Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Bakan

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: Bakan »

Liverpool nie gra olśniewająca i nie wzbudza emocji jak kapela Kloppa, ale to wszystko jest takie pragmatyczne i…spokojne. Mówić, że to miła odmiana, to byłoby trochę za dużo, ale cenię to uporządkowanie i klarowność. Repertuar też szeroki, bo tutaj wygrywają mecz kontrami, tutaj kontrolą itd. Lubię Pana Slota.
Awatar użytkownika
imo

Post autor: imo »

Przede wszystkim obrona, póki co 6 bramek straconych w lidze i jedna w LM, Konate jest kurwa MUTANTEM i generalnie nie ma klasycznej dla kochanego Jurgena SRAKI, gdzie - poza tymi dwoma top sezonami - potrafili zamienić w pełni kontrolowany mecz w obronę Częstochowy przy 1:0 w końcówce.
Tu jest spokój, opanowanie i Konate.
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Jak nawet Trent się w obronie wyrobił to już trudno nie doceniać ręki pana Slota
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Bakan

Zdenek Zeman Andre Postecoglou, co o nim sądzicie?
2do5

Post autor: 2do5 »

chyba troszkę oklapło uszko temu misiu po naprawdę dobrym sezonie post harry-kejnowskim, ale co należy docenić to konsekwencje w propagowaniu futbolu typu w żadne pozwy obrony nie będziemy się bawić, będziemy się napierdalać, no i zawodników chyba też całkiem nieźle buduje, nie mowiąc już o Sonie oraz jego złym angielskim odpowiedniku, ale taki van de Ven, Kulusevski czy Pedro Porro wyglądają conajmniej solidnie

ja na miejscu kibica Tottenhamu chciałbym, żeby został, może jeszcze się nauczy pragmatyzmu

z innej beczki, ale benger :bowdown:
Spoiler
Awatar użytkownika
potter

Ja bym nie był fanem czyli niech pracuje jak najdłużej, pomijam że jest taki antypatyczny, ale imo on nie wyciąga wniosków i do niczego nie prowadzi ta jego wiara w te swoje ideały i ta wysoka linia obrony. Też kolejny sezon z rzędu mają problem bronić stałych fragmentów, wpuszczasz kogoś przed Vicario by go blokował i reszta obsrana. Jeszcze nic nie przegrali w tym sezonie, ale trochę taki losowy ten jego Tottenham, tu sobie wygra z AV, tam przegra z Palace i Ipswich.

I właśnie, bo widzę jest grupa fanów Chelsea, która się raduje że jest podium po 11 kolejkach a teraz teoretycznie łatwiejsze mecze się zaczynają. Ale no po pierwsze jest punkt między 3 a 9 zespołem więc ciasno, a po drugie jeszcze z nikim poważnym Maresca nie wygrał i mam takie wrażenie po dwóch ostatnich meczach ligowych, że ten to akurat ryzykantem nie jest. Dostają bramką, szybkie wyrównanie i zamiast przeć po zwycięstwo to zadowalają się remisem, nie podoba mi się to. I ja wiem, że LKE to mecze z cieniasami, ale nie rozumiem dlaczego np Palmer, który trzy dni nie trenował, który po meczu chodził kulejąc, będąc słabym jest niezmienialny, gdzie taki Felix w tej LKE pokazuje, że nie jest z nim tak źle. Spodziewałem się większej odwagi po tym Włochu, no ale wiadomo że jest okej tak generalnie. Tylko trzeba pamiętać, że ok było też już podczas końcówki Pocha.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Mnie też wkurwia Marseca z tymi zmianami, Madueke przyspawany do pierwszego składu a gra straszną kupę (poza niezłą wrzutką do Fofany nie pokazał wczoraj nic) od wielu spotkań, wiedziałem, że ten hattrick z Wolves to po prostu sprzyjający zbieg okoliczności. Uparł się Enzo na dwie jedenastki, jedna do PL, druga do LKE, no ja pierdole, na ławie zawodnicy mogący zrobić różnicę a on wpuszcza Nkunku tylko na ostatnie minuty. O ile rozumiem zostawić Palmera, który może w każdej chwili błysnąć, tak trzymanie Jacksona, Madueke tak długo na boisku zaczyna mnie irytować. Póki co wygląda, że remisy z TOP six to sufit Chelsea, chociaż nie odmówię chłopakom umiejętności odrabiania wyników.

No i Neto kocik :oops: Oby zdrowiutki był :oops:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
2ps__

Post autor: 2ps__ »

nowy maurizzio sarri tylko nie bekowy

meczu już dawno nie oglądałem ale wkurwia mnie co on pierdoli na tych konferencjach a “dobra” pozycja w lidze wynika trochę ze słabości innych myślę sb ale nwm
Bakan

2do5 pisze: 11 lis 2024, 0:36 ale co należy docenić to konsekwencje w propagowaniu futbolu typu w żadne pozwy obrony nie będziemy się bawić
Brzmi jak przepis na to, by nigdy nic nie wygrać.
2do5

to zaraz przyjdzie jakiś wielki strateg typu Conte, wprowadzi rządy twardej ręki, poukłada taktycznie, chociaż nie czekaj

Tottenham i wygranie czegoś brzmi jak oksymoron, tak przynajmniej jest wesoło, a nuż się jeszcze wyrobi ten Jacek Bartosiak Ande
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
potter

Już go zawiesili, chyba po karierze ma chłop, niesamowity ananas

Chociaż czy skłamał?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2024, 19:50 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

będzie musiał czekać na reaktywację serialu Przyjaciele
2do5

Ross by tak nigdy nie powiedział
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ogólnie niezły debil i niedokurw XD "to wideo nie może nigdzie wyciec" to na chuj je nagrywasz cymbale?
Awatar użytkownika
potter

A PGMOL twierdzi, że jest też filmik jak pan Coote wciąga biały proszek w hotelu na Euro 24
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
2do5

xD
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Disabled to są ci co siedzą za bramką zawsze i się w nich piłkami napierdala?

O tu
Obrazek
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Przypominam utd wyjebało 17mln za nowy kontrakt ten haha który zerwali żeby go wyjebać po kilku miesiącach :bowdown: :rotfl:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
ODPOWIEDZ