Pezet

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

DrSokratez

Re: Pezet

Post autor: DrSokratez »

Ktoś wie co to za sampel w utworze "Stary Pezet"? Te pianino?
Awatar użytkownika
Slatty+

Post autor: Slatty+ »

DrSokratez pisze: 27 gru 2023, 0:43 Ktoś wie co to za sampel w utworze "Stary Pezet"? Te pianino?
Spytaj się waca
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
Połas

Post autor: Połas »

Gree feat. Pezet - Czego chcę?
Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Pezet znowu ma kłopoty finansowe i dogrywa się randomom czy to córka kogoś znanego?
Spoiler
Zjadła go w tym kawałku
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

Miniaturka jak z reklamy newonce albo h&m, przyciągnęła moją uwagę do tego numeru. Wyłączyłem zespół lumpex 75, żeby sprawdzić jak Pawełek, brat popularnego brata nieudacznika (nie no małolat props, ale musiałem) lata sobie na bicie. No i taki vibe Sylwii Grzeszczak z libierem, pezet kurwa wiem, że to czytasz. Weź kurwa zacznij nagrywać rap o wygrywaniu życia albo o tym, że lubisz duspteb, dub a ja nie wiem, co to rap. Zacznij być bardziej energicznym, a nie smutnym kurwa chłopem co płacze po rozstaniu na gimnazjalistaxD

Taka marka jak pezet musi wydawać taki średnio-smutny rap, a borixon w tym czasie przeżywa drugą młodość. Najlepszy pezet to luźny pezet, ewentualnie jakiś taki kurwa, że pije i przegrywa życie, płacąc pannie za taniec na rurze i czarli szin łaaaał. Ten jest po prostu żaden. W takim wieku on powinien sobie nawijać na luzaku lub tworzyć super squady, a no co robi? Smuci się.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

marmolad_k2 pisze: 15 maja 2024, 4:31 Pezet znowu ma kłopoty finansowe i dogrywa się randomom czy to córka kogoś znanego?
Spoiler
Zjadła go w tym kawałku
może ją po prostu posuwa
Kysys

Post autor: Kysys »

Snippet nowego kawałka od Pezeta - Techno prod. Auer premiera 30.07. Niestety ziew, typowy Pezet z ostatnich kawałków z klipem prosto z generatora.

https://www.facebook.com/share/r/CjR5CL ... tid=UalRPS
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Pezet charyzmą dogania Belmondo.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

najglupszy post dzis pomijajac tamtego zjeba z multikonta
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

gacugac

Post autor: gacugac »

Hej wszystkim, to jest mój pierwszy post, choć ślizgawkę czytam od dobrych paru lat, to wolę to robić w cieniu. Niestety, ten najnowszy, powyższy utwór Pezeta to jest gówno straszliwe, co sprowokowało mnie do poniższych przemyśleń. Przepraszam, ale musiałem się z Wami tym podzielić e-koledzy (i koleżanki). Wiem, że perspektywa zmienia się z biegiem lat, ale młody Pezet naplułby w ryj aktualnemu. Nazwy substancji odurzających (w tym nazwa handlowa popularnego leku na kaszel zawierającego fosforan kodeiny), wódka i węgorz. Do tego parę "luksusowych" marek i cyk gotowe, pora na CS-a. Zastanawiam się jak wygląda proces twórczy Pezeta. Usłyszał gdzieś w TV o fentanylu (na fali popularności tematu grzanego przez stacje) i stwierdził, że wrzucenie tego na track będzie super pomysłem? Że wóda i koks lepsze od fentanylu? To ma nawiązywać do "techno", choć można zaczerpnąć z tej kultury tyle złota? Nie wiem, choć się domyślam.

Dodatkowo bit również nie ratuje utworu. Nie ma to żadnej wartości muzycznej, kolejny madżentopodobny wyrób. Chociaż Magenta nawet była spoko, bo się wkręcała i miała niezły tzw. repeat value. Tutaj niestety do tytułu nawiązuje jedynie fragment, w którym Pezet wspomina parafrazując "chodziliśmy na techno". Nawet wrzucenie jakiegoś sampla ze starego techna, czy nawiązanie do powracającej popularności wśród ogólnej populacji rave'u, uratowałoby choć trochę ten utwór. No cóż, tutaj nawet nie ma zarzucanego Pezetowi w ostatniej twórczości grafomaństwa, które było przynajmniej jakieś. Teledysk również jest kolejnym ładnym, poprawnym, połączeniem obrazków ze Stocka. Chociaż specjalnie został wyreżyserowany, nagrany i wyprodukowany. Że im się chce wszystkim wykonywać tyle pracy, żeby nagrać takie gówno, podczas, gdy ten czas i środki można byłoby poświęcić na coś bardziej dopracowanego i z sensem. No tak, łatwa kasa. Szkoda.

Dobrego dnia wszystkim ;)
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

co to za gówno
Yerkes

Post autor: Yerkes »

Po prostu tydzień temu odpalił Kizo - Disney pierwszy raz, zobaczył ile ma wyświetleń i stwierdził, że nagra coś w tym stylu i przytuli kaskę.
Nie pykło.
Awatar użytkownika
Slatty+

Post autor: Slatty+ »

Yerkes pisze: 30 lip 2024, 19:56Nie pykło.
rel
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Podoba mi się konsekwencja stylu w rapowej twórczości Pezeta przez całą karierę. Już ponad 20 lat konsekwentnie lata za tym co modne.
Deyker

Post autor: Deyker »

Masakra jak słaby stał się Pezet, aż przykre
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

brzmi jak rap w 2024
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Dokładnie. Na tle tego obecnego gówna to nie jest takie źle, ale to jednak Pezet i nie tego oczekują od niego tacy rapowi boomerzy jak ja
Awatar użytkownika
mlodykociak

Post autor: mlodykociak »

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Krzysztof Ibisz polskiego rapu
świadomość swojej ignorancji