Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
17
31%
Cracovia
3
6%
Lechia
10
19%
Motor
1
2%
Piast
8
15%
Widzew
15
28%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
kendo

Re: Ekstraklasa

Post autor: kendo »

kr0pka pisze: 07 lis 2025, 12:13 Dzisiaj jadymy durś w zagłębiu miedziowym ale przed tym zapraszam do posłuchania młodego G na profilu ekstraklasy
Jako kibic gorzej, niż niedzielny (obejrzę sobie finał PP, czasem baraże o awans i raz na jakiś czas zerknę na tabelę na 90minut.pl), z niewytłumaczalną słabością do klubów piłkarskich z Górnego Śląska i okolic, bardzo bym się ucieszył, gdyby Ruch lub Górnik po tylu latach przerwy zdobył mistrzostwo (Górnik ostatni tytuł zdobył w 1988, Ruch rok później). No i żeby "królowa Śląska" awansowała. Ktoś zna etymologię tego przydomka?
8es

Post autor: 8es »

Jo sie wos pytom co to je Polonia Bytom?!
Szczerze nie wiem skąd ta Królowa Śląska. Jedynym na jaki wpadlem tropem jest to że Polonia to najstarszy klub z tych które coś znaczyły na Górnym Śląsku? Polonia założona styczeń 1920 Ruch kwiecień 1920 Górnik to 28 lat później powstał.

Jakby Ruch i Polonia awansowała jarałbym sie w opór, jeszcze jakby Piast któremu życzę źle sie utrzymał, oraz Gieksa której życzę jak najlepiej też, to w przyszłym sezonie byłoby 5 klubów z GOP, co rusz derby, fajnie byloby, chociaż stadion Ruchu sie wyburza, oby jak najszybciej zrobili, a Polonia odjebała jakieś gówienko na 2500 osób xD bieda w chuj przynajmniej Gieksa ma fajny stadion i czekam oczywiście jak skończą u nas i w końcu wejdzie 30kola ludzi :) choć i tak frekwencja na Górniku zajebista na każdym meczu powyżej 20 000 było, ja nie byłem tylko na meczu przyjaźni z GKS, bo miałem problem zdrowotny.

Stadionik Piasta i stadion Górnika dzieli 9km
Stadion Górnika, a stadion Gieksy dzieli 19km (dtśką w 17 minut sie jest)
Stadion Gieksy i stadion Ruchu dzieli 6km (Ruch gra na śląskim, ale ja podaje odległość do cichej gdzie trwa rozbiórka)
Stadion Ruchu i gówienko Poloni dzieli 12km

E: a za rok Łukasz Piszczek jako trener GKS Tychy który też ma elegancki stadion wjezdza na białym koniu do Ekstraklasy i wtedy 1/3 ligi ulokowana jest tu
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

VBSW pisze: 08 lis 2025, 23:48 Tymczasem:
A dzisiaj powtórka, bo Arys sędziuje Legię z BBT

Dodano po 39 minutach 13 sekundach:
Obejrzałem ten skrót Motoru, niezłe czary mary sędziego z LM, przecież tam nawet ten obrońca z Płocka od razu wstał i wracał do swojego pola karnego, jak dla mnie nawet VAR nie powinien mu tego pokazywać
Bartuz

Post autor: Bartuz »

8es pisze: 09 lis 2025, 11:00 Jo sie wos pytom co to je Polonia Bytom?!
Szczerze nie wiem skąd ta Królowa Śląska. Jedynym na jaki wpadlem tropem jest to że Polonia to najstarszy klub z tych które coś znaczyły na Górnym Śląsku? Polonia założona styczeń 1920 Ruch kwiecień 1920 Górnik to 28 lat później powstał.

Jakby Ruch i Polonia awansowała jarałbym sie w opór, jeszcze jakby Piast któremu życzę źle sie utrzymał, oraz Gieksa której życzę jak najlepiej też, to w przyszłym sezonie byłoby 5 klubów z GOP, co rusz derby, fajnie byloby, chociaż stadion Ruchu sie wyburza, oby jak najszybciej zrobili, a Polonia odjebała jakieś gówienko na 2500 osób xD bieda w chuj przynajmniej Gieksa ma fajny stadion i czekam oczywiście jak skończą u nas i w końcu wejdzie 30kola ludzi :)
Stadion jest skończony oprócz strefy VIP.
8es

No ja wiem, bo tam chodzę, co nie zmienia faktu że jak skończą to wtedy ponad 30 tysięcy ludzi wejść będzie mogło, bo teraz 28 swoją drogą nie widzę zbytnio by coś tam się działo
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

potter pisze: 09 lis 2025, 12:14 Obejrzałem ten skrót Motoru, niezłe czary mary sędziego z LM, przecież tam nawet ten obrońca z Płocka od razu wstał i wracał do swojego pola karnego, jak dla mnie nawet VAR nie powinien mu tego pokazywać
No właśnie to jest najgorsze że nie dość że trafił się jeden baran który wezwał do tej sytuacji głównego to jeszcze sam główny poszedł w to szaleństwo czyli kumulacja dwóch idiotów w jednej sytuacji, rozumiem trafić jednego, ale dwóch to już duży niefart.

Nie chcę iść w te teorie spiskowe które u nas śmigają - że jakubas pyskuje w PZPN i jest za to karany - ale taki mecz jak wczoraj sprawia że ciężko nie pomyslec że coś w tym może być...
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Cała strefa spadkowa wygrała swoje mecze w tej kolejce
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Wszyscy napastnicy Papszuna zdobyli dzis bramke
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
kendo

Post autor: kendo »

8es pisze: 09 lis 2025, 11:00 i wtedy 1/3 ligi ulokowana jest tu
Serio, chciałbym.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

fajnie jest
fajniusio
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Ale gowno ja pierdole
cztery żubry i dwie kurwy
8es

Niemożliwy mecz Pogoni z Jagiellonią, ale któż inny miałby tego doświadczyć jak nie Portowcy :lol:
Awatar użytkownika
eddy_wata

czy skrzypczak to najgorszy obronca w lidze?
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

kapuadi rusza się jak wóz z węglem. Lecz Skrzypa gorszy
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

eddy_wata pisze: 09 lis 2025, 23:03 czy skrzypczak to najgorszy obronca w lidze?
jeszcze z Gurgulem rywalizuje w tej kwestii, ale no jestem niebywale nieobiektywny, bo jeśli nie będzie już hejterow gurgulasa, to znaczyć będzie, że umarłem
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

juande rivas to zajebisty obrońca, zapisujcie to faken
rip zioloziolo

Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Jak sobie pomyślę, że rok temu praliśmy Legię i to jeszcze po TAKIM meczu, to mnie głowa boli.

Nie wiem, od czego zacząłbym nawet wyliczankę, kto nadaje się w Lechu do zwolnienia, bo nie mam pojęcia, jacy magicy przyszliby w zastępstwie.

pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
eddy_wata

mql pisze: 10 lis 2025, 12:39
eddy_wata pisze: 09 lis 2025, 23:03 czy skrzypczak to najgorszy obronca w lidze?
jeszcze z Gurgulem rywalizuje w tej kwestii, ale no jestem niebywale nieobiektywny, bo jeśli nie będzie już hejterow gurgulasa, to znaczyć będzie, że umarłem
a jeszcze jest gumny xD japidi
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

Vinagre mocny kandydat w tej kategorii, ale jego broni 6 meczów za Feio rok temu
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

na portalu x dawniej tt chcą zwalniać trenera lecha buhahahha :rotfl:
rip zioloziolo

ODPOWIEDZ