zawieszenie fury jak się tam Bedoes pod klubem wpierdalał do bagażnika. Przyznaje się do ćpania określając tak ironicznie palenie trawy, a w drugim cytacie zastrzega, że nie brał nigdy (nieironicznych) narkotyków, bo jak sam już ładnie zauważyłeś "dla niego ćpanie=\=jaranie", więc może się chwalić paleniem blantów jednocześnie zgodnie z prawdą twierdząc, że nigdy nie brał narkotyków, a ćpunem nazywa się prześmiewczo, bo postrzegają go tak stare baby uważające zielsko za zło, kumasz??
Ja jebie.
Ojojoj, ależ ewidentnie pada tam "reszta z NAS" oraz "nie stać NAS", więc Wankz+ONI, jeśli chodzi o jaranie, ale tylko Wankz, jeśli chodzi o ćpanie, co dalej zaprzecza twojej tezie. Nie wykluczam, że nie masz racji, bo skoro jesteś fanem jego osoby, to zapewne wiesz lepiej co robił, a czego nie. Natomiast z tej linijki wynika, to co już wypisywałem wyżej. No a w drugiej części wypowiedzi się powtarzasz, więc już ci pisałem, że ten zabieg tworzenia iluzji, że czegoś nie kumam i tłumaczenia mi tego, by mi umniejszyć jest zbędny. A no i ewidentnie myślisz, że jestem jakimś nad wyraz potężnym fanem Bedoesa i mnie urażą/striggerują wstawki o akcji z bagażnikiem to XD
Dodano po 6 minutach 17 sekundach:
A, no i mnóstwo osób może pomyśleć, że chcę umniejszyć twórczości Wankejowi. Otóż moim celem nie było deprecjonowanie jego całej twórczości, tylko w poście wyrażającym opinie na temat Rewolucji Romantycznej napisałem, że każdemu raperowi można zarzucić monotonność i hipokryzję i jakiś użytkownik poprosił by wskazać ją u Wankza co też poczyniłem. Jestem pewny, że jego twórczość przyczyniła się bardzo pozytywnie na wygląd dzisiejszej sceny, natomiast nie uważam, że jego zwrotki w chwili słuchania tego w 2021 były czymś wybitnym, ale taki był rap w tamtych czasach i ktoś musiał to zrobić by następne pokolenia raperów już nie musiały.