mecz na żywo zawsze daje szansę wyłapać coś potencjalnie ciekawego, bo widzisz cały horyzont gry, a nie tylko to, co przez filtr realizatora w telewizji. kiedy chodziłem na wszystkie spotkania swojej drużyny w pierwszej lidze, to nawet kiedy było słabe widowisko, potrafiłem przez jakieś 70 minut patrzeć tylko na Żarko Udovicicia, który biegał jak szatan, pokonywał sprintem chore odległości, a każdego obrońcę jebał swoim klasycznym zwodem - zamarkowaniem dośrodkowania i przełożeniem piłki xd do tego, w zależności od obiektu - atmosfera stadionowa, reakcja trybun na wydarzenia boiskowe, czy nawet sam dźwięk kopanej futbolówki
ogólnie na żywo wszystko wydaje się intensywniejsze, to też bardziej doceniasz ogólny obraz meczu, pamiętam jak byłem w Krakowie oglądać Hiszpanie z Włochami u21, to przecież Saul oraz Deulofeu wyrastali mi przed oczami na jakichś futbolowych bogów
oczywiście w tv też fajnie obejrzeć piłkę, ale praktycznie cały pakiet doznań jest na stadionie, przed szkiełkiem ewentualny spokój i komfort z sączenia piwa czy wypad do baru z kolegami