Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- marmolad_k2
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Chomik dobrze gada.
wtf ktos robi hip hop w hip hopowy sposob zamiast jak lamus w czapce z prostym daszkiem nad kartka papieru?????
Dla mnie to jest zupełnie zrozumiałe i akceptowalne. Problem pojawia się, gdy ktoś inny Ci daje gotowy tekst, a Ty jesteś tylko nawijaczem. Ale od razu mówię, że nie będę tej dyskusji prowadził kolejny raz, bo na ten temat powiedziałem wszystko, co chciałem czaisz joł w pierwszym kawałku, który tu słyszałeś.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Tak jak ktoś wcześniej pisał NOJA jest lepsza niż Na Legalu. SŻG też.
- oKulTywowany
Dla mnie Na Serio to jest prime Rycha
This page is no longer available.
Dzięki za sprostowanie bo napisałem głupoty. Faktycznie wziął z nią ślub w 2005 roku i niby już wtedy była w ciąży a beef był w 2004 roku.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
- Oportunistycznyebaka
Żadna kontrowersja, Na legalu miało jeden turbo benger, który mocno pociągnął płytę, chociaż nie umniejszając całości, która jest dobra produkcja.
Ale tak kontrowersyjnie może trochę zaczepie temat czy aby Na legalu nie jest pierwszą płytą w której palce maczali Magiera i LA lub głównie Magiera?
Bo śmiem twierdzić patrząc na dyskografię, że Peja bez Magiery nie istnieje.
Gdzieś mi mignęło kiedyś że magiera podkręcał tamte bity chyba na glamrapie
-
inspektorgadzet
chyba w tym temacie była dyskusja o homoseksualnym motywie w tekstach pfk i faktycznie jak teraz poslucham sobie rahima czy pokusa to brzmi to mocno przypalowo. w kazdym razie polecam interpretacje maria i klarenza
b-boye kręcą głową, nie podoba im się hiphop mój
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- marmolad_k2
Wspaniały utwór 
Kocham Mario. Hiphop 3.0 zawsze w serduszku
Włodi to kiepski i nudny raper.
I nie chodzi mi nawet o okres skandalowy, bo wtedy to trudno go było nawet nazwać raperem. Trzeba uczciwie przyznać, że od tamtego czasu się poprawił, ale należy też dodać, że gdyby się nie poprawił, to musiałby być ciężko upośledzony umysłowo (pozdro Vienio).
Mówię bardziej o czasach współczesnych i mniej więcej dwóch dekadach wstecz. Czasem widzę na SLG, że ludzie się jarają. Może nikt nie uważa, że rozpierdala, ale że jest solidnie, porządnie, dobrze, bardzo dobrze już tak. No ja tego ni chuja nie widzę. Przecież to jego flow to jest jedna wielka chujoza, która może imponować tylko, jeżeli porównujesz do nawijki ze Skandalu. A teksty? Oj tutaj to już w ogóle często słyszę, jakim to on nie jest tekściarzem co najmniej solidnym. A jednak nie pamiętam żadnej linijki od tego gościa. Każda jego zwrotka wygląda dla mnie tak samo. Coś tam mi powie, ale kompletnie mnie to nie obchodzi i nie rozumiem, po co on mi to opowiada. I nawinie to w najnudniejszy sposób na świecie.
Do napisania posta zainspirowała mnie piosenka Małolata Przestępcze Myśli. Zawsze ten Włodi mnie tam wkurwiał. Małolat wpierdala się tam jak król i rzuca KTÓRE TO WAKACJE Z RZĘDU SIEDZĘ W TYM PIEPRZONYM MIEŚCIE BY ZAROBIĆ JAK MAM HAJS TO ROZPIEPRZĘ LEKKĄ RĘKĘ MAM. Bit również przepiękny. Ale w drugiej zwrotce wchodzi ten zamulacz i gada, że wiesz znam ten problem rozwiązałem sam ten problem. A ja sobie myślę, jezus maria może daj se spokój jak ci się nie chce.
I nie chodzi mi nawet o okres skandalowy, bo wtedy to trudno go było nawet nazwać raperem. Trzeba uczciwie przyznać, że od tamtego czasu się poprawił, ale należy też dodać, że gdyby się nie poprawił, to musiałby być ciężko upośledzony umysłowo (pozdro Vienio).
Mówię bardziej o czasach współczesnych i mniej więcej dwóch dekadach wstecz. Czasem widzę na SLG, że ludzie się jarają. Może nikt nie uważa, że rozpierdala, ale że jest solidnie, porządnie, dobrze, bardzo dobrze już tak. No ja tego ni chuja nie widzę. Przecież to jego flow to jest jedna wielka chujoza, która może imponować tylko, jeżeli porównujesz do nawijki ze Skandalu. A teksty? Oj tutaj to już w ogóle często słyszę, jakim to on nie jest tekściarzem co najmniej solidnym. A jednak nie pamiętam żadnej linijki od tego gościa. Każda jego zwrotka wygląda dla mnie tak samo. Coś tam mi powie, ale kompletnie mnie to nie obchodzi i nie rozumiem, po co on mi to opowiada. I nawinie to w najnudniejszy sposób na świecie.
Do napisania posta zainspirowała mnie piosenka Małolata Przestępcze Myśli. Zawsze ten Włodi mnie tam wkurwiał. Małolat wpierdala się tam jak król i rzuca KTÓRE TO WAKACJE Z RZĘDU SIEDZĘ W TYM PIEPRZONYM MIEŚCIE BY ZAROBIĆ JAK MAM HAJS TO ROZPIEPRZĘ LEKKĄ RĘKĘ MAM. Bit również przepiękny. Ale w drugiej zwrotce wchodzi ten zamulacz i gada, że wiesz znam ten problem rozwiązałem sam ten problem. A ja sobie myślę, jezus maria może daj se spokój jak ci się nie chce.
Akurat jestem regularnym użytkownikiem konopi indyjskich i nie podzielam zachwytu. Kiedyś próbowałem sobie najarany wkręcić przy okazji jakiejś płyty. W kółko ją napierdalałem i wkręcałem sobie ALE DOBRE ALE LUZIK ALE WCHODZI PRZY BLANCIE
Jednak w pewnym momencie stwierdziłem, że co ja kurwa odpierdalam, przecież to jest co najwyżej średnie, nie ma żadnego powodu, żeby tego słuchać przy dzisiejszym poziomie hiphopu.
Zauważyłem, że Włodi to jest ulubiony raper raperów. Nie przytoczę teraz źródeł bo mam w piździe, ale wielokrotnie gdzieś spotykałem się z opinią jakiś ludziów że nagrali z Włodim swoim absolutnym idolem z młodości itp.
A gdyby tak z tematyki Włodiego usunąć trawkę i załóżmy dla tej tezy że wciąż miałby o czym rapować to połowa słuchaczy-jaraczy by go miała w piździchu i by pewnie grochówkę z vieniem gotował
A gdyby tak z tematyki Włodiego usunąć trawkę i załóżmy dla tej tezy że wciąż miałby o czym rapować to połowa słuchaczy-jaraczy by go miała w piździchu i by pewnie grochówkę z vieniem gotował
Popi.jaku
- Pomiot_Liryczny
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło

Pomijając tematykę, Tau jest jednym z lepszych raperów w kraju.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno