Nie wydaje mi się, też próbowałem, uwielbiam Persony ale Metaphor tez mnie zmęczył po 10-15h i jebnąłem w pizdu
Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/ ... s_so_much/
ale rel, konkretny rak gamingu to jest
Rozumiem pomóc sobie jak się zaciąłeś czy nie rozumiesz jakiejś mechaniki (ja np. sprawdziłem jak się ryby łowi, bo nie mogłem pojąć samemu przez kilka prób), ale takie min-maxowanie zabija cały fun z eksploracji.
Rozumiem pomóc sobie jak się zaciąłeś czy nie rozumiesz jakiejś mechaniki (ja np. sprawdziłem jak się ryby łowi, bo nie mogłem pojąć samemu przez kilka prób), ale takie min-maxowanie zabija cały fun z eksploracji.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
genocidegeneral
jak już wszelkie internetowe kurwiska oraz jakieś Wiktorie od "siema tu byłam na wakacjach, kupcie moje nowe smarowidło do mordy" pójdą pod miecz, to następni są oni
o co chodzi z tym crimson desert wgl że tak wszyscy gadają o tej gierce? ja o niej nie słyszałem dopoki oldschool tutaj o niej nie napisał.
- jest_zasadzka
Soros i Solorz opłacają ten hajp. też tutaj dopiero się dowiedziałem, że coś takiego wyszło. Jestem alternatywny, unikalny, niszowy, gardzę mainstreamem, nawet nie wiem co to, nawet nie wiem kto to.
a ja tam nawet lubie takie duże erpegi i uważam, że od czasu skyrima nie było żadnego dobrego tropu w gamingu jeśli idzie o ten styl gry, a co jakiś czas sprawdzam te gówna. jak tylko wygooglowałem tego crimsona to se pomyślałem, że to jakaś chińszczyzna jest beskitu, no i tera widze, że to produkcji koreańskiej. zero zdziwka.
fajna gierka baklazan biegasz se ludkiem normalnie po mapce
+1oldschool pisze: ↑25 mar 2026, 14:30 https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/ ... s_so_much/
Zawsze mnie wkurwiało jak w przywołanym przez bakłażana Skyrimie chciałeś sprawdzić sobie na jutubku pomysł na jakiś mniej popularny styl gry (czyt. jakikolwiek inny niż łucznik-skradacz) i 80% takich video zaczyna się od
OKEJ W JASKINI Z INTRO ZATRZYMUJEMY SIĘ PRZED NIEŹWIEDZIEM, BLOKUJEMY SIĘ IDĄC W KIERUNKU ŚCIANY, KŁADZIEMY JAKIŚ PRZEDMIOT NA PRZYCISKU I ZOSTAWIAMY POSTAĆ NA OKOŁO 4 GODZINY, WRACAJĄC POWINNIŚMY MIEĆ SKRADANIE WBITE NA 100 LVL I MOŻEMY ZACZĄĆ GRĘ
Łaskawie "możemy zacząć grę", bo bez - dosłownie - wymaxowanego skilla na start nie da się grać. Oczywiście jako drugi krok zapierdalamy na golasa do lokacji na drugim końcu mapy, bo leży tam broń którą normalnie zdobylibyśmy po ~25h rozgrywki.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
genocidegeneral
no i ma rację, bo niegranie łucznikiem skazuje gracza albo na ten śmieszny system magii, albo na https://youtu.be/NIseO30RIZc?t=1340
- Rozpierdalator
Kox materiał (z kategorii tych do uruchomienia o 2 w nocy kiedy na drugi dzień trzeba rano wstać)
-
genocidegeneral
hahah co za kurwy
Dodano po 1 dniu 3 godzinach 51 minutach 50 sekundach:
Niby chodzi o Warhorse (twórcy Kingdomé Komé Derwilancé), ciekawe.
Beka ogólnie, bo ile w ogóle jest dobrych gier z tego uniwersum? Te dwie strategie sprzed dwudziestu lat?
Spoiler
Niby chodzi o Warhorse (twórcy Kingdomé Komé Derwilancé), ciekawe.
Beka ogólnie, bo ile w ogóle jest dobrych gier z tego uniwersum? Te dwie strategie sprzed dwudziestu lat?
shadow of mordor było spoko, a zwłaszcza system nemesis. w shadow of war nie grałem, ale po opiniach widzę, że klasyczna kontynuacja bigger better i chyba ogram, bo lubię takie mordoklepki
@Rupert
Czy warto grać w odświeżone steamowe wersje Chrono Cross, Final Fantasy Tactics, Suikoden I & II czy lepiej już odpalić oryginały z poziomu emulatora? Są równie udane jak te remastery wczesnych FF czy raczej gówno?
Od czego zacząć serię Persona?
Grałeś może w Xenogears?
