Euro 2021
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- qualite_de_schizoide
Re: Euro 2021
We wszystkich rozgrywanych do tej pory mistrzostwach europy padło 9 goli samobójczych
na euro 2020 padło ich już 10

na euro 2020 padło ich już 10
Może padło w lajwskorze ale nie śledzę, a nawet jeśli tak to żeby nie utopiło się w xxx postówToni, zdecydowałeś się zakończyć reprezentacyjną karierę. Od jak dawno byłeś tego pewny?
Każdy, kto mnie zna, wie, że nigdy nie podejmuję decyzji na podstawie emocji. Zawsze radziłem sobie z tym dobrze w trakcie kariery. Zamysł był obecny od dawna, a samą decyzję podjąłem przed turniejem i była niezależna od wyników na EURO.
Jaka jest różnica w tej decyzji względem mundialu w 2018 roku, gdy już o tym myślałeś?
Po mundialu w 2018 roku faktycznie myślałem o zrezygnowaniu z reprezentacji. Wtedy przekonali mnie mój syn Leon, który chciał dalej oglądać mnie w koszulce Niemiec, oraz w szczególności Jogi Löw. Selekcjoner musiał dzwonić jednak więcej niż jeden raz. Nie zdecydowałem się na to, bo nie widziałem tego tak klarownie jak teraz i wtedy nie czułem tego pomysłu na 100%. Oczywiście odpadnięcie w 1/8 finału jest tak samo niesatysfakcjonujące jak w grupie w 2018 roku po wielu turniejach, w których dochodziliśmy przynajmniej do półfinałów. Różnica jest taka: w 2018 roku miałem 28 lat, teraz mam 31. Jednak muszę też podkreślić, że dla mnie decyzja o opuszczeniu reprezentacji nie jest kwestią wieku. Przynajmniej nie dzisiaj. To raczej kwestia odczuć. Dzisiaj czuję, że to prawidłowy ruch.
Poinformowałeś o niej wcześniej Jogiego Löwa?
Nie, to nie było potrzebne. Przede wszystkim, on sam nie jest już związany z reprezentacją. Jednak przekazałem mu moje nastawienie, gdy zadzwonił w marcu, by poinformować osobiście, że po EURO odchodzi. Już wtedy powiedziałem mu: „Może się równie dobrze zdarzyć tak, że odejdziemy w tym samym momencie”.
Spoiler
co więcej, jak angole odpalili niemców, to obsada na następny mecz
Spoiler

Ostatnio zmieniony 03 lip 2021, 13:36 przez kapec, łącznie zmieniany 3 razy.
-
genocidegeneral
nogi, które leczą
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Jacek Laskowski i Robert Podoliński zostali desygnowani do skomentowania półfinałowego meczu pomiędzy Włochami a Hiszpanią na Mistrzostwach Europy.
tylko ja uważam wszystkie zestawy komentatorskie poza Laskowski-Podolinski i Boras-Węgrzyn (Kaz wkurwiający w ekstraklasie, ale na euro obiektywny jest git) za irytujące?
Podobnie teraz Holendrzy sędziują Czechom, którzy ich wyjebali dopiero co, może to taka prawidłowość będziekapec pisze: ↑03 lip 2021, 12:31Może padło w lajwskorze ale nie śledzę, a nawet jeśli tak to żeby nie utopiło się w xxx postówToni, zdecydowałeś się zakończyć reprezentacyjną karierę. Od jak dawno byłeś tego pewny?
Każdy, kto mnie zna, wie, że nigdy nie podejmuję decyzji na podstawie emocji. Zawsze radziłem sobie z tym dobrze w trakcie kariery. Zamysł był obecny od dawna, a samą decyzję podjąłem przed turniejem i była niezależna od wyników na EURO.
Jaka jest różnica w tej decyzji względem mundialu w 2018 roku, gdy już o tym myślałeś?
Po mundialu w 2018 roku faktycznie myślałem o zrezygnowaniu z reprezentacji. Wtedy przekonali mnie mój syn Leon, który chciał dalej oglądać mnie w koszulce Niemiec, oraz w szczególności Jogi Löw. Selekcjoner musiał dzwonić jednak więcej niż jeden raz. Nie zdecydowałem się na to, bo nie widziałem tego tak klarownie jak teraz i wtedy nie czułem tego pomysłu na 100%. Oczywiście odpadnięcie w 1/8 finału jest tak samo niesatysfakcjonujące jak w grupie w 2018 roku po wielu turniejach, w których dochodziliśmy przynajmniej do półfinałów. Różnica jest taka: w 2018 roku miałem 28 lat, teraz mam 31. Jednak muszę też podkreślić, że dla mnie decyzja o opuszczeniu reprezentacji nie jest kwestią wieku. Przynajmniej nie dzisiaj. To raczej kwestia odczuć. Dzisiaj czuję, że to prawidłowy ruch.
Poinformowałeś o niej wcześniej Jogiego Löwa?
Nie, to nie było potrzebne. Przede wszystkim, on sam nie jest już związany z reprezentacją. Jednak przekazałem mu moje nastawienie, gdy zadzwonił w marcu, by poinformować osobiście, że po EURO odchodzi. Już wtedy powiedziałem mu: „Może się równie dobrze zdarzyć tak, że odejdziemy w tym samym momencie”.
e:Spoiler
co więcej, jak angole odpalili niemców, to obsada na następny mecz
Nie wiem czy tak to wygląda w covidowym świecie, ale mnie bawiSpoiler
-
pieschrodingera
Wszystkie drużyny, które awansowały do półfinałów(wliczając Anglię) grały całą fazę grupową na swoim stadionie.
tbc
troche merdanki bylo i troche gazicha, to chyba opis ostatniej przygody drugiego Zewlakowa za kolkiem 
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Z ciekawostek na dziś
Spoiler
Co stoi na przeszkodzie żeby był mecz o 3 miejsce, nie rozumiem tego
Tym bardziej dziwne jest to, że to w końcu UEFA, biznes, a każdy kolejny mecz to kolejny worek z hajsem.
Nie wiem, nie rozumiem, ale też jestem za.
Nie wiem, nie rozumiem, ale też jestem za.
- ebismolarek
Też nad tym myślałem, brak meczu o 3 miejsce to straszna głupota
też tego nie kumam, powinien być normlanie rozegrany mecz o trzecie miejsce
a dla mnie brak meczu o trzecie miejsce to wlasnie niepodrabialny element legacy euro jako najbardziej wymagajacego turnieju na swiecie.
kazdy z wymienionych bylby kontestowany wiec srednio o jakis szerszy konsensus