[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Haczapurjan »

mario995 pisze: 01 wrz 2025, 12:01 Bez kitu. Zabawne jest, że Tede wygrywa ten beef, ale jak idzie o pamięć to najłatwiej zapamiętać refren Suki i dupa silencio z tego drugiego. Liczę, że do trzech razy sztuka TDF teraz uderzy mocniej xD
To prawda, dissy Mesa mają więcej takich „one-linerów” xD
U Tedego w sumie poza „chrup jak pikla albo chlup do kibla” nic takiego nie było, a i nawet to nie wryło się tak w pamięć
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

chuj pisze: 01 wrz 2025, 11:40 to jest archetyp tryhardu - zmanierowane, wyegzaltowane, na siłę - jedno wielkie bleeehhhhh, antyteza hip hopu
Piękne podsumowanie dyskografii Mesa.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Haczapurjan pisze: 01 wrz 2025, 12:09 U Tedego w sumie poza „chrup jak pikla albo chlup do kibla” nic takiego nie było, a i nawet to nie wryło się tak w pamięć
warto wspomnieć że gdyby nie mes i jego wsadzanie ogórka w pizde, to tede by nawet nie wpadł na tą linijkę sam
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Hehe

Post autor: Hehe »

ja jeszcze coś od tedego z quatoporte pamiętam, bo sie fajnie zrymowało a nie widziałem co to jest
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

No i z psami też dobre w sumie.
Spoiler
Obrazek
Oczywiście Jacek placek musiał zrepostować artykuł z zaprzyjaźnionego portalu, szkoda że nie wspomniał o tym że Mes ich sobie sam raczej nie kupuje
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

gods bidness pisze: 01 wrz 2025, 11:49 która z tych jego starych płyt dobrze brzmi dzisiaj
powrucifszy i prafdepowiedziafszy z tych bumbapowych bo pewnie o to ci chodzi. a tak ogólnie to ja se bardzo cenie 3h w wersji final cut, czyli mojej autorskiej z ktorej wyrzuciłem połowe numerow bedacych zapychaczami. opr tego esende myllfon klasyczek, ale trzeba naprawde dawkować ten album bo jest ciężki as fuck i to brzmienie przytłacza na dłuższą metę
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Milahovic pisze: 01 wrz 2025, 11:56
Nicmadrego pisze: 01 wrz 2025, 11:23
Hehe pisze: 01 wrz 2025, 10:13 ciekawe ile stary mesa ma lat jak jego dziadek urodził sie w 1897
Stary Szmidt jest rocznik 1944.
To znaczy że jego Ojciec ma już 80 lat, nie uprawia czynnie zawodu i jest na emeryturze - ciężko będzie go dalej doić z hajsu, na miejscu Mesa powoli bym się odcinał od ojca.

Stary Mesa to jest hustler full, dwie żony, piątka kidsów, skąd on miał pieniądze na 5 mieszkań + kamienice? Albo to są słynne old money na co wskazuje wers o służbie, albo Ojciec musiał robić potężne siano, najpewniej nie w Polsce. Tak obstawiam. Wyjechał do USA rozstając się z Matką Mesa i na miejscu już jako światowej klasy chirurg do robił się gigantycznego siana. Ale tak jak pisałem wcześniej, on ma już 80 lat, najwyższa pora kończyć te znajomość i odciąć się od flexu na 80 letniego ojca. Chyba że Mes ewentualnie liczy na jakiś spadek.
Zdajesz sobie sprawę, że dobry kardiochirurg zarabia w chuj siana? Nawet w poprzednim systemie bylo to możliwe podejrzewam
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

A w chuj siana równa się w milionach rocznie, jak wyżej pisałem.
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Nawet jeśli założymy, że zarabiał w swoim peaku powyżej 10 000zł i jego dochód rozporządzalny był wysoki(~5 tyś zł), to raczej nie da się w PL jako lekarz dorobić minimum 5 mieszkań + kamienicy. I mówimy tu o jednym z piątki dzieciaków, jeśli liczymy że każdy dostał tyle samo, to wychodzi nam 25 mieszkań + 5 kamienic. Niewykonalne dla lekarza.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

naciagana teza ze 80 letni lekarz jest na emeryturze XD, moze dorobil cos jeszcze do tej kardiochirurgii xD

kurwa dobrze ktos dal w temacie o Quebo, ze Mes oprowadza ludzi po tych mieszkaniach przeciez - wyobrazacie to sobie?

wiecie tak pretensjonalnie, z angielskimi wrzutkami, "god damn, ale tu niunie pod tym prysznicem moga miec rozjebany output - pomyśl o tym..."

albo ze nie wiem, ta lodówka świeci kurwa w ciemności (jak otworzysz)

