Ekipa - SEZON 3 (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
kociao

Re: Ekipa Friza - SEZON 3 (czerwiec 2021) [Zapowiedź]

Post autor: kociao »

loco pisze: 02 maja 2021, 13:59 ^ mówisz o tym dobre tylko ze względu na to, że to ludzie spoza światka muzycznego i nie masz wobec nich żadnych wymagań, sprawdzając to z czystej ciekawości. gdyby ten numer wypuścił jakiś donatan z cleo to nie dość, że przeszedłbyś obojętnie obok, to jeszcze przypadkowo w to klikając burknąłbyś pod nosem kolejne popowe gówno
Bart pisze: 02 maja 2021, 10:20 wnioskuję o przeniesienie tego tematu do innego działu.
+1

definicja rapu spłaszczyła się do tych rozmiarów, że wystarczy zrymować gówno z równo i już jest hibhobem
gdyby było tak, jak to opisałeś, to przesłuchałbym to raz i o tym zapomniał. "problem" w tym, że te kawałki są tak dobre, że zarówno ja jak i wielu ślizgawkerów zapętla je od dnia premiery. kiedy ostatnio w polskim hip hopie wyszło coś, z tak ogromnym repeat value? chłopaki i dziewczyny po prostu robią kawał dobrej muzyki, a Ty masz do nich awersję tylko dlatego, bo to youtuberzy
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
oyche

Post autor: oyche »

a czy friz nawija tandetne gówno typu 'piłkarze kosztują 200 milionów a dzieciaki umierają z głodu'? właśnie dlatego bro nie odniósł sukcesu, nie ma poczucia dobrego smaku które charakteryzuje friza, po prostu friz, donatan, bro to power rangers którzy 1v1 mogą zostać najebani przez jakichś kitowców typu hades czy bisz, ale jak połączą siły to tworzą megazorda który rozpierdala grę
moody

Post autor: moody »

kociao pisze: 02 maja 2021, 15:27
loco pisze: 02 maja 2021, 13:59 ^ mówisz o tym dobre tylko ze względu na to, że to ludzie spoza światka muzycznego i nie masz wobec nich żadnych wymagań, sprawdzając to z czystej ciekawości. gdyby ten numer wypuścił jakiś donatan z cleo to nie dość, że przeszedłbyś obojętnie obok, to jeszcze przypadkowo w to klikając burknąłbyś pod nosem kolejne popowe gówno
Bart pisze: 02 maja 2021, 10:20 wnioskuję o przeniesienie tego tematu do innego działu.
+1

definicja rapu spłaszczyła się do tych rozmiarów, że wystarczy zrymować gówno z równo i już jest hibhobem
gdyby było tak, jak to opisałeś, to przesłuchałbym to raz i o tym zapomniał. "problem" w tym, że te kawałki są tak dobre, że zarówno ja jak i wielu ślizgawkerów zapętla je od dnia premiery. kiedy ostatnio w polskim hip hopie wyszło coś, z tak ogromnym repeat value? chłopaki i dziewczyny po prostu robią kawał dobrej muzyki, a Ty masz do nich awersję tylko dlatego, bo to youtuberzy
jednego nie kumam. rozumiem, ze czesc z was jest znudzona rapem i woli sluchac w tle czegos lekkiego, bez tresci, z wpadajacym w ucho refrenem, sam tez tak czesto mam. nie rozumiem natomiast, dlaczego w takim przypadku nie wybieracie jakichs sensownych wokalistow popowych czy discopolowych ktorzy do robienia melodyjnych traczkow maja duzo wieksza smykalke, niz nudny bro z ekipa? kumam, ze to jest taka podswiadoma chec oklamywania samego siebie, ze jednak slucha sie tego rapu tylko ze jest sie otwarta glowa i inne tego typu brednie, tylko w rzeczywistosci to jest takie podejscie, jakbys no nie wiem, na co dzien prowadzil taczki z gnojem, nagle zachcial sie poscigac, to zamiast przesiasc sie na samochod doklejasz spoilery do tych taczek i probujesz nimi zapierdalac po autostradzie. no tak ni w pizde ni w oko cala ta ekipa. ani to dobre na poziomie tekstowym jak by to zestawic nawet z takimi no naprawde przecietnymi raperami, ani to dobre na poziomie melodyjnosci, chwytliwosci jak by to zestawic z zenkiem martyniukiem, zespolem playboys czy jakimis innymi ananasami grajacymi muzyczke do zabawy. no jest to po prostu gowniane :dunno:
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Kurwa 2021 a gość patrzy na teksty XDDDDDD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
moody

