Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
dzis wpada do gamepassa i ps+, wiec mozna obczaic za darmo
kurwa mocne, metalowa ślizgawka w sam raz by kogoś powiesić
sceny z klatuwy jak powrót od ziomka po pierwszym bongu ponad dekadę temu
Przestrzenie liminalne, które większość z nas zna.
-
genocidegeneral
właśnie miałem pisać
gra mechanicznie mi się kojarzy z jakimiś jRPGami, które jako heteroseksualista omijam ze względu na ich hińskobajkowość, ale tu tego nie ma, więc jaranko
od premiery w gamepassie
od premiery w gamepassie
Z opisu wygląda jak gra, która bym uwielbiał, ale Ci recenzenci tak w chuja lecą, że poczekam na jakieś reakcje graczy
Ooo ale jak w gamepassie to moze wezme, akurat Obliviona tez bym obczaił
Ooo ale jak w gamepassie to moze wezme, akurat Obliviona tez bym obczaił
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
zaczął mi dryfować analog w padzie od ps5, jest jeszcze na gwarancji, kupowany w media marktcie, uderzać do nich czy jakoś bezpośrednio do sony?
- zemsta1camzata
media markt
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta

Bardzo dobre liczby kręci ta gra na steamie. I to pomimo tego, że jest na game passie day one.
Ciekawostka: została stworzona przez 30osobową grupę devów, którzy odeszli z Ubisoftu. Oglądałem dzisiaj trochę na Twitchu jak ludzie grają w to i wygląda kapitalnie.
Nawet twórcy FFVII doceniają.
Przeczytalem turowe rpg i mysle ze no znow jakas "wybitna" gra w ostatnim czasie, będzie nie dla mnie bo od rozchwytywanego Baldura sie odbiłem brutalnie, ale to coś wygląda kurwa ciekawie, ten system walki wydaje sie bardziej przystepny dla takich turowych leszczy jak ja
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2025, 22:39 przez Krew, łącznie zmieniany 2 razy.
-
genocidegeneral
No no, czyżby kolejna anomalia pokroju BG3?
- Cz4rny1337
- Moderator
Nie no, aż tak dobrze to chyba nie jest. Część ludzi narzeka na "mało gry w grze" bo faktycznie głównie oglądasz cutscenki, walki trwają po 5 minut i potem znowu cutscenki.
Ale cieszą takie gry, w których widać pasję i wychodzą z zaskoczenia.
Sam sprawdzę w weekend dopiero pewnie.
Nie próbujcie w to grać na steam decku xd
Ogólnie pograłem trochę, jestem na początku pierwszego aktu. Na razie faktycznie najebane tych cutscenek, mam nadzieje ze potem bedzie jednak tego mniej. System walki ma potencjał nawet mi się wydaje, szkoda że są tam te quick time eventy bo jednak jak jest turowy to turowy dla mnie. No i prolog zdecydowanie mógłby być jakimiś flashbackami w trakcie gry, a nawet powinien bo bez kontekstu był raczej nudny
Takie pierwsze wrażenia bo po godzinie nie ma co się wypowiadać sensownie
Dodano po 23 godzinach 59 minutach 54 sekundach:
Dobra pograłem kolejne 4h i jak na razie wszystkie wady zniknęły, na razie mogę polecić
Jedynie zaznacze, że system walki tak jak wspomniałem wyżej faktycznie jest turowy, ale tak naprawdę najważniejsze jest robienie uników i parowanie, co oczywiście wiąże się z timingiem. Ja na początku nie byłem fanem tego systemu, ale zaczyna do mnie przemawiać. Plus powiedziałbym, że nawet na normalnym poziomie trudności gra nie wybacza jakoś dużo błędów przy unikach bo mało jest heala na razie. Więc jak ktoś się nastawi na typową turówkę to może się wkurwiać
Plus nie ma żadnej mini mapy ani nic, fajny klimat się tworzy jak się czasami kręci niewiadomo gdzie i odkrywa ciekawą miejscówkę, mało tego w obecnych grach
Ogólnie pograłem trochę, jestem na początku pierwszego aktu. Na razie faktycznie najebane tych cutscenek, mam nadzieje ze potem bedzie jednak tego mniej. System walki ma potencjał nawet mi się wydaje, szkoda że są tam te quick time eventy bo jednak jak jest turowy to turowy dla mnie. No i prolog zdecydowanie mógłby być jakimiś flashbackami w trakcie gry, a nawet powinien bo bez kontekstu był raczej nudny
Takie pierwsze wrażenia bo po godzinie nie ma co się wypowiadać sensownie
Dodano po 23 godzinach 59 minutach 54 sekundach:
Dobra pograłem kolejne 4h i jak na razie wszystkie wady zniknęły, na razie mogę polecić
Plus nie ma żadnej mini mapy ani nic, fajny klimat się tworzy jak się czasami kręci niewiadomo gdzie i odkrywa ciekawą miejscówkę, mało tego w obecnych grach
Trochę nie ogarniam tego systemu uników i parowania, ale kwestia wyczucia z tego co widzę.
