Transfery
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Transfery
To też dobre, ogółem to skrzydłowy (aktualnie z musu gra na 9 bo DCL ma kontuzje). Ale właśnie Sami Mokbel zapodał, że jest rozważany na wahadło do rywalizacji z Jamesem xD
Kocham, pozdrawiam
szkoda, że nie do środka w miejsce sympatycznego włocha
Dodano po 22 godzinach 23 minutach 13 sekundach:
Poszła oferta 45 mlnf za Gordona, sam zawodnik chętny na transfer...nie wiem co o tym sądzić
Dodano po 22 godzinach 23 minutach 13 sekundach:
Poszła oferta 45 mlnf za Gordona, sam zawodnik chętny na transfer...nie wiem co o tym sądzić
Cena jest absurdalna, za niewiele więcej Richa odszedł do Spurs czy Ster do nas. xD
Pozostaje mieć nadzieje, że Everton odrzuci, gdzieś czytałem, że chcą budować zespół wokół niego.
Pozostaje mieć nadzieje, że Everton odrzuci, gdzieś czytałem, że chcą budować zespół wokół niego.
Kocham, pozdrawiam
Matheus Cunha do United za 50 mln wg TalkSoort
Ostatnio zmieniony 15 sie 2022, 22:20 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
- nihil Novi
mi sie kojarzy z liverpoolem z czasów rodżersowych
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
- rozklad_gaussa
witam chyba nigdy
jeszcze sa sklonni sprzedac garnera za 15mln
jeszcze sa sklonni sprzedac garnera za 15mln
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
A Matheus Nunes do Wolves idzie
Transfery jakie należałoby zrobić w MU (już biorąc pod uwagę przyjście Lisandro Martineza):
RB: np. James Justin, Tariq Lamptey
DM: np. Declan Rice, Ruben Neves
CM: np. James Ward-Prowse, Yuri Tielemans
RW: np. Jarrod Bowen, Serge Gnabry
Transfery jakie robi/chce zrobić Manchester:
LB: Malacia
CM: Rabiot
AM: Eriksen
CF: Cunha
Tam jest w ogóle problem ze zdiagnozowanie faktycznych słabych punktów i to zarówno w kwestiach czysto piłkarskich, jak i mentalnych.
Masz na AM de Beeka i Bruno? Dawaj Eriksena. Na RB są przeciętni Dalot i Wan-Bisaaka? Kupmy na LB Malacię, podzieli się minutami z Shawem, a Tellesa - uwaga! - wypożyczymy!
Szatnia rozjebana? To może Rabiot i jego mama pomogą? No i jeszcze Cunha, który delikatnie mówiąc, nie jest podobno zbyt pracowitym piłkarzem.
Jeszcze w tym wszystkim Ten Hag, który z odpiętego na ostatni guzik Ajaxu, trafia do takiego pierdolnika.
No psychiatryk.
RB: np. James Justin, Tariq Lamptey
DM: np. Declan Rice, Ruben Neves
CM: np. James Ward-Prowse, Yuri Tielemans
RW: np. Jarrod Bowen, Serge Gnabry
Transfery jakie robi/chce zrobić Manchester:
LB: Malacia
CM: Rabiot
AM: Eriksen
CF: Cunha
Tam jest w ogóle problem ze zdiagnozowanie faktycznych słabych punktów i to zarówno w kwestiach czysto piłkarskich, jak i mentalnych.
Masz na AM de Beeka i Bruno? Dawaj Eriksena. Na RB są przeciętni Dalot i Wan-Bisaaka? Kupmy na LB Malacię, podzieli się minutami z Shawem, a Tellesa - uwaga! - wypożyczymy!
Szatnia rozjebana? To może Rabiot i jego mama pomogą? No i jeszcze Cunha, który delikatnie mówiąc, nie jest podobno zbyt pracowitym piłkarzem.
Jeszcze w tym wszystkim Ten Hag, który z odpiętego na ostatni guzik Ajaxu, trafia do takiego pierdolnika.
No psychiatryk.
Przecież w ajaxie sam sobie wszystko dopiął, jak przychodził to Ajax nie wygrał nic od 2013 i gnabry przedłużył już z bayernem
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Chodzi mi o struktury klubu, nie o samą kadrę. Jasno określona wizja zespołu i strategia. Gracze o określonym profilu na każdej z pozycji. Rozsądna polityka transferowa. Sprecyzowane cele. I mówienie, że Ten Haag sam sobie to poukładał, to raczej nadużycie. W większości zdrowych klubów o kształcie kadry decyduje Dyrektor Sportowy i w Ajaxie też tak raczej jest. Tyle, że po prostu jeśli trener jest odpowiednio dobrany do filozofii klubu, to ta budowa przebiega raczej w porozumieniu wszystkich stron. To znaczy, trener nie pokazuje palcem, kogo chce, ale zawodnicy, których mu się dostarcza, na ogół spełniają jego oczekiwania.
A z Gnabrym to tylko przykład. Chodzi raczej o typ zawodnika, niż konkretne nazwisko.