2021, a goscie wciaz pisza "2021 a gość patrzy na teksty" i mysla, ze sa fajni...nuda :bag:
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Marcysia najlepsze flow w okolo polskich rapaach dziewczym, wyjebundo na tekst i o tresc ale flow i wypowiedzanko bylo elo
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Tekst już dawno przestał mieć znaczenie (chyba ze ostry cringe jest), liczy się to jak brzmi całość, a ekipa brzmi świetnie

chill :joint:

Willxc

Post autor: Willxc »

no dokładnie, ja już mam wyjebane w to co oni pierdolą, bo głownie słucham sobie rapu w tle i jak coś fajnie brzmi no to leci, a że większość rzeczy która wychodzi brzmi albo chujowo, albo na jedno kopyto no to kurwa nie słucham tego, a ten singiel fajniutki i właśnie sobie leci w tle
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Git nutka
moody

Willxc pisze: 02 maja 2021, 16:53 no dokładnie, ja już mam wyjebane w to co oni pierdolą, bo głownie słucham sobie rapu w tle i jak coś fajnie brzmi no to leci, a że większość rzeczy która wychodzi brzmi albo chujowo, albo na jedno kopyto no to kurwa nie słucham tego, a ten singiel fajniutki i właśnie sobie leci w tle
ksiazenieporzadek pisze: 02 maja 2021, 16:31 Tekst już dawno przestał mieć znaczenie (chyba ze ostry cringe jest), liczy się to jak brzmi całość, a ekipa brzmi świetnie

chill :joint:

No i wracamy do mojego pytania z poprzedniego posta - po chuj w takim przypadku sluchac rapu i tworow rapopodobnych, skoro na tekst macie wyjebane, a muzycznie i brzmieniowo to sa najmniej ciekawe gatunki, gdzie czesto przez 3 minuty sluchacie zapetlonych trzech akordow na krzyz z nieudolnym refrenem? co to kurwa ma byc? to jest takie JP ale na 50% bo troche sie boje. lubicie wpadajace w ucho melodie i czilowe rymy? zamiast sluchac takiego nieudolnego produktu jak ekipa, pozwolcie sobie w koncu na bycie soba, zdejmijcie kajdany oczekiwan i presji starszych kolegow w szkole i na dzielni wbijajacych wam do glowy ze macie byc heteroseksualni i ze teraz slucha sie rapu, przestancie sie bac i odpalcie w koncu na pelna pizde "przez twe oczy, twe oczy zielone", zamiast szukac jakischs nedznych substytutow akcentu i boysow w ekipie czy innym jang igim. zanurkujcie w ocean gatunkow disco, otrzaskajcie sie z hegemonami muzyki rozrywkowej, posluchajcie ludzi ktorzy naprawde potrafia to robic i przestancie pierdolic, ze ekipa jest chwytliwa, bo tu pol dobrego refrenu ani melodii nie bylo. tak, przez jakis czas chlopaki od tpsow, kekow i quebonafidow beda was wytykac palcami, ale kurwa, taka jest cena bycia pionierem, trendsetterem. przeciez was to nie powinno ruszac, macie silna psychike jak psikutas bez s, pamietajcie ze to wy macie otwarte glowy, a inni dupe sraja niz wyzej maja czy cos tam. wielkie kurwa pozdro 2115
Awatar użytkownika
kociao

