Bieganie
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Bieganie
ode mnie props hoki, mam bondi 8/9 i jakieś cliftony i obie się sprawdzają zajebiscie głównie ze względu na wagę i dość dobrą amortyzację jak na taką wagę, te cliftony jednak dość szybko się rozjebaly w sensie podeszwa w huj starta a nie wiem czy chociaż 500 w nich zrobiłem, ogólnie wróciła zabawa w huj na bieganie nie mogę się doczekać dyszek poniżej 50 minut i miksowania z jogą jak się nie bd wstydził już
@2ps__ joga oddaje Ci bardziej niż zwykły stretching?
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
wczoraj przebiegłem 6km w tempie 5:59 na minutę i bolą mnie dziś nóżki
- checollada
ostatnio bieganie służy mi jako narzędzie do nabijania kroków w dni wolne od innych aktywności, jak mam gdzieś wyjść na spacer żeby dobić kroki, to wolę wyjść pobiegać, bo mnie to uspokaja
z tym że biegam tylko krótkie dystanse 6-8km i w tętnie 130-135 żeby się nie zmęczyć przypadkiem
z tym że biegam tylko krótkie dystanse 6-8km i w tętnie 130-135 żeby się nie zmęczyć przypadkiem
- ConeyIsland
Szanowni Polacy, szanowne p0lki... w życiu każdego mężczyzny przychodzi czas by choć trochę stać się lygrysem. Warto zatem wtedy zadbać o swój krok. Proszem o polecajki krokomierza / smartbanda. Jedyną funkcją na której mi zależy będzie liczenie kroków. Reszta - pulsy, kcal, etc. - mogą być ale nie muszą. Raczej zależy mi na dobrym mierzeniu krótkich odcinków których robię sporo w ciągu dnia, przeważnie bez jednego dłuższego spaceru.
Jakieś Xiaomi Mi Band styknie.
obecne mi bandy dobrze mierzą też polecam
pierwszy wyścig 10km za mną
ofc źle dopasowałem tempo i pierwsza połowa bieg na 6:39/km a druga na 6:02 bo się nawet nie męczyłem xD
pierwszy wyścig 10km za mną
za jakis czas zamierzam dorzucic bieganie
1. jakie buty na start polecacie na bieganie po miescie?
2. zestaw zegarek + opaska - lepszy garminowski czy polar?
1. jakie buty na start polecacie na bieganie po miescie?
2. zestaw zegarek + opaska - lepszy garminowski czy polar?
ja sobie kupiłem buty do biegania po asfalcie i kurde nie jestem zadowolony, nie idź tą drogą xd
a zegarek weź garmina
a zegarek weź garmina
Buty muszą być wygodne. Nie wszystkie idzie rozbiegać. Nie wiem w jakiej chodzisz w wadze, ale na asfalt lepiej zawsze więcej amortyzacji. No i tez żadne czołgi, tylko patrzec na wagę buta. Polecam obadać runerepeat.com
waga ok. 80 kg, po prostu przydadza sie jakies polecane w miare tanie buciki z decathlonu nawet, nie widze sensu inwestowania w nie na start, jak bede zapewne startował od 5 km
Decathlon to dobry pomysł. Popatrz na ich kipruny/kalenji.
Tylko nie bierz tych najtańszych, dołóż 100-150 bo w kiprun to robi różnicę
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
dzieki, rozumiem ze pol rozmiaru wieksze jakby stopa miala spuchnac?
Tak, ale najlepiej zamów kilka par, zmierz i zwróć w sklepie, przyjmują bez pytania
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Koledzy, spasłem się jak świnia i zacząłęm od spacerów, teraz chciałbym zacząć biegać interwały na zasadzie X minut biegu, Y minut truchtu. Polecacie jakąś aplikację do tego, która w tle przy słuchaniu muzyki da znać, że upłynął czas i pora na zmianę z marszu na bieg i odwrotnie?
I czy faktycznie robiąc taki plan jak poniżej, jest się w stanie zrobić po 8 tygodniach 30 minut biegu zaczynając dzisiaj od dosłownie minuty?
I czy faktycznie robiąc taki plan jak poniżej, jest się w stanie zrobić po 8 tygodniach 30 minut biegu zaczynając dzisiaj od dosłownie minuty?
Spoiler

MalinowyJogurt 2
- checollada
ja nie jestem ekspertem w dziedzinie biegania i w innych dziedzinach też nie, ale jak dla mnie każdy plan jest lepszy niż brak planu, a ten wygląda ok
minuta biegu w 1 tygodniu wygląda trochę komicznie dla mnie, ale rozumiem że to bardzo początki i jesteś zapuszczony, więc może to dobra droga dla ciebie. akurat stawy i ścięgna będą miały czas na przystosowanie się do nowych wyzwań jak jesteś fest gruby. a tak poza tym to wygląda git, wolny progres, niskie obciążenie dla organizmu, pewnie jakoś w połowie będziesz już zdolny przebiec te 30 minut ciągiem, ale jak chcesz przejść cały ten proces w komfortowych warunkach to nie musisz się spieszyć, na pewno na końcu radość i duma z siebie będzie wielka po ciągłym biegu przez pól godziny, powodzenia
minuta biegu w 1 tygodniu wygląda trochę komicznie dla mnie, ale rozumiem że to bardzo początki i jesteś zapuszczony, więc może to dobra droga dla ciebie. akurat stawy i ścięgna będą miały czas na przystosowanie się do nowych wyzwań jak jesteś fest gruby. a tak poza tym to wygląda git, wolny progres, niskie obciążenie dla organizmu, pewnie jakoś w połowie będziesz już zdolny przebiec te 30 minut ciągiem, ale jak chcesz przejść cały ten proces w komfortowych warunkach to nie musisz się spieszyć, na pewno na końcu radość i duma z siebie będzie wielka po ciągłym biegu przez pól godziny, powodzenia
na spokojnie
moim zdaniem bez planu jesteś w stanie biec 30min. wszystko kwestia tempa
Nie no, raczej zrobię sobie test na zasadzie, że sprawdzę ile jestem w stanie przebiec w średnim tempie i zacznę od tego momentu, jak wyjdzie, że jest to 5 minut to zacznę od 5 minut, ta minuta dla mnie to też za mało, to raczej dla osób, które dopiero wstały z kanapy i nawet nie spacerowały wcześniej, a moje pytanie to była bardziej ciekawość czy ktoś zaczynając od minuty, który nie jest w stanie przebiec tych 5 minut truchtem już po 8 tygodniach będzie mógł lecieć pół godziny.checollada pisze: ↑27 sie 2025, 11:12 minuta biegu w 1 tygodniu wygląda trochę komicznie dla mnie, ale rozumiem że to bardzo początki i jesteś zapuszczony
Ja miesiąc temu zacząłem chodzić z buta do pracy co drugi dzień więc wpadały spacery 2 x godzina marszu co dwa dni
MalinowyJogurt 2