Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
-
genocidegeneral
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
86 w skali 7-10 to średniak
- Rozpierdalator
Zajebiste będzie w piątek jak tylko opuszczę dobrodzieja to zapierdalam do paczkomatu
Opisz mnie w ogole ktoś o co chodzi w tej grze bo nie rozumiałem na razie po trailerach
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Oglądnij recenzje PanKubaka to ci wyjaśni co i jak. Ja jestem zadowolony bo już powoli wątpiłem że to wyjdzie a demo mnie utwierdziło że to miła giera jest ona
F1 to królowa. Zawsze była.
- Rozpierdalator
A to brzmi jak nie dla mnie
Ale recke se obejrze bo widze tylko 6 minut
Ale recke se obejrze bo widze tylko 6 minut
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Widziałem kilka pierwszych wrażeń z Pragmaty i były mega pozytywne, a tak to jedyne co słyszałem o tej grze to o aferze pedofilskiej na reddicie w związku z wiadomo czym
Jeśli chodzi o klimat, setting i gatunek to gra kompletnie nie dla mnie więc odpuszczam o ile nie będzie to Bóg wie jaki banger
To może być mocny rok dla Capcomu, udany Resident Evil, teraz obiecująca Pragmata i w drugiej połowie roku po 20 latach wraca Onimusha
Jeśli chodzi o klimat, setting i gatunek to gra kompletnie nie dla mnie więc odpuszczam o ile nie będzie to Bóg wie jaki banger
To może być mocny rok dla Capcomu, udany Resident Evil, teraz obiecująca Pragmata i w drugiej połowie roku po 20 latach wraca Onimusha
pyknalem sobie wczoraj pare wyscigow w midnight club 3 dub edition remix, matulu jak to buja
A ja pyknalem parę razy w Pokemon Champions, no crap to jest jak na razie.
Bully 2 to to nie będzie (mam zamiar się na dniach zabrać za 1 część), ale że mało gierek o szkole to z chęcia pogram. @oyama powinien się klimat spodobać
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
-
genocidegeneral
summon @bortwick

Spoiler

Bully z Temu xD
chyba kiedys wspominalem o tej grze na discordzie lub forum. Dla mnie petarda, bo uwielbiam symulatory zycia i amerykanskie szkoly. Tutaj moze byc tez idealna odpowiedz na potrzeby sajkofanow R* Games, ktorzy chca kontynuacje Bullyego. Jakby nie patrzec, to Agefield High czarno na bialym pokazuje, ze poszla ostra inspirka Bully, Life is Strange i zlota era American Pie. I spoko, tylko obawiam sie, ze moze byc wyjebanie kwadratowa i pobugowana, ale z drugiej strony to nieduza gra typu Ben 10: Power Trip, ktora mozna bylo skompletowac w ciagu ok. 15h. To moze tworcy zadbaja o to, zeby byla grywalna w dniu premiery, a nawet jak nie bedzie, to jebniemy ja w jeden wieczor i do zapomnienia. Na razie jestem nahajpowany.
gralem w przekonwertowana wersje Bullyego z PS2 na PS5 i tez jest sztosem, ale nie moglem sie skupic i robilem juz kilka podejsc. Moze sprobuje go niedlugo przejsc na PC i bedzie inny experience grajac na klawie i myszku.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
@oyama przede wszystkim to na PC zagrasz w wersję Bully odświeżoną z X360, a na PlayStation jest lekko ulepszona wersja z PS2.
Ja właśnie przez to zamierzam grać w wersję Steamową, mam już kupioną i kurwa może dzisiaj zacznę 
Spoiler
Bully: Scholarship Edition
19 lipca 2007 Rockstar zapowiedziało wydanie wersji reżyserskiej gry na konsole Xbox 360 i Wii, zatytułowanej Bully: Scholarship Edition[20]. Za opracowanie wersji przeznaczonej na Xboksa 360 odpowiadało studio Mad Doc Software (późniejsze Rockstar New England), a za wersję na Wii – Rockstar Toronto[21]. Wersja reżyserska została wydana 4 marca 2008, z kolei 21 października tego samego roku ukazała się edycja na Microsoft Windows, również opracowana przez Rockstar New England[22]. W Scholarship Edition dodana została nowa zawartość, w tym misje, postacie, zajęcia szkolne, przedmioty do odblokowania i ciuchy, a liczbę dni szkolnych zwiększono z trzech do pięciu. Wprowadzono niewielkie zmiany w scenariuszu, jak również wyższej jakości tekstury i dźwięk, wyeliminowano błędy występujące w wersji na PlayStation 2, a spotykane przypadkowo postacie niezależne wypowiadają więcej kwestii. Dodano także tryb wieloosobowy pozwalający na rozgrywanie minigier w kooperacji, na Xboksie 360 osiągnięcia, z kolei na Wii – obsługę kontrolerów ruchu Remote i Nunchuk. Wszystkie wersje Scholarship Edition zostały opracowane na silniku Gamebryo, który zastąpił oryginalny RenderWare[23].