Dodano po 30 sekundach:
Milahovic pisze: 01 wrz 2025, 12:24 Nawet jeśli założymy, że zarabiał w swoim peaku powyżej 10 000zł i jego dochód rozporządzalny był wysoki(~5 tyś zł), to raczej nie da się w PL jako lekarz dorobić minimum 5 mieszkań + kamienicy. I mówimy tu o jednym z piątki dzieciaków, jeśli liczymy że każdy dostał tyle samo, to wychodzi nam 25 mieszkań + 5 kamienic. Niewykonalne dla lekarza.
co to za zarobki korposzczura czy innego eripe są xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Milahovic pisze: 01 wrz 2025, 12:24 Nawet jeśli założymy, że zarabiał w swoim peaku powyżej 10 000zł i jego dochód rozporządzalny był wysoki(~5 tyś zł), to raczej nie da się w PL jako lekarz dorobić minimum 5 mieszkań + kamienicy. I mówimy tu o jednym z piątki dzieciaków, jeśli liczymy że każdy dostał tyle samo, to wychodzi nam 25 mieszkań + 5 kamienic. Niewykonalne dla lekarza.
Czy istnieje w ogóle człowiek, którego stać na coś takiego??
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Cz4rny1337 pisze: 01 wrz 2025, 12:25 albo ze nie wiem, ta lodówka świeci kurwa w ciemności (jak otworzysz)
zaśmiane :lol:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Milahovic

To są zarobki o których marzę codziennie rano, kiedy muszę wstać i udać się na zmianę do magazynu. A on takie pieniądze robił w 2010. Niech to Wam da do myślenia
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

A który lekarz z jakąś sensowną specjalizacją nie zarabia w chuj siana? Bo jak nie zarabia, to już chyba tylko z własnej głupoty. Sam w sumie żałuję, że nie poszedłem na medycynę, bo chemię i biologię ogarniałem naprawdę dobrze. Teraz byłbym tłustym krówskiem i zdzierał z emerytów 500 zł za obejrzenie pindola
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2025, 12:31 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Cz4rny1337 pisze: 01 wrz 2025, 12:26 wiecie tak pretensjonalnie, z angielskimi wrzutkami, "god damn, ale tu niunie pod tym prysznicem moga miec rozjebany output - pomyśl o tym..."
wątpię że elita taka jak mes robi coś takiego sam, raczej służbę (tj. agencję) ma od tego

ale fakt, mogłoby to zabawnie wygladać
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Spokojnie się dało. Kiedyś te mieszkania nie były aż tak napompowane, kredyty były dużo tańsze. Znam chlopa, który w latach 2012-2019 kupowal kawalerke co roku
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Burak pisze: 01 wrz 2025, 12:31
Cz4rny1337 pisze: 01 wrz 2025, 12:26 wiecie tak pretensjonalnie, z angielskimi wrzutkami, "god damn, ale tu niunie pod tym prysznicem moga miec rozjebany output - pomyśl o tym..."
wątpię że elita taka jak mes robi coś takiego sam, raczej służbę (tj. agencję) ma od tego

ale fakt, mogłoby to zabawnie wygladać
to co on w imieniu tego Lil Ryśka robi? rozpierdala hajs na krzyształ i małolaty jedynie??? nic dziwnego ze Papa Schmidt tak dlugo zwlekal z przekazaniem majątku.....
Obrazek
Awatar użytkownika
Milahovic

WesolyJozek pisze: 01 wrz 2025, 12:31
Spokojnie się dało. Kiedyś te mieszkania nie były aż tak napompowane, kredyty były dużo tańsze. Znam chlopa, który w latach 2012-2019 kupowal kawalerke co roku
Dobrze nie będę się z Wami wykłócał, bo też nie jestem tak obeznany w temacie. Jeśli się dało i On zarobił w Polsce na tyle mieszkań w okresie transformacji ustrojowej, kiedy nie było takiego El Dorado dla medyków jak dzisiaj, to ja to pierdolę i staje po stroni Tede w tym beefie.

Strasznie mnie frustruje że jakaś stara kurwa z pedalskiego bogatego domu robi niesprawiedliwie ogromny sos i sobie ustawia dzieciaki na 5 pokoleń w przód, kiedy niektórzy muszą żyć od 1 do 1 zajmując się rodzicami którzy styrani ciężką robotą mają problem żeby ruszyć się z łóżka. Ale spokojnie, jak coś się spierdoli z serduszkiem to Ojciec Mesa naprawi, za 100 tyś złotych ;)
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Cz4rny1337 pisze: 01 wrz 2025, 12:33 to co on w imieniu tego Lil Ryśka robi? rozpierdala hajs na krzyształ i małolaty jedynie??? nic dziwnego ze Papa Schmidt tak dlugo zwlekal z przekazaniem majątku.....
musi zajmować się tą służbą, wydalać im żołd itd., to nie jest takie hop sium jak myślisz (tak podejrzewam)

Dodano po 1 minucie 1 sekundzie:
Milahovic pisze: 01 wrz 2025, 12:35 Dobrze nie będę się z Wami wykłócał, bo też nie jestem tak obeznany w temacie. Jeśli się dało i On zarobił w Polsce na tyle mieszkań w okresie transformacji ustrojowej, kiedy nie było takiego El Dorado dla medyków jak dzisiaj, to ja to pierdolę i staje po stroni Tede w tym beefie.

Strasznie mnie frustruje że jakaś stara kurwa z pedalskiego bogatego domu robi niesprawiedliwie ogromny sos i sobie ustawia dzieciaki na 5 pokoleń w przód, kiedy niektórzy muszą żyć od 1 do 1 zajmując się rodzicami którzy styrani ciężką robotą mają problem żeby ruszyć się z łóżka. Ale spokojnie, jak coś się spierdoli z serduszkiem to Ojciec Mesa naprawi, za 100 tyś złotych
brak mi słów na takie podejście, zawiść zazdrość zamiast starać się mieć więcej
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Milahovic

I chuj, nie spodziewałem się Burak że też stoisz po stronie bogaczy :)
ODPOWIEDZ