Natomiast sam kierunek artystyczny + soundtrack = sztos. Chociaż strasznie mnie wybija z immersji renderowanie włosów w tej grze. Próbowałem zmieniać różne ustawienia skalowania rozdzielczości i post processingu i ciągle to samo. Te włosy ich podczas gadania tak dziwnie falują. Blur też jest przesadzony imo. Też tak masz @Piters ?
Dodano po 23 godzinach 42 minutach 27 sekundach:
Kurde ale sztos ta giera. Namęczyłem się z 40 minut z tym Chromatycznym Lancalierem ale w końcu mi się udało go pokonać. Trzeba było parować w idealnym momencie, bo mnie miał na hita. Uniki są słabe, bo nie mają szansy na kontrę.
4 godziny gry za mną. Sztosss, zajebisty ten świat jest. Fajnie, że nie ma mapy właśnie, bo eksploracja daje masę funu.
Natomiast sam kierunek artystyczny + soundtrack = sztos. Chociaż strasznie mnie wybija z immersji renderowanie włosów w tej grze. Próbowałem zmieniać różne ustawienia skalowania rozdzielczości i post processingu i ciągle to samo. Te włosy ich podczas gadania tak dziwnie falują. Blur też jest przesadzony imo. Też tak masz @Piters ?
Dodano po 23 godzinach 42 minutach 27 sekundach:
Kurde ale sztos ta giera. Namęczyłem się z 40 minut z tym Chromatycznym Lancalierem ale w końcu mi się udało go pokonać. Trzeba było parować w idealnym momencie, bo mnie miał na hita. Uniki są słabe, bo nie mają szansy na kontrę.
4 godziny gry za mną. Sztosss, zajebisty ten świat jest. Fajnie, że nie ma mapy właśnie, bo eksploracja daje masę funu.
skoncze Khazana i na pewno to atakuje, ogladalem troche u sledzia na streamie to wygladalo zajebiscie + propsy tutaj jeszcze dodatkowo zachecaja
@Parlae Ta, też tak mam, wkurwiające ale przestałem na to zwracać uwagę
Ogólnie coraz lepiej już mi idzie wyczuwanie parowania i rzadko kiedy dostaje w pizde. Ten brak mini mapy jest bez kitu cudowny, niby liniowa gra ale dzięki temu czuje więcej funu z eksploracji niż z każdego open worlda z ostatnich 5 lat
Lekki spoiler do postaci, ale w sumie głownie chodzi o team building
Ogólnie coraz lepiej już mi idzie wyczuwanie parowania i rzadko kiedy dostaje w pizde. Ten brak mini mapy jest bez kitu cudowny, niby liniowa gra ale dzięki temu czuje więcej funu z eksploracji niż z każdego open worlda z ostatnich 5 lat
Lekki spoiler do postaci, ale w sumie głownie chodzi o team building
Spoiler
Zwłaszcza, że udało mi się całkiem sensownie działające bulidy dla Lune i Maelle zrobić (w sensie sensowne jak na ten etap gry myśle), jeszcze rozkminiam czy Gustav czy Sciel na ostatni slot, przynajmniej na razie bo nwm czy tam jeszcze jakieś inne postacie potem dołączają. Gustav ma słabe pierdolnięcie, ale nie pada na hita, a Sciel odwrotnie. Ale pokombinuje z bulidami
A ogólnie to głównie Maelle mnie ciągnie, tankuje mocno, skillsy szybko ładujące postawe wirutozerską, kontrowanie pancerzy z odnawaniem PA, mega propsik na razie
A ogólnie to głównie Maelle mnie ciągnie, tankuje mocno, skillsy szybko ładujące postawe wirutozerską, kontrowanie pancerzy z odnawaniem PA, mega propsik na razie
bloomberg podaje że ea wyjebała z 400 osób w tym że 100 z respawn przy czym anuluje titanfall 3
które uwaga miało być miałby extraction shooter XD kiedy ta firma kurwa upadnie w końcu
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Ekspedycja 33 polecam każdemu kto kocha final fantasy i dark souls
jestem tak w połowie 2 aktu i biegam po mapie zbierając wpierdol w miejscach gdzie powinienem wrócić dużo później
Dawno się tak dobrze nie bawiłem w grze video ahh słodki smak dobrej gry jak rzadko zdarza się to w ostatnich latach
jestem tak w połowie 2 aktu i biegam po mapie zbierając wpierdol w miejscach gdzie powinienem wrócić dużo później
Dawno się tak dobrze nie bawiłem w grze video ahh słodki smak dobrej gry jak rzadko zdarza się to w ostatnich latach