A z Gnabrym to tylko przykład. Chodzi raczej o typ zawodnika, niż konkretne nazwisko.
przecież jakby do MU przyszli Rice, Neves, JWP czy Bowen to byłyby takie same niewypały jak reszta ich ruchów, a w ataku wciąż biegałby Rashford
Bakan niereformowalny.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
bakan romantyk jeszcze wierzy ze kluby z topu maja jakas glebsza wizje i strategie, a nie tylko cyferki w excelu i modlitwa zeby banki udzielily dostatecznych kredytow na pokrycie kosmicznych pensji nowych crackow
@azar
Ale Ty sobie możesz tu pogdybać, czy ten konkretny piłkarz, byłby niewypałem, czy nie. Prawda jest taka, że MU musi szukać zawodników, dla których jest miejscem wciąż atrakcyjnym, więc siłą rzeczy, muszą to być piłkarze z klubów nieco mniejszych. Ponadto dobrze by było, gdyby byli to zawodnicy znający już ligę i o odpowiedniej mentalności. Jak dla mnie wymieniona przeze mnie grupa, to piłkarze, którzy wciąż mogą zrobić krok do przodu, a ponadto posiadają odpowiednie doświadczenie, by z miejsca wejść do składu,
Niemniej, najważniejszą rzeczą nie są same nazwiska, a po prostu fakt, że należy kupować tych piłkarzy tam, gdzie są kadrowe braki. A w United tego nie robią i ta kadra takim sposobem nigdy zbalansowana nie będzie.
A co do Rashforda to rozpatrywałbym go jako rezerwowego lewoskrzydłowego, back-up dla Sancho. Atak Ronaldo i Martial + alternatywnie Bowen, który może grać również tam, tyle że tu komplikuje sprawę niejasna przyszłość CR7 i kontuzja Martiala. No ale w jedno okno wszystkich problemów nie rozwiążesz.
I ciekawostka. United nie ma w kadrze żadnego lewonożnego skrzydłowego. Stąd Bowen w propozycjach, bo to istotne w grze w systemie 4-3-3, by szeroko ustawiony zawodnik, mógł ściąć do wiodącej nogi.
Tu masz np. mój wywiad z Alienem, który pracuje w Rakowie. Wydaje mi się, że tam wygląda to nieco inaczej, niż np. w Radomiaku, co?
https://futbolowarebelia.com/2022/08/07 ... #more-9036
Ale Ty sobie możesz tu pogdybać, czy ten konkretny piłkarz, byłby niewypałem, czy nie. Prawda jest taka, że MU musi szukać zawodników, dla których jest miejscem wciąż atrakcyjnym, więc siłą rzeczy, muszą to być piłkarze z klubów nieco mniejszych. Ponadto dobrze by było, gdyby byli to zawodnicy znający już ligę i o odpowiedniej mentalności. Jak dla mnie wymieniona przeze mnie grupa, to piłkarze, którzy wciąż mogą zrobić krok do przodu, a ponadto posiadają odpowiednie doświadczenie, by z miejsca wejść do składu,
Niemniej, najważniejszą rzeczą nie są same nazwiska, a po prostu fakt, że należy kupować tych piłkarzy tam, gdzie są kadrowe braki. A w United tego nie robią i ta kadra takim sposobem nigdy zbalansowana nie będzie.
A co do Rashforda to rozpatrywałbym go jako rezerwowego lewoskrzydłowego, back-up dla Sancho. Atak Ronaldo i Martial + alternatywnie Bowen, który może grać również tam, tyle że tu komplikuje sprawę niejasna przyszłość CR7 i kontuzja Martiala. No ale w jedno okno wszystkich problemów nie rozwiążesz.
I ciekawostka. United nie ma w kadrze żadnego lewonożnego skrzydłowego. Stąd Bowen w propozycjach, bo to istotne w grze w systemie 4-3-3, by szeroko ustawiony zawodnik, mógł ściąć do wiodącej nogi.
Przecież są różne kluby. Nie ma sensu wrzucać wszystkich do jednego worka, bo co innego robią w Bayernie, a co innego w Barcelonie. To są mimo wszystko firmy, gdzie czynnik ludzki i kompetencje osób zarządzających, mają duże znaczenie.
Tu masz np. mój wywiad z Alienem, który pracuje w Rakowie. Wydaje mi się, że tam wygląda to nieco inaczej, niż np. w Radomiaku, co?
https://futbolowarebelia.com/2022/08/07 ... #more-9036
Ja nie mam takiego przekonania, że piłkarze typu Justin, Lamptey czy Bowen by w United także się wyróżniali. Przecież tak samo z mniejszych klubów przychodzili Wan-Bissaka [wyróżniał się mocno w CP, król wślizgów, a jeszcze do przodu chodził ładnie] czy ten Maguire [który kosztował oczywiście za dużo, ale no nie był takim paralitykiem w Leicester], i mocno obniżyli loty w MU, tutaj mogłoby być podobnie.
