Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)
Re: Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)
Sęk w tym, że ta płyta koniec końców przyjęła się bardzo dobrze i wcale nie musiałby odpowiadać na te wszystkie zarzuty, które w większości i tak są wyssane z palca.
Nie oszukujmy się, to jest podobna sytuacja jak u Szpaka, większość tych opinii można byłoby zakończyć na "wydał słabą płytę", ale tutaj już dochodzi do sytuacji, że nawet kiedy materiał odnosi jakieś większe sukcesy to jest to z każdej strony umniejszane i uważam, że jest to bardzo nie fair.
Rozumiem, że komuś może nie podobać się płyta, ale jak rozpierdala rankingi globalne to trzeba pogratulować i tyle. Przypierdalanie się na siłę w każdej możliwej sytuacji, bo ktoś powiedział dużo szczerych słów jest bez sensu.
Gdybym był artystą to też miałbym takie samo nastawienie i broniłbym swego, swojej muzyki w którą włożyłem wkurwę serca i szczerych emocji. Uważam, że takie sytuacje pokazują właśnie czy artysta robi to na wyjebaniu czy jednak przeżywa to co się dzieje wokół niego i samej twórczości.
Nie oszukujmy się, to jest podobna sytuacja jak u Szpaka, większość tych opinii można byłoby zakończyć na "wydał słabą płytę", ale tutaj już dochodzi do sytuacji, że nawet kiedy materiał odnosi jakieś większe sukcesy to jest to z każdej strony umniejszane i uważam, że jest to bardzo nie fair.
Rozumiem, że komuś może nie podobać się płyta, ale jak rozpierdala rankingi globalne to trzeba pogratulować i tyle. Przypierdalanie się na siłę w każdej możliwej sytuacji, bo ktoś powiedział dużo szczerych słów jest bez sensu.
Gdybym był artystą to też miałbym takie samo nastawienie i broniłbym swego, swojej muzyki w którą włożyłem wkurwę serca i szczerych emocji. Uważam, że takie sytuacje pokazują właśnie czy artysta robi to na wyjebaniu czy jednak przeżywa to co się dzieje wokół niego i samej twórczości.
Przykry trochę ten filmik, tbh, jak on serio nie ogarnia, za co dostaje (chociaż niekoniecznie kumam inbę z Kononem, bo nie śledzę) i jego jedyny argument to wyświetlenia i listy, to towarzystwo lizania się po fiutach musi mieć liczniejsze niż ta mityczna Warszawa
Nie musiałby, ale jak widać go to boli.
Nieprawda, zarzuty w większości dotyczą tego, że gość sam sobie zaprzecza średnio co numer. Oprócz tego mamy zarzuty o monotematyczność i niepotrzebne bekowe linijki. To raczej pozytywne opinie kończą się na tym "super płyta, Bedoes jest szczery. koniec"
Bo ty tak mówisz? On ma ból dupy za artykuł, w którym jest 100% prawdy:
https://glamrap.pl/bedoes-idzie-po-swia ... -na-pewno/
Np. Rap News (3 największy portal o rapie w Polsce według wyświetleń) opisał sukces Bedoesa tak:
chciałbym zobaczyć tych zagranicznych słuchaczy Bedoesa, który nie są powiązani z Polską i nie są murzynami prowadzącymi kanały typu "reaction videos"Bedoes podbił świat. I to nie jest żart!!!
Bydgoskiego rapera znają nie tylko polscy słuchacze.
---------
Ot pewien kolega z Bydgoszczy dostał trochę więcej szczerych opinii niż tylko lizanie się po chuju, co tak innym zarzuca i nie może tego wytrzymać (jego choroba widocznie mu nie pozwala, ale tak jak pisałem, jeśli on rzeczywiście jest chory to potrzebuje pomocy, a nie żeby z niego robili maszynkę do zarabiania hajsu)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Bedoes upada po raz kolejny.
Szkoda że nie powiedział jeszcze "No, czuję się wyobcowany przez Lil Konina"
Szkoda że nie powiedział jeszcze "No, czuję się wyobcowany przez Lil Konina"
- Bryx Fenrir
Bardzo słaba płyta, na dobrych kurwa bitach. Niestety Bedoes nawiał tutaj słabo, w większości bzdury totalne, ja nie wiem czemu jemu się zdarza nagrać dobry numer, skoro za chuja tego nie jest w stanie pociągnąć. Ta płyta jest po prostu słaba, i Lanek jest największym wygranym tej płyty, bo jego bitów nie sposob nie docenić. Te łaki jak Flexxy czy Kuque to jak Laik powiedział przez 90% podziemia do odjebania w dwóch wersach, dobrze, że tam Białas jeszcze był, to trochę podreperował te featy, ale całościowo Bedoes bez formy, chujowa ta płyta.
