[gatunek] Rock/Metal
Re: [gatunek] Rock/Metal
Wrzucam parę współczesnych personalnych perełek, zwykle odkrytych przypadkiem, może komuś siądzie. W końcu też lato trwa, jakoś ten okres zawsze u mnie przywołuje zajawkę na szarapane brzmienia, czasy THPS i młodocianą fazę na nu-metal, punka i nie tylko.
SONUM X:
Na pierwszy ogień, arcy niszowy włoski band, śpiewają po angielsku. Trochę psycho/stoner/heavy, ale są jakieś elementy retro, czasem bluesa, złożone aranżacje, wokalista na propsie.
ta płyta super.
Silly Goose
Lubie ich określać, jako coś bliskiego Limp Bizkit, może z nieco bardziej punkowym sznytem. Rap, rock, nu-metal z Atlanty.
Dead Quiet
Kanadyjski doom/stoner metal, mocna płyta.
1000mods
Grecki heavy rock (też po angielsku śpiew), nieźle brzmieniowo balansują między ostrym szarpaniem, a takimi bardziej fizzy, lekkimi dźwiękami.
Ruby The Hatchet
Z cyklu Heavy Psycho Stoner Occult Rock, kobita na majku, z poniższej płyty zwłaszcza Vast Acid.
I bonusowo, wczorajsze odkrycie piosenka Drumfish - Mint
SONUM X:
Na pierwszy ogień, arcy niszowy włoski band, śpiewają po angielsku. Trochę psycho/stoner/heavy, ale są jakieś elementy retro, czasem bluesa, złożone aranżacje, wokalista na propsie.
ta płyta super.
Silly Goose
Lubie ich określać, jako coś bliskiego Limp Bizkit, może z nieco bardziej punkowym sznytem. Rap, rock, nu-metal z Atlanty.
Dead Quiet
Kanadyjski doom/stoner metal, mocna płyta.
1000mods
Grecki heavy rock (też po angielsku śpiew), nieźle brzmieniowo balansują między ostrym szarpaniem, a takimi bardziej fizzy, lekkimi dźwiękami.
Ruby The Hatchet
Z cyklu Heavy Psycho Stoner Occult Rock, kobita na majku, z poniższej płyty zwłaszcza Vast Acid.
I bonusowo, wczorajsze odkrycie piosenka Drumfish - Mint
- FruitOffTheWall
kocham tę płyte
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Ja z kolei bardzo lubię
Jednooki lis robi mi dzień.
Jednooki lis robi mi dzień.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
-
nobezprzesady
Jak byłem mały, to bardzo lubiłem zespół Nightwish, ostatnio mi Spotify podpowiedział coś takiego jak Indica i też siadło, stąd moje pytanie do lepiej obeznanych w tym gatunku: są jeszcze jakieś fajne zespoły tego typu, które warto przesłuchać?
-
nobezprzesady
Nie słucham tych gatunków na co dzień i nie wiem, co jest klasa, a co obciach, chciałbym po prostu coś w tym klimacie, bo mi się podoba.