Reedycje
22 marca 2016 roku za pośrednictwem PlayStation Network udostępniona została odświeżona wersja gry na platformę PlayStation 4. Charakteryzuje się ona ulepszonymi teksturami i obsługą wyższych rozdzielczości, dodatkowo wprowadzono do niej obsługę trofeów. Remaster opracowany został na podstawie oryginalnej wersji z PlayStation 2 i poza trofeami nie zawiera żadnych elementów ani usprawnień, które dodano w Scholarship Edition[24].
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Ja przeszedłem na PS2 i to jest najlepsza gra Rockstara jakby nie liczyć serii GTA. Szczerze, mega mocne.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
- Rozpierdalator
Aż tak to nie. Nie bardziej niż każde GTA, gdzie otwarty świat to interaktywne menu do wybierania misji
Jw, poziom liniowości jak w GTA, są rzeczy do robienia poza głównym wątkiem fabularnym, ale oprócz lekcji / zbierania rozrzuconych radiów (radio? brr nie wiem) po mapie dla pana menela żeby uczył nas nowych ciosów do walki wręcz / farmienie kuponów w cyrku żeby kupić skuter, to w sumie nic ciekawego nie ma do roboty. Przynajmniej z tego co pamiętam, ograłem to paręnaście lat temu już, ale sam główny wątek jest bardzo dobry
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Chyba kupię to day one już w piątek na PS5. Wygląda zajebiście i oceny też zbiera świetne.
https://cdaction.pl/recenzje/pragmata-r ... -recenzja/
9+ na stronie CDA
nie zgodze sie z wami, choc jasnym jest, ze open world w GTA czesto dla wielu pelni funkcje hubu do wyboru misji. Niemniej daje sporo przestrzeni do wlasnej zabawy: eksplorowanie swiata, losowe wydarzenia na ulicach, interakcje z NPC, czy nawet najzwyklejsze zycie w miescie. W wielu grach problem otwartego swiata raczej polega na tym, jak ten swiat jest zaprojektowany przez tworcow. Jesli faktycznie sprowadza sie do biegania od znacznika do znacznika, to rzeczywiscie mozna odniesc takie wrazenie i gra wydaje sie sztampowa. Ale dobrze zrobiony sandbox, tak jak chociazby GTA San Andreas, czy z naciskiem na czesc IV i V - potrafia zyc wlasnym zyciem i nie ograniczaja sie do bycia jedynie interaktywnym menu. Spedzilem lacznie kilkanascie tysiecy godzin w serii GTA i z reka na sercu moglbym zarekomendowac, ze wlasnie tak powinien wygladac open world w grze. Sorry, nawet w serii gier, bo kazda czesc GTA gwarantowala jakosc pod wzgledem otwartego swiata. Nawet VC robi to z klasa, jak na gre z 2002 roku. A czesc VI mysle, ze wymaxuje watek otwartego swiata do nieosiagalnego poziomu dla innych developerow.
takze nie podpisuje sie pod ta opinia, ale pomijajac juz kwestie otwartosci swiata, to moglbym sie podpiac pod to, ze fabula w GTA jest prowadzona po sznurku i misje fabularne maja odgornie ustalona kolejnosc. Przez co mamy ograniczona swobode w misjach i postep jest uzalezniony od skryptu. Ale zawsze nam pozostaje ta alternatywa w postaci zignorowania glownej fabuly i potraktowania GTA jako symulator zycia w miescie albo siania chaosu.
takze nie podpisuje sie pod ta opinia, ale pomijajac juz kwestie otwartosci swiata, to moglbym sie podpiac pod to, ze fabula w GTA jest prowadzona po sznurku i misje fabularne maja odgornie ustalona kolejnosc. Przez co mamy ograniczona swobode w misjach i postep jest uzalezniony od skryptu. Ale zawsze nam pozostaje ta alternatywa w postaci zignorowania glownej fabuly i potraktowania GTA jako symulator zycia w miescie albo siania chaosu.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.