Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
68
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 406

tomeczek2301

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: tomeczek2301 »

liverpol sie wyjebie jak w poprzednim sezonie
Awatar użytkownika
Sergiusz

Post autor: Sergiusz »

wiadomo north london forever
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Amad wyleciał do końca sezonu, kłopoty kłopoty United
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

beka, na 3 miejsca z przodu zostają Garnacho, Hojlund i Zerkzee :lol: Mainoo też wypadł na kilka tygodni, do tego jutro nie zagrają ani Ugarte ani Collyer, będzie walka o 17 pozycję
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

ją się przez chwilę nawet łudziłem, ale Potter zalicza wyśmienity start z bilansem 1-1-4, a gra wygląda jeszcze gorzej niż za julka

dobrze że te 10pkt nad stefa spadkową to dość bezpieczny bufor
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
potter

To kara za wywalenie JE Davida Moyesa
Kokor

Post autor: Kokor »

Everton z gówno zespołu stał się zespołem w jednej z najlepszych form (13 z 15 pkt w ostatnich 5 meczach, egzekwo na pierwszym miejscu z Arsenalem), spodziewałem się efektu Moyesa ale nie aż takiego
Awatar użytkownika
gambler

Zbierałem się do posta z analizą kilku około-klubowych wydarzeń i gry ileś razy, a potem mi się zawsze odechciewało.
z JE Moysem się pożegnano w idealnym momencie dla obu stron, ale schrzaniono następne decyzje.

Lopetegui to jest zajebisty trener i świetny człowiek, ale on kompletnie nie pasował do kontekstu i kroku jaki chciał zrobić West Ham. £30mln na fullkruga do dzisiaj bawi i boli. Jest pewne zabetonowanie przekonań i trzymanie się dziwnych ludzi w strukturach klubu, ale ja tam wierze że 6 i 7 miejsce, wygranie konferencji + półfinał LE z ostatnich lat jest bliżej potencjału organizacji sportowej niż obecnie granie najnudniejszego futbolu w premier.

W ogóle z D Moyesa się śmieją że fish’n’chips coach, ale to jest mega wybór dla wielu ekip z przedziału 10-20, a Everton zawsze mi się spoko jawił jako klub, fajnie że się utrzymają.
yer a wizard, Harry
yaneq

Post autor: yaneq »

Awatar użytkownika
potter

gambler pisze: 16 lut 2025, 2:14 Lopetegui to jest zajebisty trener
Nie powiedział nikt nigdy kto oglądał jego zespoły tylko w Premier League (w Realu też ma absurdalnie niską średnią punktów wywalczoną).
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Lopetegui swój kunszt pokazał w FC Porto, gdy pozbył się wartościowych piłkarzy, a na jego miejsce przywlókł wagon ogórkowych Hiszpanów. To, że akurat West Ham się na niego nabrał trochę mnie nie dziwi.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
gambler

potter pisze: 16 lut 2025, 16:33
gambler pisze: 16 lut 2025, 2:14 Lopetegui to jest zajebisty trener
Nie powiedział nikt nigdy kto oglądał jego zespoły tylko w Premier League (w Realu też ma absurdalnie niską średnią punktów wywalczoną).
Wszystko się zgadza, szczęśliwie świat się nie kończy na premier.
Trener skrojony pod la ligę. Moja ocena jest na bazie pracy w sevilli i zajebistej roboty w młodzieżówkach i reprezentacji (bilans 14-6-0 ze średnią Hiszpanią)

Realu nie liczmy, chłop się wjebał po 3x lidze mistrzów i świeżo po odejściu Zidane i Ronaldo. Tam się w klubie i dookoła działy takie cyrki ze ted lasso i copperfield by nie wyczarowali.

paradoks względem tego co pisze @gogi polega na tym że mnie kompletnie nie dziwi że west ham się nabrał na niezbyt sexy Hiszpana, który kompletnie nie pasuje do klimatu pracy w Anglii i tego czego akurat west ham oczekiwał
yer a wizard, Harry
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Lopetegui nie przetrwał próby czasu, potwierdzone info. Zajebisty to on może był (10 lat temu i chwile w Sevilli), teraz nie jest.

A tak to jako fan ligi pokuszę się o krótkie podsumowanie wybranych drużyn:
Po pierwsze jestem pod wrażeniem Nottingham Forest, toż oni 2 lata temu kupili chyba +20 piłkarzy za 1-10 mln, zrobili dobry przesiew, spoko trener i są efekty, szac.
Mniejsze zaskoczenie, ale jednak propsy dla Slota,Anfield i Kloppa, że wszystko w klubie jest/było na tyle ogarnięte, że wiele nie trzeba było (poza niekontuzjowanym Salahem w formie), by był sukces (wszystko na to wskazuje, aczkolwiek liczę na twist).
W Arsenalu bez zmian, tak blisko i tak daleko. Bez napastnika z prawdziwego zdarzenia to się tam imo wiele nie zmieni. Nie wierzę, że Havertz, Jesus, bądź Sterling to ktoś taki.
Guardiola trochę lost the plot, ale kurde po 3 latach wygrywania ligi itp to jakoś nie dziwi.
Bournemouth kolejną niespodzianką tego sezonu, props.
Chelsea ciężko mi jakoś jednoznacznie, mam wrażenie, że jak Palmer nie błyszczy, to jest to mocno średni team z przebłyskami.
Fajny powrót Moyesa do Everetonu.
Villa, Newcastle oba kluby liczyly pewnie na niecą lepszą pozycję, a tu wjechały jakieś nottinghamy i wisieńki.
Brighton, Brentford, stabilnie, well done.
West ham dobrych grajków ma, ale coś tam ssie.
Tottenham zaś nie ma wystarczjąco dobrych grajków, a jak są to połamani.
Po cichu liczę, że Ipswich się utrzyma.
Obecnie szkoda mi też trochę lisów Vardyego i RVN.
Aa i mój ulubiony Manchester, najgorszy sezon ever, na wielu poziomach wiele rzeczy nie bangla. Smuteczek i czekanie na lepsze czasy, bo kiedyś takie nastaną, za rok może dwa! :)
Kokor

^ co do Villi to ostatnie mecze u nich to katorga, mieli serie bardzo łatwych kolejek (West Ham, Wolves, Leicester), i skończyło się 2 remisami i 1 porażką. Nie mogą winić sukcesu Forest i Bournemouth, widać że gra w lidze mistrzów nie służy im dobrze na wyniki ligowe

a poza tym liczę że wilki się utrzymają, sądzę że grają lepiej niż zespoły z relegacji, no ale chuj wie co się wydarzy. Mam jakiś promil nadziei że West Ham przegra masę meczy i zleci zamiast Ipswich/Leicester, ale szanse są malutkie
Awatar użytkownika
potter

Aston Villa jutro z Liverpoolem, ale w weekend z Chelsea więc w końcu przełamanie
Awatar użytkownika
enjoy1g

Post autor: enjoy1g »

////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:57 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

panie bożu spraw, żeby manchester się spierdolił z ligi
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

nie ma szans
2do5

Post autor: 2do5 »

gdyby nie dziwne hobby ipswich z tego sezonu byłoby zdecydowanie łatwiej o to
Spoiler
Obrazek
a fc cunha mają w miarę sensowny terminarz do końca i chyba trochę się ogarnęli
Kokor

teraz to już nie ma chuja że liverpool się wyjebie, i tytuł i relegacja powinny być już przesądzone. Obstawiacie że jakie będzie top5?
ODPOWIEDZ