Szachy
Moderator: con shonery
Re: Szachy
ale dojebany jest ten turniej kandydatów 
ja przyszedlem sie pochwalic bo pierwszy raz przebilem 1500elo 
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- ConeyIsland
gratuluję!
raz kiedyś zremisowałem z gościem z ok. 1510 i było to dla mnie wspaniałe wydarzenie, gdyż sam miałem ok. 1200-1300
raz kiedyś zremisowałem z gościem z ok. 1510 i było to dla mnie wspaniałe wydarzenie, gdyż sam miałem ok. 1200-1300
rapid na chesscom, faktycznie zapomnialem dodac
blitzow i bulletow nie gram w ogole, moze kiedys jak bede lepszy to sie skusze
blitzow i bulletow nie gram w ogole, moze kiedys jak bede lepszy to sie skusze
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
no to ładnie, propsiki
Dodano po 47 sekundach:
a blitze bullety to raczej to grania na kiblu, nie rozwija, wręcz przeciwnie, szybkie strzały dopaminy i elo
oczywiscie takich gram najwiecej
Dodano po 47 sekundach:
a blitze bullety to raczej to grania na kiblu, nie rozwija, wręcz przeciwnie, szybkie strzały dopaminy i elo
oczywiscie takich gram najwiecej
Oho niby fide wprowadza (spore) nagrody pieniezne za kazde zwycieztwo w partii w meczu o mistrzostwo swiata i zmniejsza czas
Moze beda te mecze bardziej strawne do ogladania.
No i nie oszukujmy sie, wbilem i podbijam temat zeby znowu sie pochwalic, tym razem milestone 1600elo w rapidach na chesscomie przekroczony
Musze chyba sie powazniej rozejrzec za jakimis ksiazkami szachowymi lub za miejscowkami z graniem na zywo zeby dalej sprogresowac bo na samym robieniu zadan troche wolno idzie (chociaz i tak widze ze mam sporo "latwego" progresu do zrobienia w tym aspekcie bo jeszcze zbyt czesto gram intuicyjnie zamiast liczyc warianty)
No i nie oszukujmy sie, wbilem i podbijam temat zeby znowu sie pochwalic, tym razem milestone 1600elo w rapidach na chesscomie przekroczony
Ding wygrywa pierwsza partie w meczu o mistrzostwo swiata 
- ConeyIsland
Dawno nie grałem a bym odświeżył temat. Na chess comie swego czasu grałem z czasem 24h na ruch. Ktoś pyka...? Ranking 1300+ chyba miałem max
no niezły szokers, bo fatalny sezon, stracił z 50 punktów w rakingu, a tu se wygrał czarnymi, ale fajnie - będzie ciekawie
Ziomek props za zajawe ale nie dla mnie takie dlugie granie, za to jak chcesz rapidy to dawaj znac pw jaki masz nick na chesscomie (albo na lichess jak tam wolisz) to sobie pogramy, ja na razie oscyluje miedzy 1500 i 1600 elo na chesscomieConeyIsland pisze: ↑25 lis 2024, 14:46 Dawno nie grałem a bym odświeżył temat. Na chess comie swego czasu grałem z czasem 24h na ruch. Ktoś pyka...? Ranking 1300+ chyba miałem max
Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
No pamietam jak sam magnus go tam zjadl w tej zabawie na taketaketake gdzie notowal obu zawodnikow, a tu jednak sie okazuje ze chlopak nie przyjechal walczyc jak zalecki z wielkim bu
No oprocz pierwszej partii to imo nudy wchuj
ehhh a ja myslalem ze dzisiaj bedzie szybki remisik i elo widzimy sie w dogrywce, szkoda troche tego bledu ale tak to jest wlasnie pod presja, wielki props dla Gukesha za tworzenie historii 
Znowu sam to sobie zrobił, kolejny raz się wpierdolił w problemy czasowe, no i psycha nie wytrzymała dość prostego, jak się wydawało remisu. Oglądałem najpierw z pl komentarzem i tam Bartel już wyraźnie znudzony siedział i czekał na remis, a tu taki blunder z dupy, przełączyłem się na ChessBase India i tam przemiło się oglądało te ostatnie minuty.
Trwają MŚ w Rapidzie i Blitzu, na razie Magnus hujowo i trudno będzie mu walczyć o tytuł, z kolei JKD całkiem spoksik
Tu tabela po 5 rundach: https://worldrapidandblitz2024.fide.com ... pen-rapid/
Tu tabela po 5 rundach: https://worldrapidandblitz2024.fide.com ... pen-rapid/
dymy here carlsen przyszedl w dzinsach i nie dopuscili go do gry