Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
imo nic kontrowersyjnego, mial idealna luke do wypelnienia z barwa glosu jak igi podkrecona stylowka kojarzaca sie z lil tjayem tylko po prostu z tego nie skorzystal
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- yungXpaproch
jest jednym z najlepszych w PL proste
se posluchajcie
se posluchajcie
Nienawiść od HG to najlepszy antysystemowy track jaki powstał w polskim rapie. Masa kultowych linijek, zajebista energia i charyzma
- marmolad_k2
Racja, ale ile w ostatnich latach antysystemowych kawałków wyszło? Z 5? I nie chodzi o kawałki typu jebać pis kochajmy się, torby Gucci pozbądź się w stylu Taco, bo to szkoda w ogóle tak nazywać.
- scam_sakawa
Gdzie jest Eis to płyta co najwyżej poprawna/dobra.
Pierwsze płyty Firmy są klasykami i powinny być wymieniane w topkach różnych zestawień.
Pierwsze płyty Firmy są klasykami i powinny być wymieniane w topkach różnych zestawień.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Jedynie bitowo.
Reszta wyprzedziła swoje czasy o w chuj lat.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- marmolad_k2
Też tak myślałem jak byłem młodszy, ale im bardziej się osłuchałem w rapie, tym bardziej doceniam, nawet na Elemer patrzę dziś przychylniej.
Nie jestem fanem, ale pierwsza płyta była jak na swoje czasy świetna, mam wrażenie, że o Firmie mówi się tylko w kontekście tych ostatnich, bardziej żenujących.scam_sakawa pisze: ↑25 lis 2024, 16:47 Pierwsze płyty Firmy są klasykami i powinny być wymieniane w topkach różnych zestawień.
- scam_sakawa
ale co konkretnie wyprzedziła? Mówienie, że z rapu chce się pieniądze? O tym mówił Eldo w 2000 przecież.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
To, że ktoś nie był totalnie pierwszym, to nie znaczy, że nie mógł być jednym z prekursorów.
Gdzie jest Eis to jest dla mnie protoplasta wszystkich płyt, które wyszły X lat po niej, gdzie raper chce zarobić na rapie duży hajs, wozić sie dobrą furą i mieć ładną dupeczkę.
Nie było wtedy poza TDFem (ale on nie nagrał wtedy żadnej płyty stricte o tym) takiego cwaniaka w rapie.
Eis nawijał z taką charyzmą w głosie, że wierzyłeś, że temu typowi się uda, w ten czy inny sposób. Słuchając późniejszych rzeczy Bałagane, Problemu czy innych mam wrażenie, że Eis to robił 10 lat wcześniej, tylko w realiach 2003 roku, nie 2013 czy 2015.
Gdzie jest Eis to jest dla mnie protoplasta wszystkich płyt, które wyszły X lat po niej, gdzie raper chce zarobić na rapie duży hajs, wozić sie dobrą furą i mieć ładną dupeczkę.
Nie było wtedy poza TDFem (ale on nie nagrał wtedy żadnej płyty stricte o tym) takiego cwaniaka w rapie.
Eis nawijał z taką charyzmą w głosie, że wierzyłeś, że temu typowi się uda, w ten czy inny sposób. Słuchając późniejszych rzeczy Bałagane, Problemu czy innych mam wrażenie, że Eis to robił 10 lat wcześniej, tylko w realiach 2003 roku, nie 2013 czy 2015.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
W czasach kiedy każdy chciał być jak Pezet, on chciał być jak Eis.
Kozacka płyta
Kozacka płyta
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
z tą firmą to oczywiscie prawda, po prostu jako malolat masz z tego beke, bo niedoceniasz przelotu i awangardy tzw. Stylu patologicznego. Wam sie oczy otworzą jak się panu pomidoru zamkną
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Elemer to słaba płyta, Gdzie jest Eis trochę lepsza bo jak to zwykle bywa ratują bity. Peakiem tej płyty jest zwrotka Małolata w 5 sekund.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2024, 22:09 przez adolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Małolat był potworem, najbardziej charyzmatyczny raper tamtych czasów, change my mind
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Eis w tym kawałku brzmi jakby mruczał pod nosem przy bracie Pezeta, ktoś coś o charyźmnie wcześniej? heh
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Eis w tym kawałku brzmi jakby mruczał pod nosem przy bracie Pezeta, ktoś coś o charyźmnie wcześniej? heh
Ostatnio zmieniony 25 lis 2024, 22:10 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, zniszczyły go elektroniczne bity brata jak go zmusił do dziś w twoim mieście czy jak ta ich płyta się nazywała
- przedszkolanek
wiem, odniosłem się tylko do wypowiedzi adolfa
Płyta jeszcze starsza niż Gdzie jest Eis?, jeszcze bardziej bezczelna i jeszcze bardziej wkurwiająca scenę, a melanżowe teledyski Elemera wyglądały przy przeciętnym wieczorze RRX DESANTU jak studenci pierwszego roku w akademiku.
Dodano po 1 minucie 58 sekundach:
Jak coś absolutnie nie neguję wszystkich pozostałych wniosków o Eisie i mógłbym się podpisać, po prostu te "nie było" "nigdy wcześniej" pojawiające się w temacie przykuły moją uwagę, bo zawsze byłem fanem wczesnego Boryga i razem z łysym TDFem byli niepowtarzalni, dzisiejszym gnojkom pozującym na bezczelnych mogliby garściami pożyczać charyzmę, a jeszcze by zostało.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag