Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
116
60%
Split
53
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 194

Awatar użytkownika
ART

Re: Siłownia

Post autor: ART »

wiecej wpierdalaj albo np carbo przed treningiem jakies
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
2ps__

Post autor: 2ps__ »

nie chce wiecej jesc chlopaki bo mi urosna miesnie, nie da sie jakos bez tego?
Awatar użytkownika
ART

nie urosna

rym| last.fm
2ps__

i tak nie umiem :/
Awatar użytkownika
ART

to na chuj sie pytasz

rym| last.fm
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Przede wszystkim jedz więcej węgli, bo to główne paliwo do wysiłku kardiowaskularnego, możesz przed treningiem zjeść jakąś np. owsiankę z owocami, będziesz mieć combo węgli złożonych i prostych, mi to pomaga w chuj przy treningu, ale jak ciężko ci jeść to zjedz przed np. żelki czy jakieś inne kaloryczne słodkie rzeczy które można łatwo wpierdolić.
Chociaż no generalnie to najbardziej bym polecał ogarnąć sobie dietę i spanie, bo problemy z regeneracją to właśnie najczęściej z tego się biorą. Na pewno nie kupuj jakichś supli jako głównego rozwiązania problemu bo chujowa dieta z dobrą suplementacją to dalej chujowa dieta i to jest kosztowne rozwiązywanie problemu naokoło. Ashwa jest spoko ogólnie i ją polecam każdemu, ale to też jest tylko wspomaganie a nie rozwiązywanie problemu.
Może też jesteś po prostu przetrenowany, twój centralny układ nerwowy jest zbyt obciążony pracą, treningami i brakiem odpowiedniego zapewniania mu regeneracji więc rozwiązaniem może też być parę dni przerwy/zmniejszenia obrotów żeby się zregenerował.
mołpy są kozackie
2ps__

jem dużo węgli, tyle, że nie koniecznie przed treningiem bo od zawsze jadam dość regularnie, a poruszać się wychodze spontanicznie jak mam ochotę, więc nie zawsze tak to wszystko wycyrkluję, z żelkami czy innymi kalorycznymi słodkimi rzeczami nie wypali, bo nie jadam słodyczy na trzeźwo, ogólnie od kiedy pamiętam to odżywiam się bardzo zdrowo, bo zawsze u mnie w domu poświęcało się temu dużo uwagi, więc nie wydaje mi się, żeby to dieta była problemem, na sen też poświęcam wystarczajaco dużo czasu [jakość również nie najgorsza jak na narkomana], może faktycznie jak mówisz zemstakadluba jestem po prostu pizda z natury i nie dla mnie codzienne/prawie codzienne uprawianie sportu, ostatecznie robię to tylko i wyłacznie dlatego, że mi to sprawia przyjemność [w sensie, że nie jest tak, że jestem kurwa gruby, moim marzeniem nie jest tez miec 50 w bicku, fajny chlopak jestem] więc pozostaje mi sluchac organizmu i nie dawac mu za bardzo w pizde jak wysyla sygnaly, że już wystarczy.

ech no kurwa mialem nadzieje, że sa jakies kurwa nwm lajtowe suplementy dla byczkow co se wpierdalaja w celu szybszej regeneracji i se zajade i bede zawsze się czuł jak dojebańczyk, no nic, dzięki :joint:
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Dobrze że nie jesz słodyczy, ale właśnie można dać jakiegoś banana przed, dałem ci taką propozycję bo po prostu łatwiej wpierdolić parę żelek przed treningiem niż michę owsianki z owocami.
Wiesz, jest dużo badań gdzie wykazywano że ludzie którzy uważali że jedzą dość kalorii żeby przytyć/schudnąć jedli o wiele za mało/dużo, ja zawsze polecam w ramach eksperymentu spróbować sobie przez tydzień wklepywać co jesz w kalkulator kalorii który też pokazuje ile twoje jedzenie spełnia dziennego zapotrzebowania na poszczególne witaminy i minerały. Nawet nie że jakoś mocno dokładnie, w sensie ważyć wszystko ale nawet wpisywać po prostu trochę na oko (większość kalkulatorów ma opcję typu że wpisujesz ile łyżek/łyżeczek/kawałków itp. czegoś zjadłeś) bo fajnie jest porozkminiać wtedy sobie co może mi brakować. Generalnie ważna jest różnorodność posiłków bo np. ktoś ci powie że oliwa to najlepszy tłuszcz jaki istnieje i tylko oliwa szmato nic innego, ty będziesz ją stosował cały czas, a ma ona dużo mniej np. witaminy E, której jest za to sporo w naszym swojskim oleju rzepakowym i jeżeli teraz nie dostarczasz jej z innych źródeł to łatwo
Jeśli chodzi o takie ogólne suple no to ja polecam omega 3 (chyba że jesz sporo ryb), witaminę d (no ale jak trenujesz na słońcu to w sumie nie trzeba) i cynk (bo jego prawidłowy poziom jest szalenie ważny dla facetów, ale też trzeba przypilnować jego poziomów bo jeżeli jemy sporo owoców morza, wołowiny i niektórych pestek jak dynii to łatwo o przedawkowanie), wspomnianą już ashwę (tutaj nie ma co się zastanawiać tylko brać, nie mogę się nachwalić pozytywnymi skutkami) i ja ostatnio kupiłem sobie na testa różeniec górski, ale jakoś nie czuję się specjalnie inaczej (chociaż @oyche pisał chyba kiedyś że fiut stoi jak u kaza bałagane). Gdybyś uprawiał trening siłowy to bym jeszcze polecił kreatynę.