Myślę, że właśnie na tym polega prawdziwa szczerość, mówisz to co czujesz w danym momencie, gdyby tak się zastanowić to każdy z nas na co dzień sam sobie zaprzecza i mówi jedno, a robi drugie, szczególnie pod wpływem emocji kiedy niekoniecznie nad sobą panujemy, ale koniec końców mamy pełno przemyśleń kiedy już ochłoniemy i to jest właśnie emocjonalny roller coaster.Nieprawda, zarzuty w większości dotyczą tego, że gość sam sobie zaprzecza średnio co numer. Oprócz tego mamy zarzuty o monotematyczność i niepotrzebne bekowe linijki. To raczej pozytywne opinie kończą się na tym "super płyta, Bedoes jest szczery. koniec"
Bekowe linijki to jest już przeruchany temat, Bedoes obrał sobie taki styl, że nawet w najbardziej poważnym kawałku, potrafi wplatać właśnie takie wersy, które delikatnie przełamują konwencję utworu, a druga sprawa to taka, że niestety ludzie skupiają na tym większą uwagę niż na zrozumieniu całości płyty.
Co do Lil Konona to nie ma co gadać, chłop zrobił sobie wokół siebie otoczkę "rosołu". No kurwa, ale śmieszny żart powtarzany przy każdej możliwej okazji, ale to się zgadza, bo rosół kojarzy się z niedzielnym obiadem i pewnie takim słuchaczem też jest, a ostatnia rozmowa z Borixonem pokazała, że nie jest bardzo rozwinięty emocjonalnie, bo zamiast podjąć normalną dyskusję ze starszą osobą to wplatał jakieś pseudo-nieśmieszne żarty przerywając Rekinowi.
Popularność = brak możliwości krytyki - ok.

Przecież to jest jakiś gimb niemający do powiedzenia nic więcej niż "dobre bity fajne flow" "fajne" "niefajne", typ niczym nie różni się od tego jak mu tam było od pisania jednozdaniowych komentarzy na youtube, po prostu w swojej głowie upierdolił sobie bycie panem dziennikarzem chcąc to pogodzić z wrzucaniem głupich memików. W ogóle od początku łapie się za głowę na myśl, że na plebiscyty czy jakieś wywiady zapraszany jest chłop o nazwie LIL KONON bojący się podpisać opinie swoim imieniem i nazwiskiem, powiedzcie to sobie na głos, LIL KONON, przecież to jest poziom występowania jako xPiter97pl w studiu meczowym polsatu. Typy mające do zaoferowania co najwyżej jakieś memy z przerobioną mordą Kizo są dla kogokolwiek opiniotwórczy, beka.daveyo pisze: ↑22 sty 2021, 23:09 Co do Lil Konona to nie ma co gadać, chłop zrobił sobie wokół siebie otoczkę "rosołu". No kurwa, ale śmieszny żart powtarzany przy każdej możliwej okazji, ale to się zgadza, bo rosół kojarzy się z niedzielnym obiadem i pewnie takim słuchaczem też jest, a ostatnia rozmowa z Borixonem pokazała, że nie jest bardzo rozwinięty emocjonalnie, bo zamiast podjąć normalną dyskusję ze starszą osobą to wplatał jakieś pseudo-nieśmieszne żarty przerywając Rekinowi.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Czy tego chcesz czy nie, Lil Konon jest bardziej opiniotwórczy niż całe forum ślizgawka razem wzięte. Lil Konon mówi, że numer puetfal chillwagonu, czy jak to się kurwa pisze jest chujowy i ludzie klikają, że jest chujowy. Ślizgawka mówi, że Bedoes jest chujowy, a zdobywa on 5 miejsce na świecie i cała Europa się nim jara.
A tak serio to też mnie irytował ten Konon, ale tak naprawdę to gość wydaje się w porządku. Jego wina, że ma debili za odbiorców? Na jego miejscu byśmy robili to samo. Widocznie ludziom wystarcza taki felieton: https://webcache.googleusercontent.com/ ... ient=opera
Nie wiem, czy kopia Google zadziała, ale tekst był tak chujowy, że najpierw wyjebali post o tym na FB, a potem wyjebali cały tekst ze strony xD
A tak serio to też mnie irytował ten Konon, ale tak naprawdę to gość wydaje się w porządku. Jego wina, że ma debili za odbiorców? Na jego miejscu byśmy robili to samo. Widocznie ludziom wystarcza taki felieton: https://webcache.googleusercontent.com/ ... ient=opera
Nie wiem, czy kopia Google zadziała, ale tekst był tak chujowy, że najpierw wyjebali post o tym na FB, a potem wyjebali cały tekst ze strony xD
Da się stworzyć fajny i ciekawy fanpage o tematyce muzycznej, ale niestety te najbardziej popularne bazują na tym samym, a z samą muzyką nie mają nic wspólnego i obok posta o najnowszym kawałku, załózmy "Eminema" potrafią zajebać filmik z Najmanem jedzącego mandarynki i jak tutaj brać to na poważnie? Już nie mówiąc o rzetelnych recenzjach.
Konon z początku też wydawał mi się w porządku, ale niestety im dalej tym gorzej.
Konon z początku też wydawał mi się w porządku, ale niestety im dalej tym gorzej.
Mówi to gość, który na moją sugestię, żeby napisał chociaż dwa zdania na temat wykonawców, których wrzuca, zamiast jak małpa przeklejać linki z YouTube odpisał:
Chłop chce mieć wszystko podane na tacy, co włączyć, czego nie, skąd jest, jaki numer buta i centymetr fjuta, zero w tym wszystkim frajdy. Ja widzę nową ksywę, wpisuje w yt, google i sobie sprawdzam wszystko sam i mam w chuju kto ile informacji o nim podał.
A jak ktoś sam nie potrafi wyciągnąć informacji na przykład z randomowego kawałka to nie wiem co tutaj robi.
Przecież nawet do Kaabana te nasze śmieszne rapery się przypierdalały o krytykę (Mielzky, Plejer i jakiś Nieuk) więc Lil Konon nie jest jakimś wyjątkiem w tej kwestii. Wtedy całe szczęście nie istniało instastory, tylko mu wydzwaniali lub pisali na FB zamiast robić z tego publiczną dramę. Ale Bedopies musi sobie podbijać zasięgi swoim populistycznym pierdoleniem i płakaniem jaki on uciemiężony przez mityczną warszawkę XD
@oldschool Dla własnego zdrowia nie dyskutuj z Daewoo, szkoda czasu rly
@oldschool Dla własnego zdrowia nie dyskutuj z Daewoo, szkoda czasu rly
Ostatnio zmieniony 22 sty 2021, 23:40 przez Denar, łącznie zmieniany 1 raz.
No to wykorzystaj okazję, że poświęcam Ci więcej czasu i liter na klawiaturze i podejmij normalną dyskusję, a nie teraz będziesz przeklejał posty żeby mnie bezpodstawnie zaatakować.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2021, 23:54 przez daveyo, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepsze jest to, że typ dostał kawał merytorycznej krytyki, jak np. recki Ralpha, Flinstona i Chacińskiego, a na siłę szuka afery i branżowego "uwzięcia się". Dziwi mnie to, że łeb mu tak siada, bo przy debiucie też nie miał lekko. Ja albumu nie dałem rady odsłuchać, co mnie nie dziwi, bo single były tak średnie i generyczne, że aż słabe. Prucie się do słuchaczy, hejterów i branży to odwracanie kota ogonem.
Klątwą tej sceny jest ego raperów, które w połączeniu z armią lizodupów dookoła dają właśnie takie efekty jak sprasowany łeb Bedoesa. No bo jak oni śmią krytykować moje uświęcone dzieło, które jest albumem dekady według moich kolegów z podstawówki? Typ jest zdolny i parę razy to pokazał, ale dziwi mnie to, że Lanek, Białas i Solar godzą się, że 90% tego gówna w ogóle wychodzi. Jak nie będzie w rapgrze więcej producentów wykonawczych, to będzie potrzebne więcej psychiatrów
Klątwą tej sceny jest ego raperów, które w połączeniu z armią lizodupów dookoła dają właśnie takie efekty jak sprasowany łeb Bedoesa. No bo jak oni śmią krytykować moje uświęcone dzieło, które jest albumem dekady według moich kolegów z podstawówki? Typ jest zdolny i parę razy to pokazał, ale dziwi mnie to, że Lanek, Białas i Solar godzą się, że 90% tego gówna w ogóle wychodzi. Jak nie będzie w rapgrze więcej producentów wykonawczych, to będzie potrzebne więcej psychiatrów
Ostatnio zmieniony 23 sty 2021, 0:02 przez Woozard, łącznie zmieniany 1 raz.
sukcesy sprzedażowe + słabe recenzje = jebać recenzje, rynek zweryfikował, branża mnie nie lubi
klapa sprzedażowa + dobre recenzje = w tym kraju nie ma kumatych słuchaczy, popularność muzyki nie świadczy o jej poziomie
zawsze aktualne
klapa sprzedażowa + dobre recenzje = w tym kraju nie ma kumatych słuchaczy, popularność muzyki nie świadczy o jej poziomie
zawsze aktualne
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 15:58 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Słuchając tego albumu mam przed oczami 14 latka którym szargają hormony, w poniedziałek myśli jedno, w środę mówi drugie, a w piątek robi trzecie.
Bedoes że swoim warsztatem mógłby się choć trochę postarać, niestety przez całą plyte cringowe linijki spierdalaja przed rozstrojonym głosem.
Najlepsze jest to że gość się chwilę temu kreował na dobrego orędownika polskiej młodzieży chcąc zmienić młode pokolenie na lepsze.
Szkoda bitów Lanka. Kinderball w najlepsze, skok na kasę i kolejny dowód swojej intelektualnej ułomności.
Bedoes że swoim warsztatem mógłby się choć trochę postarać, niestety przez całą plyte cringowe linijki spierdalaja przed rozstrojonym głosem.
Najlepsze jest to że gość się chwilę temu kreował na dobrego orędownika polskiej młodzieży chcąc zmienić młode pokolenie na lepsze.
Szkoda bitów Lanka. Kinderball w najlepsze, skok na kasę i kolejny dowód swojej intelektualnej ułomności.
#free2rzyn
serio wymagacie od goscia po podstawowce zeby nie robil kinderbalu?