Post autor: kociao »

moody pisze: rozumiem, ze czesc z was jest znudzona rapem i woli sluchac w tle czegos lekkiego, bez tresci, z wpadajacym w ucho refrenem
niby dlaczego bez treści? Bezpretensjonalne, chwytliwe linijki. a że dobrze nawinięte, na dobrym podkładzie, to i świetnie się tego słucha. Tak, wiem że B.R.O im pomaga - być może współpraca z Ekipą i ic dużą kreatywnością ekipy, wykrzesa z niego naprawdę dobre linijki, albo może po prostu jego teksty, nawinięte przez inne osoby niż on, okazują się znacznie lepiej przystępne, niż na jego płytach? sam nie wiem.
moody pisze:akichs sensownych wokalistow popowych czy discopolowych ktorzy do robienia melodyjnych traczkow maja duzo wieksza smykalke, niz nudny bro z ekipa?
niby kogo? śledzę polski pop, i na przestrzeni ostatnich kilku lat, mało jest osób które zrobiły tak fajne numery, jak Ekipa (oceniając oczywiście jedynie po 3 singlach, nie wiemy jaka będzie cała płyta - choć bazując na tym co już mamy, możemy przewidywać, że znakomita)
kumam, ze to jest taka podswiadoma chec oklamywania samego siebie, ze jednak slucha sie tego rapu tylko ze jest sie otwarta glowa i inne tego typu brednie
Przecież to właśnie Ty oszukujesz samego siebie. Mam wrażenie, że boli Cie, że tych kawałków nie nagrał jakiś Twój ulubiony artysta z super ambitnym tesktem i niesamowitą ilością akordów w utworze, , tylko że Ci youtuberzy, których tak bardzo chcesz hejtować, i w stosunku do których tak bardzo chciałbyś żeby robili gówno - robią kawał porządnej muzyki
moody pisze:ani to dobre na poziomie tekstowym jak by to zestawic nawet z takimi no naprawde przecietnymi raperami
Przecież to zjada przeciętnych raperów. Wejdź sobie na podforum "płyty", odpal po jednym tracku z każdej płyty która ma temat na 2 pierwszych stronach podforum - zdecydowana większość to będą rzeczy słabsze muzycznie oraz tekstowo od Ekipy
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Finn pisze: 02 maja 2021, 14:50 @loco to kto z PL dorównuje Ekipie Friza? daj chociaż z trzy ksywki.
Jeśli chodzi Ci o twórczość muzyczną to każdy, łącznie z Norbim i Martyniukiem na czele.
edenmar

Post autor: edenmar »

loco pisze: 02 maja 2021, 14:38 @edenmar :damn:

patrz na całokształt twórczości, a nie wyciągasz mi pojedyncze zwrotki czy wersy. porównywać rycha do ekipy to nie wiem czy prowo robisz czy cię pojebało od pierwszych promieni słońca

jak zygmunt chajzer nawinie w reklamie wpadła ci koszulka w żwir, wpierdol ją w vizir to też powiesz, że zyga zajął się rapem?
Ja sobie trolluję, wiadomo, cała ta Ekipa ani mnie ziębi, ani grzeje, ale gdyby rymy typu równo-gówno uznawać za wykluczające z polskiego hibhobu to pewnie z 80 proc. sceny trzeba byłoby wykluczyć.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

wezcie truski wyczilujcie a nie spinacie dupy o sukces EKIPA w ta majowke i nie tylko
widzimy sie w slizgerach
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
hwjsk

Re: Ekipa - SEZON 3 (2021)

Post autor: hwjsk »

....
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 0:50 przez hwjsk, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
chmurka

Post autor: chmurka »

bo wiecie rapu sie słucha tak ze siedzisz w kapturze zajebanym na łeb przed kompem i liczysz ile chłop napierdolił na bicie wielokrotnych rymów i odniesień napisanych z wikipedią, tupiąc nogą pod 90bpm, bo wtedy jest kurwa hip hop a nie jak ktoś nagra dobry numer który buja głową i jest chwytliwy w chuj
gubi48

Post autor: gubi48 »

dziwi mnie że w zakładce "polski hip-hop" w ogóle się dyskutuje o tym tworze
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

racja, to ujma dla EKIPY
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm