Bonson

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: Bonson

Post autor: Cz4rny1337 »

Tak śledziłem ogłaszanie i nam pisali o innym składzie to czułem w kościach że Bonsona wyjebali

Imo też trochę trudny charakter jego i Izabellki w komplecie - chociaż w Gdańsku VNM wydawał się bardziej najebany
Obrazek
Połas

Post autor: Połas »

Yurkosky żywiciel polskich raperów :lol:
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Na fb u siurkowskiego pod ostatnim wpisem też go Bonson jedzie do spodu
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Tour to gówno, i tak bym nie pojechał, jebać to!!!11

A nie, czekaj...
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

no niech diss jeszcze nagra najlepiej
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
tomeczek2301

Post autor: tomeczek2301 »

Chłop się splakal i ciśnie go pod każdym postem że go nie wzięli do ekipy :what: :what:
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

no żenada jak chuj, w ogóle o co chodzi z tymi kwestiami finansowymi? zawsze myślałem, że rap w przypadku bonsona nie jest głównym źródłem zarobku (sam tak kiedyś mówił/nawijal? coś związanego z nieruchomościami może?), a teraz gadki o zdychaniu z głodu czy przebranżowienie na barbera, co jest?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
KejMart

Post autor: KejMart »

Ale on pisze że Yurkowski tak uważa, że bez niego by zdechł z głodu. Nie raz nawijał że dobrze jakieś mieszkania kupił
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

może te mieszkania to mu Yurkoski polecił kupić :idea:
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

niuhniuh pisze: 15 sty 2024, 9:48 może te mieszkania to mu Yurkoski polecił kupić
zasponsorował
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

cloud pisze: 15 sty 2024, 9:13 no żenada jak chuj, w ogóle o co chodzi z tymi kwestiami finansowymi? zawsze myślałem, że rap w przypadku bonsona nie jest głównym źródłem zarobku (sam tak kiedyś mówił/nawijal? coś związanego z nieruchomościami może?), a teraz gadki o zdychaniu z głodu czy przebranżowienie na barbera, co jest?
bylo chyba ze Izabelka czy tam jej ojciec jest preznym czynszojadem
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Obrazek
czekam
jasnejasne

Post autor: jasnejasne »

Mógłby jeszcze na odchodne drugą płytkę z KSPNem zrobić i wszystkich tam zdissować, ale tak już bez pierdolenia tylko po ksywach. Jedynka klasyk, bo Bonsoule od trzeciego włącznie to już jeden i ten sam trak zapętlany w kółko.

Swoją drogą nie miał nigdy lepiej dobranych bitów pod siebie niż na "Postanawia umrzeć", tam był ogień, nawet jeśli Soulpete jest lepszy warsztatowo
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Lidwin pisze: 15 sty 2024, 0:16 Lubie raper Bonson i może mało popularna opinia ale nic mnie bardziej nie wkurwiało jak albumy z soulpete. Strasznie mi do siebie nie pasowali, w ogóle nie lubię tych bitów na bonsoulach. Mógłby wrócić z Matkiem i rozjebać jak dawniej Panie Damianie jak Pan to czyta prosze wyciągnąć telefon zadzwonić do Matka po przeczytaniu spoilera:
Mam tak samo, Pete ma taką cechę, która nazywa się powtarzalność, perfekcyjnie robi swoja robotę i dla mnie jest świetnym producentem, ale puść mi losowy kawałek zespołu Bonsoul z epek wydanych po 2015 i ciężko będzie wskazać z której konkretnie on pochodzi. Lepiej się witać i Lepiej nie pytać katowane mocno, następne materiały również uważam za bardzo dobre, ale nie robiło to takiego efektu wow jak w przypadku dwóch pierwszych BonSouli. Też chciałbym usłyszeć jeszcze cokolwiek z Matkiem, nie wiem jakie panowie mają teraz relacje, ale fajnie jakby Matek coś wyprodukował. Za to "Królu Złoty" uważam, za najgorszy album mimo innych producentów, oprócz "Aha" nie miałem nic co wrzucałbym na repeat.

Swoją drogą Przybij Pięć EP bardzo często u mnie gości a na forumku chyba nikt nigdy o tej epce nie wspomina.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2024, 12:09 przez CL500, łącznie zmieniany 1 raz.
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Jak katowałem ten pierwszy (drugi w sumie) BonSoul z kawałkami Szeregi Zwarte, Ziomki i Przyjaciele i jarałem się strasznie Almost Famous 1, tak pozostałe rzeczy przesłuchałem chyba raz. Ile już tych Bonsouli wyszło? Z cztery, pięć pewnie. A formuła imo wyczerpała się po jednym (drugim w sumie).
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No nie wiem, dla mnie Restart i Refluks to zupełnie inne Bonsoule niż te poprzednie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

O ile przy Kiwka, Fifka, Rap do Piwka czuć już było mocne zmęczenie materiału, tak Restart był zajebistym i świeżym materiałem, obok Lepiej Nie Pytać najlepsza rzecz od tego duetu. Gdyby tylko wyjebac z niego rapowane goscinki (może poza Włodim) to byłoby idealnie.

Refluks przyzwoity, ale Kendryk to kawałek w porywach na jeden odsłuch i regularnie wyłączam cały krążek, gdy wlatuje ten track.
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

dla mnie spoko, czuć emocje pato wojny na chacie, jedyny numer z izabelką którego nie wyłączam

lepiej nie pytać top
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
edenmar

Post autor: edenmar »

Jak wyżej. Restart po odjęciu gościnek to topka moich ulubionych materiałów od Bonsa i wracam częściej niż do starszych rzeczy. Refluks to strasznie niepotrzebnie naciągane LP, ale z tego co oni tam dali byłaby zajebista EP-ka (Wariacie, Bilet, Drive, Trochę o tym i o tamtym, Zdarte łokcie). Kendryk nawet lubię, ale ten kawałek powinien po prostu trafić na wspólną płytę z żonką i tyle
Willxc

Post autor: Willxc »

Ja też nie lubię tych bitów soulpeta są wtórne i po prostu mi się nie podobają oczywiście jest parę wyjątków które są dla mnie sztosami a pierwszy do głowy przychodzi mi numer „nie mam czasu” ale ogólnie to zero jaranka tymi projektami
ODPOWIEDZ