Moim zdaniem bardziej w United brakuje ludzi do grania jakie oni chcą stosować, czyli chcesz grać krótko od bramki i masz De Geja i Maguire, którzy są słabi w tym aspekcie wyprowadzenia piłki, chcesz grać pressingiem a z przodu często Ronaldo nie pomaga, Bruno też nie jest tytanem pracy, skrzydłowi na alibi i masz czterech graczy niemal wyłączonych z bronienia. No ale nie martwi mnie to jakoś szczególnie, że trochę jeszcze potrwa ich przebudowa.
Sergio Gomez oficjalnie w City. Kolejny Hiszpan z nr 21 w Manchesterze.
Moim zdaniem bardziej w United brakuje ludzi do grania jakie oni chcą stosować, czyli chcesz grać krótko od bramki i masz De Geja i Maguire, którzy są słabi w tym aspekcie wyprowadzenia piłki, chcesz grać pressingiem a z przodu często Ronaldo nie pomaga, Bruno też nie jest tytanem pracy, skrzydłowi na alibi i masz czterech graczy niemal wyłączonych z bronienia. No ale nie martwi mnie to jakoś szczególnie, że trochę jeszcze potrwa ich przebudowa.
Sergio Gomez oficjalnie w City. Kolejny Hiszpan z nr 21 w Manchesterze.
dokładnie, do tego tam najbardziej by się przydało ze dwóch pomocników box to box którym piłka nie przeszkadza, a nie kurwa Declan Rice za 100mln funtów 
a rozmówkę z Alienem czytałem, ciekawa, fajnie że ślizgerom się wiedzie
a rozmówkę z Alienem czytałem, ciekawa, fajnie że ślizgerom się wiedzie
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
@potter
Tutaj trochę racji możesz mieć, ale też United nie jest w punkcie, w którym szukając zawodnika na konkretną pozycję, może sięgać po piłkarzy z mocnych klubów, więc trzeba szukać piętro niżej, i tak jak słusznie zauważasz, pasujących do sposobu gry, ale też takich, którzy pchnęliby klub, jeśli chodzi o mentalność, etykę pracy itd.
No i z tym De Geą też racja, tyle że on chyba na ten moment - z racji potężnej tygodniówki - jest nie do wypchnięcia. Wszystkiego naraz naprawić się nie da, więc chyba należałoby zacząć od upgrade na konkretnych pozycjach, gdzie przekonany jestem, że taki Ward-Prowse>Fred, Neves>McTominay, Justin>Dalot. Ale tak jak mówię, nazwiska są drugorzędne. Chodzi o to, by transfery były w punkt.
@azar
Rice wiadomo, że za drogi, lepiej Neves, który ogarnia grę zarówno jako trzymający pozycję DM, jak i b2b. Albo ktokolwiek inny, kto jest level upem, w stosunku do McTominaya, czyli w sumie każdy
Tutaj trochę racji możesz mieć, ale też United nie jest w punkcie, w którym szukając zawodnika na konkretną pozycję, może sięgać po piłkarzy z mocnych klubów, więc trzeba szukać piętro niżej, i tak jak słusznie zauważasz, pasujących do sposobu gry, ale też takich, którzy pchnęliby klub, jeśli chodzi o mentalność, etykę pracy itd.
No i z tym De Geą też racja, tyle że on chyba na ten moment - z racji potężnej tygodniówki - jest nie do wypchnięcia. Wszystkiego naraz naprawić się nie da, więc chyba należałoby zacząć od upgrade na konkretnych pozycjach, gdzie przekonany jestem, że taki Ward-Prowse>Fred, Neves>McTominay, Justin>Dalot. Ale tak jak mówię, nazwiska są drugorzędne. Chodzi o to, by transfery były w punkt.
@azar
Rice wiadomo, że za drogi, lepiej Neves, który ogarnia grę zarówno jako trzymający pozycję DM, jak i b2b. Albo ktokolwiek inny, kto jest level upem, w stosunku do McTominaya, czyli w sumie każdy
Di Marzio: Casadei z Interu do Chelsea <klepsydra>, cena koło 15mln+bonusy więc więcej niż oddaliśmy Lukaku na wypo, a mowa o 19 latku bez minuty w seniorskiej piłce, pozostaje mieć nadzieję, że to serio jakiś talenciak. Medyczne w tym tygodniu, kontrakt na 6 lat. Ogółem ten transfer i Chukwuemeki, przy kontraktach z Jorginho i Kante do 2023 i kontuzjach tego drugiego oraz Kovacica mogą okazać się dobrymi, wyprzedzającymi ruchami.
Steinberg: Fofana przekazał Leicester, ze chce odejść i liczy, ze kluby dojdą do porozumienia. Imo jego dopięcie to najważniejszy transfer, bo szkoda kisić Jamesa na PŚO.
Steinberg: Fofana przekazał Leicester, ze chce odejść i liczy, ze kluby dojdą do porozumienia. Imo jego dopięcie to najważniejszy transfer, bo szkoda kisić Jamesa na PŚO.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2022, 15:09 przez Krynew, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocham, pozdrawiam