U Ciebie też dochodzi kwestia narkotyków, których zażywanie (szczególnie tych twardych) upośledza zarówno twoją zdolność do absorpcji składników odżywczych z pokarmów, jak i generalnej regeneracji organizmu co też ma duży wpływ. Nie nazywaj się jednak pizdą i może niekoniecznie nawet musisz zmniejszać częstotliwość wysiłku fizycznego a może jedynie jego intensywność? Generalnie codzienny ruch jest wskazany, ale wiadomo że jak codziennie mocno się człowiek dopierdala to ciężej mu się zregenerować, szczególnie jak właśnie dochodzi stres z pracy czy lecenie w melango
mołpy są kozackie
oyche

Post autor: oyche »

zemsta1kadluba pisze: 28 maja 2020, 18:40 chociaż @oyche pisał chyba kiedyś że fiut stoi jak u kaza bałagane
no własnie potestowałem sobie i wyszło, że to ashwa tak działa, internet potwierdził
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

rozpierdala mnie, jak ludzie mysla, ze im nagle, przypadkiem mięśnie urosną xD
mieliśmy takiego ziomka w liceum, co jak miał być WF z ciężarami na siłce, to krzyczał, że nie, bo on nie chce jak Pudzian wyglądać (a był szerszy w biodrach niż barkach). Przecież kurde ludzie na to latami pracują i podporządkowują temu każdą dziedzinę życia, są tacy, co po dekadzie treningów siłowych i wpieprzania co popadnie nie mogą do tych 40cm w bicku dobić. Zresztą to długotrwały proces, więc jak zobaczysz, że coś idzie nie tak to chyba zdążysz zareagować xD Co do tematu, to ja lubię sobie wpierdolić czekoladę przed treningiem, o tyle lepsza od słodyczy typu żelki, że poza cukrami masz jeszcze magnez, potas itd. (no i łatwiej znaleźć czekoladę bez syropu glukozowo-fruktozowego)
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: wczoraj, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
benqacz
#freesentino

Post autor: benqacz »

Dla kolegi co ma problemy z regeneracja polecam przyjrzec się swojemu snu
https://drive.google.com/file/d/1sMWydb ... hQf6L/view
Mi pomogło zwiększenie mg i poprawienie jakości snu.
#free2rzyn
Awatar użytkownika
Wiewior

Post autor: Wiewior »

Szybkie pytanie o rozciąganie statyczne. Podobno żeby rozciągnięcie było trwałe należy wzmocnić się w nowym zakresie ruchu np. wykonując martwy ciąg. Z drugiej strony rozciągnięcie zmniejsza siłę (natomiast z tego co się orientuję to nie zwiększa ryzyka kontuzji jak powszechnie się sądzi - potrzebne źródło). Jak pogodzić te dwie rzeczy bo już się w tym gubię wszystkim. Sytuacja wygląda tak, że potrzebuję ze względu na przodopochylenie rozciągać czwórki i nie wiem w którym momencie treningu to wrzucić. A może w ogóle poza dniem treningowym.
Awatar użytkownika
sZp

Post autor: sZp »

Najlepiej rozciąganie osobna jednostka treningowa przed/po spaniem. Ja się spotkałem z opinią, że rozciąganie po treningu siłowym działa jak rozciąganie dziurawych rajstop i przez długi czas unikałem rozciągania. Tera z braku czasu i chęci coś tam przynajmniej próbowałem porozciągać po (pośladki i lędzwia).
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

https://sklepsportowy.pl/pl/p/Hantle-bi ... ander/8200
brać, czy ktoś coś innego poleca sprawdzonego z hantli?
w decathlonie tego zestawu za 180 już nie ma, kij wie, czy chwilowo, czy na stałe
w sumie napiszę jutro
Obrazek
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Nie pchaj się w cokolwiek bitumicznego, dwa razy ci spadnie i enjoy kupowanie nowego talerza (sam załatwiłem tak dwie 20stki u ziomka w piwnicy). Ja od kiedy mam domową siłkę a będzie już z 5 lat używam hantli skręcanych z hop sportu, do tego żeliwne talerze typu kierownica i naprawdę nie wiem co trzeba z nimi robić, żeby je rozjebać :dunno: do tego bitumiczne obciążenie zajmuje w chuj miejsca, a przy zakładaniu większego obciążenia na hantle to naprawdę robi sporą różnicę, lepiej wydać raz więcej i mieć sprzęt praktycznie dożywotnio.
TheGreatestGolota

Post autor: TheGreatestGolota »

Jedyne co jest spoko w bitumicznym to brak drgań, a przy 160 kg x 8/10 to na martwym ciągu robi dużą różnicę
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

@Whtn nie mam piwnicy etc. a do trenowania w pokoju żeliwne raczej słabo
Obrazek
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Wystarczy trochę uwagi i podłożenie na podłodze jakiejś maty i powinno być git, ewentualnie zainwestować jeszcze troszkę więcej i wziąć talerze z gumą
zuperhero

Post autor: zuperhero »

ja bym sobie kupił ketla 20kg + power bandy i napierdalał ile się da ćwiczeń unilateralnych lub jakieś quasi-plyometrie, mniej bajzlu na chacie
ale tak se tylko pierdole ofc
Awatar użytkownika
darmody

Post autor: darmody »

Mordeczki jak wygląda sprawa z treningiem na placach do street workout'u w dobie koronawirusa? Można z nich korzystać czy nie?
ODPOWIEDZ