Eldo

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Eldo

Post autor: Haczapurjan »

"Stoisz na balkonie jak pierdoła co skarży mamie"
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

marmolad_k2 pisze: 10 sie 2026, 18:48 Eldo co dwa dni robi 60 kilometrów na rowerze, ma córkę Helenę, u Nawrockiego obok niego siedziała bardzo ładna pani, a obecnie jest w Stanach i zwiedza sobie dom Marka Twaina. Gdzie mu tam do zżulałego WSZ?
Do tego facet mega pokornie podszedł do tego, ze muzyka komercyjnie przestała żreć, nie zaczął nagrywać disco polo ani próbować na siłę wpasować się w to co aktualnie jest na topie, tylko pracował w radiu, pracował w sklepie rowerowym, oprowadzał wycieczki, trenuje to rugby czyli ma kilka zainteresowań, sprawność fizyczną i umysłową, co plasuje go powyżej 99% polskiej sceny.
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

Stąd dziwi mnie ta sytuacja z tym występem o tyle że to wydaje się nie być desperat (i żeby znów nie było nie chodzi o tego czy tamtego prezydenta)
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Generalnie (tak zakładam) mogą być ludzie, dla których występ u głowy państwa polskiego może być swego rodzaju zaszczytem/nobilitacją

Just a wild thought
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Wcześniej napisałem niepochlebny komentarz, bo jak dla mnie granie rapu na jakichś politycznych wiecach to zawsze będzie coś niesmacznego, ale jedno Leszkowi trzeba oddać - dumnie i godnie zaakceptował koniec hajpu na jego twórczość i zaczął realizować inne tematy zawodowe/życiowe, a teraz niespodziewany (chyba) boost, jakieś jubileusze, koncerty sentymentalne - bardzo duży props.
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

Haczapurjan pisze: 10 sie 2026, 20:24 Generalnie (tak zakładam) mogą być ludzie, dla których występ u głowy państwa polskiego może być swego rodzaju zaszczytem/nobilitacją

Just a wild thought
No tak ale jest Prezydent jako instytucja i jako konkretna osoba i to z tego co rozumiem był występ raczej w tej drugiej opcji. No trudno już zresztą odbijam od tematu polityki jestem tu se poczillowac a nie się wkurwiac

Bardziej w kontekście tej sytuacji i jednak muzyki a nie polityki interesuje mnie że niektórzy pisali że sprzedają płyty eldo. A ja w sumie nie mam takiej potrzeby bo jakoś mi się to odkleja od eldo w sensie no 27 album to jest jakby inna warstwa . Coś jak u Miłosza i odłączeniu dzieła od autora . Długi temat w zasadzie trudniejszy do omówienia pisząc
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

napisałbym coś w tym temacie ale
starydobryhiphop pisze: 10 sie 2026, 21:51 odbijam od tematu polityki jestem tu se poczillowac a nie się wkurwiac
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

A w ogóle te ostatnie single z ostr o co chodziło z tymi tytułami bo coś nie skumałem czopki
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

były jakieś interpretacje, że chodzi o wersety z koranu, ale na geniusie ktoś to podważył i w sumie to nie wiadomo
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

Kurczę w ogóle to wygląda jakby nie chciało im się tego dowieźć do końca , szkoda bo czekałem na ten materiał z zaciekawieniem
Awatar użytkownika
synczyzna

Post autor: synczyzna »

marmolad_k2 pisze: 10 sie 2026, 18:48 Eldo co dwa dni robi 60 kilometrów na rowerze, ma córkę Helenę, u Nawrockiego obok niego siedziała bardzo ładna pani, a obecnie jest w Stanach i zwiedza sobie dom Marka Twaina. Gdzie mu tam do zżulałego WSZ?
Siema Leszek
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

lygrys pisze: 07 sie 2026, 8:11 Dla mnie Eldo był zawsze asłuchalnym gównem.
"Polskim chłopakom brakuje luzu..", dlatego się cieszę, że od 1997 zacząłem bounceować, bo przynajmniej nie jestem sztywniakiem.
Ale Eldo z Eisem nagrał najlepszy polski hustlerski kawałek jaki kiedykolwiek istniał

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Czarnuchu płać mi i spierdalaj :cool:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Piroks

Post autor: Piroks »

jak już jest temat jego wspólnych kawałków z eisem to trzeba wspomnieć o tym jak nagrali razem kawałek w którym robili sobie bekę z zipów

Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Eldo cweldo będzie kurwa wpierdol
To i twój rap, robiony na odpierdol
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Piroks pisze: wczoraj, 13:03 jak już jest temat jego wspólnych kawałków z eisem to trzeba wspomnieć o tym jak nagrali razem kawałek w którym robili sobie bekę z zipów

Zawsze mnie rozbraja to, w jak dokładny sposób odwzorowali Fusznika i Pono.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

Kurwa przypomniałeś mi że śnił mi się dziś pono xD
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Pamiętam jak na demotach latały obrazki z eldoka i tym ze w jakiejś książce do Polaka był tekst jego piosenki do interpretacji co oznaczało ze leszek to prawdziwy POETA
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Lech Kaźmierczak ,,Czarne gówno"
ODPOWIEDZ