Eldo
- Haczapurjan
Re: Eldo
"Stoisz na balkonie jak pierdoła co skarży mamie"
-
WesolyJozek
Do tego facet mega pokornie podszedł do tego, ze muzyka komercyjnie przestała żreć, nie zaczął nagrywać disco polo ani próbować na siłę wpasować się w to co aktualnie jest na topie, tylko pracował w radiu, pracował w sklepie rowerowym, oprowadzał wycieczki, trenuje to rugby czyli ma kilka zainteresowań, sprawność fizyczną i umysłową, co plasuje go powyżej 99% polskiej sceny.marmolad_k2 pisze: ↑10 sie 2026, 18:48 Eldo co dwa dni robi 60 kilometrów na rowerze, ma córkę Helenę, u Nawrockiego obok niego siedziała bardzo ładna pani, a obecnie jest w Stanach i zwiedza sobie dom Marka Twaina. Gdzie mu tam do zżulałego WSZ?
- starydobryhiphop
Stąd dziwi mnie ta sytuacja z tym występem o tyle że to wydaje się nie być desperat (i żeby znów nie było nie chodzi o tego czy tamtego prezydenta)
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
- Haczapurjan
Generalnie (tak zakładam) mogą być ludzie, dla których występ u głowy państwa polskiego może być swego rodzaju zaszczytem/nobilitacją
Just a wild thought
Just a wild thought
- TooMuchSmoke
Wcześniej napisałem niepochlebny komentarz, bo jak dla mnie granie rapu na jakichś politycznych wiecach to zawsze będzie coś niesmacznego, ale jedno Leszkowi trzeba oddać - dumnie i godnie zaakceptował koniec hajpu na jego twórczość i zaczął realizować inne tematy zawodowe/życiowe, a teraz niespodziewany (chyba) boost, jakieś jubileusze, koncerty sentymentalne - bardzo duży props.
- starydobryhiphop
No tak ale jest Prezydent jako instytucja i jako konkretna osoba i to z tego co rozumiem był występ raczej w tej drugiej opcji. No trudno już zresztą odbijam od tematu polityki jestem tu se poczillowac a nie się wkurwiacHaczapurjan pisze: ↑10 sie 2026, 20:24 Generalnie (tak zakładam) mogą być ludzie, dla których występ u głowy państwa polskiego może być swego rodzaju zaszczytem/nobilitacją
Just a wild thought
Bardziej w kontekście tej sytuacji i jednak muzyki a nie polityki interesuje mnie że niektórzy pisali że sprzedają płyty eldo. A ja w sumie nie mam takiej potrzeby bo jakoś mi się to odkleja od eldo w sensie no 27 album to jest jakby inna warstwa . Coś jak u Miłosza i odłączeniu dzieła od autora . Długi temat w zasadzie trudniejszy do omówienia pisząc
- bloooodtrail
napisałbym coś w tym temacie ale
starydobryhiphop pisze: ↑10 sie 2026, 21:51 odbijam od tematu polityki jestem tu se poczillowac a nie się wkurwiac
- starydobryhiphop
A w ogóle te ostatnie single z ostr o co chodziło z tymi tytułami bo coś nie skumałem czopki
- bloooodtrail
były jakieś interpretacje, że chodzi o wersety z koranu, ale na geniusie ktoś to podważył i w sumie to nie wiadomo

Spoiler

- starydobryhiphop
Kurczę w ogóle to wygląda jakby nie chciało im się tego dowieźć do końca , szkoda bo czekałem na ten materiał z zaciekawieniem
Siema Leszekmarmolad_k2 pisze: ↑10 sie 2026, 18:48 Eldo co dwa dni robi 60 kilometrów na rowerze, ma córkę Helenę, u Nawrockiego obok niego siedziała bardzo ładna pani, a obecnie jest w Stanach i zwiedza sobie dom Marka Twaina. Gdzie mu tam do zżulałego WSZ?
- gods bidness
Eldo cweldo będzie kurwa wpierdol
To i twój rap, robiony na odpierdol
To i twój rap, robiony na odpierdol
- marmolad_k2
Zawsze mnie rozbraja to, w jak dokładny sposób odwzorowali Fusznika i Pono.
- starydobryhiphop
Kurwa przypomniałeś mi że śnił mi się dziś pono xD
- bilderberg
Pamiętam jak na demotach latały obrazki z eldoka i tym ze w jakiejś książce do Polaka był tekst jego piosenki do interpretacji co oznaczało ze leszek to prawdziwy POETA