Czy warto grać w odświeżone steamowe wersje Chrono Cross, Final Fantasy Tactics, Suikoden I & II czy lepiej już odpalić oryginały z poziomu emulatora? Są równie udane jak te remastery wczesnych FF czy raczej gówno?
Od czego zacząć serię Persona?
Grałeś może w Xenogears?
Ja grałem tylko w te z emulatora więc nie wiem jaka jest różnica
Persona zacznij od 3 remaster, potem 5 royal i jak starczy mocy to 4ka ale może do tego czasu zrobią remaster.
W xenogears grał mój tata jak byłem bomblem mogę go zapytać czy poleca
Persona zacznij od 3 remaster, potem 5 royal i jak starczy mocy to 4ka ale może do tego czasu zrobią remaster.
W xenogears grał mój tata jak byłem bomblem mogę go zapytać czy poleca
Czy Twoim ojcem jest Marcin Giełzak? Bo nie wierzę, że ktokolwiek w Polsce poza nim jeszcze pamięta tę grę. Rok temu skończyłem i z tych jRPG to ścisła czołówka najlepszych/najlepszy. Zagraj sobie.
Tak zrobię z tą Personą, dzięki
Tak zrobię z tą Personą, dzięki
https://wypok.itch.io/szkeletalClay pisze: ↑23 mar 2026, 20:33 Kiszak o dziwo nie dostarczył pożywienia swoim wściekłym, spoconym psom i normalnie podszedł do tematu, przynajmniej na początku. Nagonka nagonką i jak zasłużenie mu się dostawało za jebanie po wszystkim, elitaryzm, pretensjonalność itd. miewał ciekawe spostrzeżenia ale często dryfowały gdzieś w gównie
Rock kiedyś celnie go podsumował podczas beefu, coś typu "różnica między nami jest taka, że ja gry konsumuję a ty się nimi dławisz"
ludos
mnie smieszy
- Ludwik_Franke
Co do dyskusji personowej to serio polecam wam sprawdzić soundtrack Persony 1 (Megami Ibunroku Persona) na PS1
Absolutna Zajebistość
(A tu Cały Soundtrack)
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... mmY2Q0ZRvh
Absolutna Zajebistość
Spoiler
(Tu Mój Ulubiony Track)
Mordeaux, ja nie odróżnię Mozarta od Mahlera, lepiej powiedz czy warto grać w to, a nie czy muzyczka spoko, bo ja się na tym kompletnie nie znam
(Ale tak, brzmi klawo dla mnie)
(Ale tak, brzmi klawo dla mnie)
Nie widziałem tego, zaraz obczaję
A propos wspomnianego Xenogears grałem dawno temu, zachęcony tym że ma status klasyka i powiem szczerze że jest to gra dość trudna w odbiorze i pełnym zrozumieniu, dużo w niej follow upów, filozofii i niedopowiedzeń. Jak nie ma się wiedzy i cierpliwości to może być ciężko przez to przebrnąć, do tego gra od początku zasypuje nazwami fikcyjnych królestw, wydarzeń itd. Z tego co pamiętam o ile w pierwszej połowie gry jest dużo gameplayu, o tyle druga część jest mocno uproszczona jak gdyby kończyli ją w pośpiechu, wypełniona czytaniem dialogów i pozbawiająca gracza swobody.
Oryginalny soundtrack mega klimatyczny, poznałem go po skończeniu gry bo ogrywałem odświeżoną wersję Persony 1 na PSP gdzie całkowicie zmienili soundtrack który brzmieniem pasuje bardziej do Persony 3 - niby japoński pop, śpiewany po angielsku którego ni chuja nie idzie w całości zrozumieć, mimo kiczu potrafi wkręcić się w głowęLudwik_Franke pisze: ↑01 kwie 2026, 17:54 Co do dyskusji personowej to serio polecam wam sprawdzić soundtrack Persony 1 (Megami Ibunroku Persona) na PS1
Absolutna Zajebistość
(A tu Cały Soundtrack)Spoiler
(Tu Mój Ulubiony Track)
https://www.youtube.com/watch?v=vTSFyORPu0s
A tutaj absolutny potwór, powodzenia w zrozumieniu tekstu
https://www.youtube.com/watch?v=Xb4PX3rPg6o
- Ludwik_Franke
Gra jest na pewno definitywnie znacznie bardziej prymitywna od pozostałych części, ale mimo wszystko polecam ograć. Samemu grałem w Port na PSP z modem na oryginalną ścieżkę dźwiękową bo ten nowy soundtrack można sobie o kant dupy potłuc.
(Po prostu o wiele bardziej odpowiada mi znacznie bardziej atmosferyczne brzmienie oryginalnej ścieżki dźwiękowej z dużą ilością Reverbu, który dodaje specyficznego klimatu do wszystkich utworów.)