Pezet
-
DrSokratez
Re: Pezet
Ktoś wie co to za sampel w utworze "Stary Pezet"? Te pianino?
- marmolad_k2
- FruitOffTheWall
Miniaturka jak z reklamy newonce albo h&m, przyciągnęła moją uwagę do tego numeru. Wyłączyłem zespół lumpex 75, żeby sprawdzić jak Pawełek, brat popularnego brata nieudacznika (nie no małolat props, ale musiałem) lata sobie na bicie. No i taki vibe Sylwii Grzeszczak z libierem, pezet kurwa wiem, że to czytasz. Weź kurwa zacznij nagrywać rap o wygrywaniu życia albo o tym, że lubisz duspteb, dub a ja nie wiem, co to rap. Zacznij być bardziej energicznym, a nie smutnym kurwa chłopem co płacze po rozstaniu na gimnazjalistaxD
Taka marka jak pezet musi wydawać taki średnio-smutny rap, a borixon w tym czasie przeżywa drugą młodość. Najlepszy pezet to luźny pezet, ewentualnie jakiś taki kurwa, że pije i przegrywa życie, płacąc pannie za taniec na rurze i czarli szin łaaaał. Ten jest po prostu żaden. W takim wieku on powinien sobie nawijać na luzaku lub tworzyć super squady, a no co robi? Smuci się.
Taka marka jak pezet musi wydawać taki średnio-smutny rap, a borixon w tym czasie przeżywa drugą młodość. Najlepszy pezet to luźny pezet, ewentualnie jakiś taki kurwa, że pije i przegrywa życie, płacąc pannie za taniec na rurze i czarli szin łaaaał. Ten jest po prostu żaden. W takim wieku on powinien sobie nawijać na luzaku lub tworzyć super squady, a no co robi? Smuci się.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Snippet nowego kawałka od Pezeta - Techno prod. Auer premiera 30.07. Niestety ziew, typowy Pezet z ostatnich kawałków z klipem prosto z generatora.
https://www.facebook.com/share/r/CjR5CL ... tid=UalRPS
https://www.facebook.com/share/r/CjR5CL ... tid=UalRPS
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
Hej wszystkim, to jest mój pierwszy post, choć ślizgawkę czytam od dobrych paru lat, to wolę to robić w cieniu. Niestety, ten najnowszy, powyższy utwór Pezeta to jest gówno straszliwe, co sprowokowało mnie do poniższych przemyśleń. Przepraszam, ale musiałem się z Wami tym podzielić e-koledzy (i koleżanki). Wiem, że perspektywa zmienia się z biegiem lat, ale młody Pezet naplułby w ryj aktualnemu. Nazwy substancji odurzających (w tym nazwa handlowa popularnego leku na kaszel zawierającego fosforan kodeiny), wódka i węgorz. Do tego parę "luksusowych" marek i cyk gotowe, pora na CS-a. Zastanawiam się jak wygląda proces twórczy Pezeta. Usłyszał gdzieś w TV o fentanylu (na fali popularności tematu grzanego przez stacje) i stwierdził, że wrzucenie tego na track będzie super pomysłem? Że wóda i koks lepsze od fentanylu? To ma nawiązywać do "techno", choć można zaczerpnąć z tej kultury tyle złota? Nie wiem, choć się domyślam.
Dodatkowo bit również nie ratuje utworu. Nie ma to żadnej wartości muzycznej, kolejny madżentopodobny wyrób. Chociaż Magenta nawet była spoko, bo się wkręcała i miała niezły tzw. repeat value. Tutaj niestety do tytułu nawiązuje jedynie fragment, w którym Pezet wspomina parafrazując "chodziliśmy na techno". Nawet wrzucenie jakiegoś sampla ze starego techna, czy nawiązanie do powracającej popularności wśród ogólnej populacji rave'u, uratowałoby choć trochę ten utwór. No cóż, tutaj nawet nie ma zarzucanego Pezetowi w ostatniej twórczości grafomaństwa, które było przynajmniej jakieś. Teledysk również jest kolejnym ładnym, poprawnym, połączeniem obrazków ze Stocka. Chociaż specjalnie został wyreżyserowany, nagrany i wyprodukowany. Że im się chce wszystkim wykonywać tyle pracy, żeby nagrać takie gówno, podczas, gdy ten czas i środki można byłoby poświęcić na coś bardziej dopracowanego i z sensem. No tak, łatwa kasa. Szkoda.
Dobrego dnia wszystkim
Dodatkowo bit również nie ratuje utworu. Nie ma to żadnej wartości muzycznej, kolejny madżentopodobny wyrób. Chociaż Magenta nawet była spoko, bo się wkręcała i miała niezły tzw. repeat value. Tutaj niestety do tytułu nawiązuje jedynie fragment, w którym Pezet wspomina parafrazując "chodziliśmy na techno". Nawet wrzucenie jakiegoś sampla ze starego techna, czy nawiązanie do powracającej popularności wśród ogólnej populacji rave'u, uratowałoby choć trochę ten utwór. No cóż, tutaj nawet nie ma zarzucanego Pezetowi w ostatniej twórczości grafomaństwa, które było przynajmniej jakieś. Teledysk również jest kolejnym ładnym, poprawnym, połączeniem obrazków ze Stocka. Chociaż specjalnie został wyreżyserowany, nagrany i wyprodukowany. Że im się chce wszystkim wykonywać tyle pracy, żeby nagrać takie gówno, podczas, gdy ten czas i środki można byłoby poświęcić na coś bardziej dopracowanego i z sensem. No tak, łatwa kasa. Szkoda.
Dobrego dnia wszystkim
- gods bidness
Podoba mi się konsekwencja stylu w rapowej twórczości Pezeta przez całą karierę. Już ponad 20 lat konsekwentnie lata za tym co modne.
- mlodykociak