VNM
- TooMuchSmoke
Re: VNM
Ja tylko przypomnę, że sztuka koko to koszt rzędu 300-400 zł, uśrednijmy do 350. VNM to zadeklarowany kokainista i alkoholik, który głównie menelił się w klubach. Flacha wódy w warszawskim klubie, nawet te 10-15 lat temu, to pewnie coś ok. 150 zł. Doliczmy do tego 5 uberów dziennie (po co mi auto, ja przecież chleje dzień w dzień, wystrzelony nie raz jakby był angry birdsem). Czyli kolejna stówka, plus obowiązkowo sushi z dostawą żeby zawinięta z klubu dupeczka mogła się posilić - kolejne 150. No i tysiak pęka, a Fau nawet tego nie pamięta. Rano poprawka: 2 szczury na rozruch, szklana whiskey, a na wieczór 3 butelki wina. Szama tylko i wyłącznie na wynos przypomnę. Uber do studia, szczena lata za mocno po 3-dniowym maratonie, no to uber z powrotem pod apartament. Do Żabki najbliżej, chuj, że drogo, ale hajs się przecież zgadza. 5 desperadosów i 3 paczki fajek, stówa pęka. I tak to się kręciło u szalonego Tomasza.
- igorzastyy
Za rap jak najbardziej propsy dla niego. Słuchałem go i ceniłem, więc tutaj mu oddaję szacunek. Jak na tamte lata skillsy miał na wysokim poziomie. Poszedł w śpiewanie i jakieś miałkie gówno. Z tą swoją przewózką powinien wjechać na trap, chociaż ciężko mi go sobie wyobrazić z jego stylem rapowania i flow na takich bitach. On ma jakiś kawałek na trapowym bicie w ogóle?
- TooMuchSmoke
Chyba nie ma, bo jak to podkreśla od kilku lat w swoich wpisach: OD 10 LAT NIE SŁUCHAM RAPU!!!! i ciągle spamuje jakimś r'n'b i soft elektronicznym popem. Ogólnie to kiedyś jeden z moich ulubieńców. Do dziś uważam, że Klaud Najn to album na zajebistym patencie. Nawet z tego Halflajfa i Hope For The Best znalazłby trochę fajnych numerów.
- igorzastyy
No i elegancko tu leciał. Może jakby poszedł w tę stronę czyli w bangery, to wyglądałoby to inaczej i miałby deskę do surfowania po nowej fali. No ale z drugiej strony ciężko mieć pretensje, tworzył muzykę jaką chciał.
- TooMuchSmoke
Za dużo przebywania z Mesem, o którym nawet nagrał piosenkę na albumie Klaud Najn. I w jakimś wywiadzie, chyba u Yetiego, pierdolnął, że Mes jest takim geniuszem muzycznym, że on ma już ustawioną karierą do końca życia 
Jak wielu mam sentyment do starego VNMa, gdzieś do EDKT. Na pewno swego rodzaju przebojowość pomogła mu w karierze. Lubię czasem jakieś stare 834 (Elbląg Bejbi też było spoko).
Być może V nigdy nie wyrósł ponad ten mental bycia aspirującym hustlerem i zwyczajnie za często miał to w piździe i życie wygrało nad rozwojem talentu, gdzie lekcje śpiewu to był zdecydowanie krok w złym kierunku.
Ciekawe jest to, że na spoti jego top10 kawałków to w sumie mega kolaba z top ksywami albo kawałki o zawodach miłosnych.
A z ostatnich przyczyn upadku, to się właśnie dowiedziałem o dramach z mieszkaniem kilka lat temu:
I tak sobie myślę co to kurwa ma być? V płacze, że musi się przeprowadzić, orkiestra symfoniczna w tle. Ten stęk w 1:16
To był kawałek z 2020, rok później w kawałku Fight Club leci tak: Minęło pół roku i ciągle pierdolą o zalanej ścianie
Mimo, że wyjaśniłem to, kurwa mać, na hot16challange
Ciekawe czy ty byś się kurwa nie obsrał
Jakbyś robił CD z budżetem 100 koła i na głównym
Singlu wyświetleń miał te koła trzydzieści w dobę (whaat?)
I byś przewidywał, że ta płyta nawet się nie zwróci
Mordo to są większe problemy, niż
Wybrać pasek Fendi, czy ten pasek kurwa Gucci
Ale za To mniejsze problemy niż mordo
Kurwa nie wiem co do gara jutro wrzucić
Każdy tu ma inne problemy
Różnica jest taka, że mi jest dane o tym mówić, ta na forum
Możesz się przypierdalać ziomuś, co myślę, że mówię man nikomu
Mecze cię wypierdalaj do sanatorium
Także ten tego, gdyby nie corona, zalana ściana, pechowy kwadrat to być może V teraz razem z Pezetem trząsł listą przebojów. Stety, niestety nie pykło, spierdalam do sanatorium, elo.
Być może V nigdy nie wyrósł ponad ten mental bycia aspirującym hustlerem i zwyczajnie za często miał to w piździe i życie wygrało nad rozwojem talentu, gdzie lekcje śpiewu to był zdecydowanie krok w złym kierunku.
Ciekawe jest to, że na spoti jego top10 kawałków to w sumie mega kolaba z top ksywami albo kawałki o zawodach miłosnych.
A z ostatnich przyczyn upadku, to się właśnie dowiedziałem o dramach z mieszkaniem kilka lat temu:
I tak sobie myślę co to kurwa ma być? V płacze, że musi się przeprowadzić, orkiestra symfoniczna w tle. Ten stęk w 1:16
To był kawałek z 2020, rok później w kawałku Fight Club leci tak: Minęło pół roku i ciągle pierdolą o zalanej ścianie
Mimo, że wyjaśniłem to, kurwa mać, na hot16challange
Ciekawe czy ty byś się kurwa nie obsrał
Mecze cię wypierdalaj do sanatorium
Także ten tego, gdyby nie corona, zalana ściana, pechowy kwadrat to być może V teraz razem z Pezetem trząsł listą przebojów. Stety, niestety nie pykło, spierdalam do sanatorium, elo.
dobra wymieniam oficjalnie 2 najlepsze wersy vała w karierze:
jakby liryczny kurwa spadł ci kondom
nie myl z hujowym obiadem mnie
jakby liryczny kurwa spadł ci kondom
nie myl z hujowym obiadem mnie
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- igorzastyy
Zarzut golenia jaj w beefie z Jimsonem też był mocny
- igorzastyy
Jaki ten kawałek, w którym to nawinął jest przechujowy, o kurwa
To jest wlasnie definicja fałenemowego skurwiałego pisania niedojebanego
No bez kitu, wymęczyłem się czytając ten tekst. On próbuje coś powiedzieć, ale sam nie wie co i to przełożenie myśli na papier tak długo trwa, a na koniec i tak się zastanawiam, co on mi właśnie przekazał.
I on tak zawsze kończył kiedy próbował powiedzieć coś mądrego.
I on tak zawsze kończył kiedy próbował powiedzieć coś mądrego.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow